Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Moniskaa']A ja mam takie pytanko, czy ktos z Was ma może canona 500d? Jak sie sprawuje? Mam od tygodnia ten aparat i chcialabym poznać opinie innych posiadaczy tego aparatu :)
ja mam 450d, z tego co się orientuję Twój ma dodatkowo nagrywanie filmów i większą ilośc pikseli, tak to to to samo.
Ja z lustra jestem zadowolona, nie wiem co mogę więcej powiedzieć :D

przy okazji, proszę o opinie:

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Avaloth w pierwszym potwornie drażni mnie ta rozmyta na pierwszym planie butelka. wrzuciłabym ją raczej na sam tył.
a w pierwszy to co to takiego wychodzi z tych butelek? dym? super to wygląda jakby woda

Posted

Chantell napisał(a):
Avaloth w pierwszym potwornie drażni mnie ta rozmyta na pierwszym planie butelka. wrzuciłabym ją raczej na sam tył.
a w pierwszy to co to takiego wychodzi z tych butelek? dym? super to wygląda jakby woda

dzięki :)

bo to jest woda:evil_lol: a zdjęcie po prostu odwróciłam o 90stopni bo mi się tak bardziej podoba:diabloti:

Posted

Co do pierwszej fotki - sądzę tak samo jak chantell i chyba bym bardziej na prawo i w dół kadr ;)
Drugie - więcej na dole żółtej butli, tak to mi jakoś nie pasuje - ale to tylko moje zdanie, Tobie akurat takie może się podobać ;)

Posted

Moniskaa napisał(a):
A ja mam takie pytanko, czy ktos z Was ma może canona 500d? Jak sie sprawuje? Mam od tygodnia ten aparat i chcialabym poznać opinie innych posiadaczy tego aparatu :)

ja mam 500d od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona :)
póki co żadnych wad nie odkryłam...oby tak dalej

oczywście wszystko zalezy jakie masz wymagania i czego od aparatu oczekujesz no ale jak dla mnie aparat sam w sobie jest świetny, muszę jedynie w przyszłości pomyśleć nad zmianą obiektywu z kitowego na jakiś inny, chocaiż póki co to również mi nie przeszkadza...

Posted

Avaloth, drugie zdjęcie z odwróceniem o 90' bardzo pomysłowe ;) no a na pierwszym czegoś mi brakuje, może inny kadr... (?)

a tak w ogóle to witam, bo w tym wątku nowa jestem ;)

Posted

dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi :)

Korenia napisał(a):

Drugie - więcej na dole żółtej butli, tak to mi jakoś nie pasuje

w sensie że gdyby było więcej żółtej to by było lepiej tak ? czy ogólnie wg Ciebie to nie to ?
Korenia napisał(a):
ale to tylko moje zdanie, Tobie akurat takie może się podobać ;)

to mi się z czymś kojarzy ale nie będę wredna:diabloti:
ja jestem w miarę zadowolona z tych zdjęc ale zależy mi na tym żeby robic zdjęcia coraz lepsze więc Wasze opinie są dla mnie ważne ;)
zdjęcie ma byc dobre, a nie mi się podobac :)

Posted

Avaloth napisał(a):
dzięki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi :)

w sensie że gdyby było więcej żółtej to by było lepiej tak ? czy ogólnie wg Ciebie to nie to ?

to mi się z czymś kojarzy ale nie będę wredna:diabloti:
ja jestem w miarę zadowolona z tych zdjęc ale zależy mi na tym żeby robic zdjęcia coraz lepsze więc Wasze opinie są dla mnie ważne ;)
zdjęcie ma byc dobre, a nie mi się podobac :)

Tak, jakby było ciut więcej, bo tak jest w takim dziwnym miejscu ucięta ;)
Z czym Ci się kojarzy :diabloti:? Powiedz :evil_lol:

Jak dla mnie zdjęcie mi też musi się podobać :P Tzn. u mnie w domu jest tak, że mi się bardziej takie ujęcie podoba, a siostra preferuje inne [oczywiście nie zawsze tak jest ;)] (np. bardziej z dołu, czy więcej prawej strony itd), oba zdjęcia są spoko, ale mi mój kadr lepiej leży, a jej kadr lepiej jej :evul_lol: - i tu w takim sensie to mówiłam ;)Że dla Ciebie 'ilość' żółtej butli jest ok, a ja bym jeszcze jej kawałek złapała ;)

Posted

ja też uważam, że pomarańczowa butelka na pierwszym zdjęciu rozprasza, ale drugie jest ciekawe. hihi w bambuko nas zrobiłaś ; P szalenie ciekawy pomysł

Nie wie ktoś, czemu ciągle mam pod avatem 1 post?

