Korenia Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 1 - śliczne, tylko szkoda, że przepalone :) ale bardzo mi leży i kadr i kolorystyka :) 2 - fajne, ale jedynka zdecydowanie lepsza:) U mnie kolory super :) Kazdy ma inaczej skalibrowany monitor więc jasność bardzo się rożni! ;) Quote
Zuzia&Snoopy Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Czy ktoś z Was ma albo może się wypowiedziec na temat: Sigmy 50 mm f/1.4 EX DG HSM lub Sigmy 30 mm f/1.4 EX DC HSM :) Quote
LeCoyotte Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 masienka napisał(a):a tak bardziej po naszemu? ;) w przegladarce sa bardziej nasycone niz w PSie i zawsze troche nasycenia zdjac musze gdzie sie ten profil kolorow sprawdza? Powinno to być napisane w instrukcji body;) Gdy w przeglądarce kolory są mniej nasycone i jest mniejszy kontrast, zazwyczaj wskazywało by to na ustawiony profil AdobeRGB. Przeglądarka go nie rozpoznaje dlatego taki efekt. Ale w Twoim przypadku, gdy jest na odwrót, to nie wiem ;) zakla, podoba mi się druga fotka;) ostrość na mniejszym psiaku, a z tyłu, w tle, duży misiek;) Kadr mogłby być bardziej zrównoważony, tzn więcej lewej, a mniej prawej, bo teraz trochę ciąży lewa strona. I może trochę za ciemne jest. Quote
Kora- Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Korenia Mi się nie podoba, w lewym górnym rogu jakieś przyciemnienie, kolory takie czerwonawe, zbyt ciasno. ;) Zakla- 1 zdjęcie całkiem fajne, ale drugie zbyt ciasno, ucięte ucho. Adrianna- Zwykłe zdjęcie, jakbyś bardziej skupiła się na owadzie to byłoby ok. Quote
Korenia Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 No właśnie - te kolory są strasznie rudawe. Doświetlałam i światło mi daje taki odcień ;/ Quote
masienka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 LeCoyotte napisał(a):Powinno to być napisane w instrukcji body;) Gdy w przeglądarce kolory są mniej nasycone i jest mniejszy kontrast, zazwyczaj wskazywało by to na ustawiony profil AdobeRGB. Przeglądarka go nie rozpoznaje dlatego taki efekt. Ale w Twoim przypadku, gdy jest na odwrót, to nie wiem ;) dzieki :) no to musze dokopac sie do instrukcji bo nie wiem gdzie ja wcisnelam ;) u mnie bylo ok do czasu kupna nowego monitora. A wlasciwie troche pozniej bo zamknelam przez przypadek jakies okno, ktore mi wyskakiwalo z programu dolaczonego do monitora i sie spsulo :( tzn chcialam zamknac a kliknelam "ok" i juz dooopa blada. Probowalam przekopac ten program zeby znalezc co moglam namieszac ale nic z tego nie wyszlo. Probowalam odinstalowac i ponownie zainstalowac. Podlaczalam inny monitor i wtedy bylo ok a jak podlaczam moj to znowu to samo :( Korenia, balans bieli sprawdz ;) Kora, kadrowo jakos mi nie leza a poza tym calkiem, calkiej ;) Tzn. ostatni kadr ok. Fajnie wyglada taki cenralny pedzacy pies-morderec w cieplych kolorach jesieni ;) co to tak rysuje? Quote
Adrianna Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Mi się zdjęcie Flory to jesienne bardzo podoba. idealnie się wkomponowała. :) Quote
Moniek193 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 http://img163.imageshack.us/img163/1671/tndsc0267.jpg :loveu: Quote
Shel Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Kora- bardzo ładne zdjęcia, tylko kadr do poprawy - mz zbyt centralnie http://img512.imageshack.us/img512/9103/tndsc0223.jpg w tym może nawet pasuje, ale w pozostałych nie za bardzo ;) i kombinacja ze stemplem - braki trochę w obróbce bo obroża 'się powtarza' Quote
LeCoyotte Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Korenia - balans bieli do poprawy, ostre światło z prawej nie sprzyja prosiakowi - lewa (jego prawa) czarna strona zupełnie niedoświetlona. Ale pomysł na zdjęcie jest;) Kora- podzielam zdanie masienki, z tym że ostatni kadr też mi się nie podoba, MZ pies jest za mały, żeby go umieszczać na samym środku;) Jeżeli chcesz koniecznie na środku - to ciaśniej. Betty - fajnie zaczynasz:lol: mnie razi wielka nieostrość pierwszego planu, szczególnie te gałęzie po prawej. Quote
betty_labrador Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='LeCoyotte'] Betty - fajnie zaczynasz:lol: mnie razi wielka nieostrość pierwszego planu, szczególnie te gałęzie po prawej. Dzieki :) jak sie bliżej przyjrzałam zdjeciu to cos zaczęło mi nie pasować..i mi uświadomiłeś co to było :lol: hihi ;) Czy teraz lepiej to wygląda?(zrobilam 3podobne fotki^^) Quote
LeCoyotte Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 no pewnie, że lepiej;) jak dla mnie za dużo ciemnego dołu;) Quote
betty_labrador Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='LeCoyotte']no pewnie, że lepiej;) jak dla mnie za dużo ciemnego dołu;) To sie ciesze. A to ze doł rozmazany to nie przeszkadza? i jeszcze jedno z podobnej serii i Tosca w jesiennej kreacji :lol: (zdjęcie może nie najpiekniejsze, ale nie mogłam sie powstrzymać- UFOludek w czystej postaci :D) Quote
zakla Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 http://img163.imageshack.us/img163/1671/tndsc0267.jpg piękne i na koniec fotograficznie nieudane, ale podsumowuje podjeście mojego suczydła do wszelkich zdjęć pozoswanych :lol: Quote
Kora- Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Dziękuje za komentarze. ;) Zakla- środkowe mi się podoba, takie jesienne, ciepłe, przyjemnie. ;) a co sądzicie o tym? Quote
Korenia Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Mnie strasznie irytuje pierwszy plan, nie lubię jak jest taka nieostra plama na zdjeciu :P Quote
Adrianna Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 jak dla mnie za mało psa, a za dużo trawy, nie wiem być może ta nieostrość robi takie wrażenie (pisze totalna amatorka), ale psina urocza ; ) Co myślicie o kici? Quote
Shel Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Adrianna - Kocisko fajne, ale zdjęcie już mniej ;) Kadr nijaki, za centralnie. On ma takie oczy czy na zdjęciu wyszło jakoś tak za mgłą? I szkoda, że takie małe ;) To ja też coś od siebie wrzucę a że się nie krajobrazach za bardzo nie znam, to proszę o rady co do tego ;) Quote
JIM Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 http://img163.imageshack.us/img163/1671/tndsc0267.jpg super:) Kora jak dla mnie to ostatnie przeotrzone na pysku/uszach [albo obrobka przy oczach za mocno?], kolory tez mi sie nie podobaja:D Quote
Bolsbokser Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='Bolsbokser'] http://lh4.ggpht.com/_IHy5CS3gC-Q/TNHcPI9e1XI/AAAAAAAAC80/Tu9qlBwsv7Y/s640/11_Asha.jpg Mi się już rzuciła w oczy obroża, następnym razem muszę zastąpić czymś dyskretniejszym. Na razie mam mało dystansu do tego zdjęcia, więc jeśli macie jakieś wskazówki, to piszcie. Dzięki Ojjj, to miała być edycja :angryy: Quote
Recommended Posts