Justa Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 http://img685.imageshack.us/img685/4575/kopiaimg7713.jpg Fajna konwersja ;) Quote
Korenia Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Bardzo ładne, tylko szkoda, że ostrość nie złapała jeszcze podgardla, tak to trochę wygląda jakby było 'ucięte' ostrością i trochę głowa po bokach mogłaby być jeszcze ostra;) ale klimat zdjęcia bardzo fajny :) Quote
betty_labrador Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 super ten kocio :loveu: umaszczenie ma nietypowe :) Quote
LeCoyotte Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Justa napisał(a): Oj, to było tak dla przykładu - chodzi mi o sam zjazd z czasem. Jak obiektyw jest jaśniejszy, to czas na tej samej przysłonie będzie krótszy niż przy ciemniejszym szkle. Niezależnie czy bedzie to f.2.8 f.4.0 czy f.16 Nie Justa;) Czas będzie identyczny, bo ilość światła zależy tylko od przysłony, iso i czasu. To, że obiektyw jest jaśniejszy wcale nie oznacza, że przy takiej samej przysłonie wpadnie więcej światła, no bo skąd? Im obiektyw "jaśniejszy", tym mniejsza możliwa przysłona. Ale na każdej innej przysłonie obiektyw jest tak samo jasny jak każdy inny na tej samej przysłonie. Jak przymkniesz np swoją Sigmę 70/2.8 do f/5.6 to czas będzie taki sam jak jak przy np. Sigmie 70-300 na 5.6. Quote
Illusion Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='BBeta']Zdjęcie jest naświetlone poprawnie, widać każdy szczegół (przynajmniej u mnie), kwestia ustawienia monitora ;) Pewnie tak :). [quote name='deer_1987']http://img685.imageshack.us/img685/4575/kopiaimg7713.jpg pasowaloby bez smyczy :) [quote name='betty_labrador']RCookie bardziej czarnobiały niz kolor mi sie podoba :) ładne ujęcie :) [quote name='Justa']http://img685.imageshack.us/img685/4575/kopiaimg7713.jpg Fajna konwersja ;) Dzięki ;). Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś uwagi co do tego zdjęcia to chętnie się z nimi zapoznam :). Chantell, ja bym to zdjęcie zrobiła bardziej z dołu i nie bardzo przypada mi do gustu "wyławianie" kolorowych elementów ze zdjęć B&W. Quote
Justa Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 LeCoyotte napisał(a):Nie Justa;) Czas będzie identyczny, bo ilość światła zależy tylko od przysłony, iso i czasu. To, że obiektyw jest jaśniejszy wcale nie oznacza, że przy takiej samej przysłonie wpadnie więcej światła, no bo skąd? Im obiektyw "jaśniejszy", tym mniejsza możliwa przysłona. Ale na każdej innej przysłonie obiektyw jest tak samo jasny jak każdy inny na tej samej przysłonie. Jak przymkniesz np swoją Sigmę 70/2.8 do f/5.6 to czas będzie taki sam jak jak przy np. Sigmie 70-300 na 5.6. Oj to dziękuję za wyjaśnienie ! :p Człowiek uczy się całe życie, ale to co piszesz jest w zasadzie logiczne - czemu ja na to nie wpadłam? :mdleje: Quote
bognik Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 A ja się zastanawiałam o co Justynie chodzi :diabloti: Teraz już wiem ;) Quote
Justa Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 bognik napisał(a):A ja się zastanawiałam o co Justynie chodzi :diabloti: Teraz już wiem ;) Taką głupotę zaprezentowałam, że nie mogło to dojść do Twojej świadomości :lol: Quote
Ada_-_ Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='Korenia']A co sądzicie o tym zdjęciu :evil_lol:? Jak dla mnie cudne ;D A gdzie się tak upaprał? Quote
Korenia Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Ada_-_ napisał(a):Jak dla mnie cudne ;D A gdzie się tak upaprał? Hehe ;) Amy bardzooo lubi kopac ;) Trudno ją oderwac od dziury :P Quote