Posted

Z czym Ci się kojarzy :diabloti:? Powiedz :evil_lol:

z tym że mi się podoba, tak ma byc bo to jest przesłanie:diabloti:
jak ktoś nie wie o co chodzi to kilak stron wstecz..:evil_lol:

jeszcze raz wszystkim dzięki za krytykę i opinie ;)

Posted

[quote name='Avaloth']
z tym że mi się podoba, tak ma byc bo to jest przesłanie:diabloti:
jak ktoś nie wie o co chodzi to kilak stron wstecz..:evil_lol:

jeszcze raz wszystkim dzięki za krytykę i opinie ;)

O rany, wiedziałam.
Podziwiam wszystkich którym wychodzi martwa natura... Mi najlepiej wychodzą widoki CHYBA. Rany.

Posted

Neo. napisał(a):
ja mam 500d od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona :)
póki co żadnych wad nie odkryłam...oby tak dalej

oczywście wszystko zalezy jakie masz wymagania i czego od aparatu oczekujesz no ale jak dla mnie aparat sam w sobie jest świetny, muszę jedynie w przyszłości pomyśleć nad zmianą obiektywu z kitowego na jakiś inny, chocaiż póki co to również mi nie przeszkadza...

ja rowniez nie odkrylam jeszcze wad tego aparatu ;) jestem z niego bardzo zadowolona, jak juz nazbieram troche pieniazkow zakupie jakis nowy obiektyw

Posted

Niesamowite zdjęcia robicie! Ja niestety nie mam ani odpowiedniego sprzętu, ani zbytnich umiejętności ;)
Ale nadziwić się nie mogę :) Sama posiadam zwykłą cyfrówkę Sony 12 mpix. i nawet ustawić jej nie umiem :no-no-no:

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Niesamowite zdjęcia robicie! Ja niestety nie mam ani odpowiedniego sprzętu, ani zbytnich umiejętności ;)
Ale nadziwić się nie mogę :) Sama posiadam zwykłą cyfrówkę Sony 12 mpix. i nawet ustawić jej nie umiem :no-no-no:

jeśli masz gdzieś instrukcję to polecam zajrzeć :) i nie mówię tego z ironią, sama do instrukcji od mojej cyfrówki spojrzałam po jakiś 2-3 latach posiadania jej i od razu się człowiekowi rozjaśniło ^^ powinnaś mieć tam napisane gdzie możesz sobie ustawić przesłonę i czas migawki, może balans bieli i ISO też
a 12 mpx to już duża rozdzielczość, powiedziała bym że nawet za duża jak na mały kompakt ^^

Posted

Korenia napisał(a):
Dawałaś :evil_lol:
ale jak chcesz potwierdzenia to napiszę: zaje2biste :evil_lol:

Ale lepiej jakby miał chustę "Ratuję życie" a nie "Mój pies" :P

oj no zapomniałam :D
takiej chustki się jeszcze nie dorobiłam niestety xD

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Sony to nie lustrzanki, sony to gówna. ;)

Dlaczego tak uważasz? Takiej opinii jeszcze nie słyszałam. ;)

Ja mam od ponad 3 lat jedną i tą samą, można powiedzieć, że najwcześniejsze dzieło lustrzankowe Sony - A100 i strasznie ją lubię. To, że niektórzy (czyt. ja) nie umieją sobie dobrać odpowiednich ustawień etc. to już całkiem inna sprawa. No i wiadomo, że zależy jaki obiektyw.

Onomato-Peja, radzę sobie poczytać (i pooglądać) forum Minolty, może wtedy zmienisz zdanie. :)