Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Chantell']Mi się podoba. ale co to za kropka biała nad łebkiem?
To zapewne komar ,których było tam mnóstwo,bo generalnie tam jest taka glina, bo woda wczoraj dopiero opadła po zalaniu...
[quote name='Moniek193']Ładne, ale ciemne, takie odnoszę wrażenie ;)
Jak zmieniłam deliaktnie ustawienia to już pies był przepalony :shake:
[quote name='Korenia']Rinuś bardzo fajne :) Ja bym chyba zrobiła z niższego poziomu :)
Właśnie już nie mogłam się położyć bo jak napisalam wyżej tam byla glina i mnóstwo robactwa:p
[quote name='kaasik91']Rinuś - trochę mnie drażni to niebo. Następnym razem spróbuj ustawić się tak aby nie było go widać ;)
Ostatnio też walczyłam z portretem :eviltong:

hmm, ale widzisz jakbym zrobiła tak jak sugeruje Korenia czyli z niższego poziomu zrobiła zdjęcie to już w ogóle byłoby widać niebo...zawsze mogę je uciąć ,ale wydaje mi się wtedy zdj traci to coś...

ps. piękny portret.

Posted

[quote name='Rinuś']
hmm, ale widzisz jakbym zrobiła tak jak sugeruje Korenia czyli z niższego poziomu zrobiła zdjęcie to już w ogóle byłoby widać niebo...zawsze mogę je uciąć ,ale wydaje mi się wtedy zdj traci to coś...

ps. piękny portret.
Nie chodzi mi o samą zmianę poziomu z którego robiłaś zdjęcie a o przesunięcie się w prawo bądź lewo tak aby korony drzew ,które są w tle bardziej przysłaniały to niebo:roll: sorry ale ja nie potrafię kompletnie tłumaczyć:shake::eviltong:

Posted

[quote name='kaasik91']Nie chodzi mi o samą zmianę poziomu z którego robiłaś zdjęcie a o przesunięcie się w prawo bądź lewo tak aby korony drzew ,które są w tle bardziej przysłaniały to niebo:roll: sorry ale ja nie potrafię kompletnie tłumaczyć:shake::eviltong:

ok , zrozumiałam :evil_lol: i w sumie masz rację, ale mi to niebo też nie przeszkadza:eviltong:

Posted

Shel napisał(a):
O zachodzie i wschodzie zawsze jest równe światło ;)

Tak, wiem. Ale myślałam,że może to jest doświetlone,bo liczyłam na parę wskazówek ad dobrego doświetlenia,które wygląda naturalnie :P

Posted

Justa napisał(a):
i pewnie jasne szkiełko?
mogę zapytać jakie? bo nie mam podglądu ex.

jasne szkiełko to z pewnością.

Z innej beczki:
Czy macie jakieś doświadczenie,albo czy potraficie podpowiedzieć,które szkło kupić? Pytam od strony technicznej (nie patrząc na cenę) o:
Sigmę 70-200 mm f/2,8 vs Nikkor 80-200 mm f/2,8 - ceną się różnią, zdecydowanie. Ale jak mam inwestować,to chcę coś dobrego. Zależy mi głównie na AF - szybkim i sprawnym. Wiem,ze sigma ma silnik HSM,ale chyba nikon to nikon ?!
Ktoś potrafi mi podpowiedzieć ?
W testach wychodzą porównywalnie. Ale testy były na body D200, ja mam D80 - to różnica.
No i nie wiem jak z tym AF w praktyce. Nie mam ja tego sprawdzić. Hmmm...:hmmmm:

Posted

Bolsbokser napisał(a):
jasne szkiełko to z pewnością.

Z innej beczki:
Czy macie jakieś doświadczenie,albo czy potraficie podpowiedzieć,które szkło kupić? Pytam od strony technicznej (nie patrząc na cenę) o:
Sigmę 70-200 mm f/2,8 vs Nikkor 80-200 mm f/2,8 - ceną się różnią, zdecydowanie. Ale jak mam inwestować,to chcę coś dobrego. Zależy mi głównie na AF - szybkim i sprawnym. Wiem,ze sigma ma silnik HSM,ale chyba nikon to nikon ?!
Ktoś potrafi mi podpowiedzieć ?
W testach wychodzą porównywalnie. Ale testy były na body D200, ja mam D80 - to różnica.
No i nie wiem jak z tym AF w praktyce. Nie mam ja tego sprawdzić. Hmmm...:hmmmm:

Kto mi pomoże ?