Rinuś Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='LeCoyotte']Nie Justa;) Czas będzie identyczny, bo ilość światła zależy tylko od przysłony, iso i czasu. To, że obiektyw jest jaśniejszy wcale nie oznacza, że przy takiej samej przysłonie wpadnie więcej światła, no bo skąd? Im obiektyw "jaśniejszy", tym mniejsza możliwa przysłona. Ale na każdej innej przysłonie obiektyw jest tak samo jasny jak każdy inny na tej samej przysłonie. Jak przymkniesz np swoją Sigmę 70/2.8 do f/5.6 to czas będzie taki sam jak jak przy np. Sigmie 70-300 na 5.6. Kojocie na swojej stronie w drugim zdaniu masz błąd :eviltong: rysynek:p Quote
Avaloth Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Korenia, Twój na tym zdjęciu mi wilczarza przypomina :D pysk mu wydłużyło i wyszło ;P Rinuś dla mnie super, tylko ciemne. Dzisiaj się pierwszy raz bawiłam moim canonem 55-250IS. I podoba mi się :) Jeszcze muszę go wyczuć, ale ogólnie jest super. jakieś sugestie ? Quote
Nayantara Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Zdecydowanie za ciemne, ale podobają mi się te łapy w powietrzu ; ] Quote
Rinuś Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Na pierwszej focie mam wrażenie, że ostrość jest jakaś taka nijaka...ale może to moje takie widzenie...:p Quote
Korenia Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='Iś & Chester']Korenia, Twój na tym zdjęciu mi wilczarza przypomina :D pysk mu wydłużyło i wyszło ;P O :D Dobre ;) Ona ma jakieś 30 cm wzrostu :D Do wilczarza jej trochę brakuje :P Rinuś - ujęcie chwili bardzo fajne, tylko szkoda, że pies w cieniu. Bo na pierwszy rzut oka nie zauważa się psa, tylko oczy uciekają tam gdzie są jasne plamki słońca ;) Iś- ładne fotki, ale takie blade, przez co mam takie odczucie jak Rinuś ;) Pozwoliłam sobie dodac trochę słońca: Quote
betty_labrador Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 wow Korenia mi sie bardzo podoba -to słońce dodane daje duzo ;) a co myslicie o tej fotce? Quote
Nayantara Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Przerobiłabym ją troszkę - zabawa kolorkami minimalna zmiana kontrastu i gammy, bo kolorki są mało wyraziste. Szkoda, że rozmyło ci końcówki sierści po prawej. Quote
betty_labrador Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 CarolineS napisał(a):Przerobiłabym ją troszkę - zabawa kolorkami minimalna zmiana kontrastu i gammy, bo kolorki są mało wyraziste. Szkoda, że rozmyło ci końcówki sierści po prawej. dzieki :) dobra uwaga :) Quote
Korenia Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='CarolineS']Przerobiłabym ją troszkę - zabawa kolorkami minimalna zmiana kontrastu i gammy, bo kolorki są mało wyraziste. Szkoda, że rozmyło ci końcówki sierści po prawej. Dokładnie :) Zamiast się uczyc do sesji to się bawie :D ale co tam :P wy zaliczycie za mnie genetykę :P Quote
Nayantara Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Widać różnicę? No jest ; D W sumie większość zdjęć potrzebuje mini korekt ; D Quote
Korenia Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 CarolineS napisał(a):Widać różnicę? No jest ; D W sumie większość zdjęć potrzebuje mini korekt ; D Zgadzam się w 100% Takie powalające zdjęcia z magazynów są bardzo poprzerabiane - ale po to są PS i inne programy, aby udoskonalać zdjęcia :) Quote
Rinuś Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Ja swoje zdj praktycznie wszystkie obrabiam...nieliczne są te których nie ruszam tylko zmniejszam :p Quote
Recommended Posts