Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1 - śliczne, tylko szkoda, że przepalone :) ale bardzo mi leży i kadr i kolorystyka :)
2 - fajne, ale jedynka zdecydowanie lepsza:)

U mnie kolory super :) Kazdy ma inaczej skalibrowany monitor więc jasność bardzo się rożni! ;)

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

masienka napisał(a):
a tak bardziej po naszemu? ;) w przegladarce sa bardziej nasycone niz w PSie i zawsze troche nasycenia zdjac musze
gdzie sie ten profil kolorow sprawdza?

Powinno to być napisane w instrukcji body;)
Gdy w przeglądarce kolory są mniej nasycone i jest mniejszy kontrast, zazwyczaj wskazywało by to na ustawiony profil AdobeRGB. Przeglądarka go nie rozpoznaje dlatego taki efekt. Ale w Twoim przypadku, gdy jest na odwrót, to nie wiem ;)

zakla, podoba mi się druga fotka;) ostrość na mniejszym psiaku, a z tyłu, w tle, duży misiek;) Kadr mogłby być bardziej zrównoważony, tzn więcej lewej, a mniej prawej, bo teraz trochę ciąży lewa strona. I może trochę za ciemne jest.

Posted

Korenia Mi się nie podoba, w lewym górnym rogu jakieś przyciemnienie, kolory takie czerwonawe, zbyt ciasno. ;)
Zakla- 1 zdjęcie całkiem fajne, ale drugie zbyt ciasno, ucięte ucho.
Adrianna- Zwykłe zdjęcie, jakbyś bardziej skupiła się na owadzie to byłoby ok.

Posted

LeCoyotte napisał(a):
Powinno to być napisane w instrukcji body;)
Gdy w przeglądarce kolory są mniej nasycone i jest mniejszy kontrast, zazwyczaj wskazywało by to na ustawiony profil AdobeRGB. Przeglądarka go nie rozpoznaje dlatego taki efekt. Ale w Twoim przypadku, gdy jest na odwrót, to nie wiem ;)

dzieki :) no to musze dokopac sie do instrukcji bo nie wiem gdzie ja wcisnelam ;) u mnie bylo ok do czasu kupna nowego monitora. A wlasciwie troche pozniej bo zamknelam przez przypadek jakies okno, ktore mi wyskakiwalo z programu dolaczonego do monitora i sie spsulo :( tzn chcialam zamknac a kliknelam "ok" i juz dooopa blada. Probowalam przekopac ten program zeby znalezc co moglam namieszac ale nic z tego nie wyszlo. Probowalam odinstalowac i ponownie zainstalowac. Podlaczalam inny monitor i wtedy bylo ok a jak podlaczam moj to znowu to samo :(

Korenia, balans bieli sprawdz ;)

Kora, kadrowo jakos mi nie leza a poza tym calkiem, calkiej ;) Tzn. ostatni kadr ok. Fajnie wyglada taki cenralny pedzacy pies-morderec w cieplych kolorach jesieni ;) co to tak rysuje?

Posted

Korenia - balans bieli do poprawy, ostre światło z prawej nie sprzyja prosiakowi - lewa (jego prawa) czarna strona zupełnie niedoświetlona. Ale pomysł na zdjęcie jest;)
Kora- podzielam zdanie masienki, z tym że ostatni kadr też mi się nie podoba, MZ pies jest za mały, żeby go umieszczać na samym środku;) Jeżeli chcesz koniecznie na środku - to ciaśniej.
Betty - fajnie zaczynasz:lol: mnie razi wielka nieostrość pierwszego planu, szczególnie te gałęzie po prawej.

Posted

[quote name='LeCoyotte']
Betty - fajnie zaczynasz:lol: mnie razi wielka nieostrość pierwszego planu, szczególnie te gałęzie po prawej.

Dzieki :) jak sie bliżej przyjrzałam zdjeciu to cos zaczęło mi nie pasować..i mi uświadomiłeś co to było :lol: hihi ;)

Czy teraz lepiej to wygląda?(zrobilam 3podobne fotki^^)

Posted

[quote name='LeCoyotte']no pewnie, że lepiej;) jak dla mnie za dużo ciemnego dołu;)

To sie ciesze. A to ze doł rozmazany to nie przeszkadza?

i jeszcze jedno z podobnej serii

i Tosca w jesiennej kreacji :lol: (zdjęcie może nie najpiekniejsze, ale nie mogłam sie powstrzymać- UFOludek w czystej postaci :D)

Posted

Adrianna - Kocisko fajne, ale zdjęcie już mniej ;) Kadr nijaki, za centralnie. On ma takie oczy czy na zdjęciu wyszło jakoś tak za mgłą? I szkoda, że takie małe ;)

To ja też coś od siebie wrzucę
a że się nie krajobrazach za bardzo nie znam, to proszę o rady co do tego

;)