Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='betty_labrador']RCookie, fajne-mi sie bardzo podoba :)

[quote name='Iś & Chester']RCookie mega jest.

Dziękuję :).

Mam jeszcze jedno ujęcie.

Co mi zrobisz, gdy mnie złapiesz?

Posted

[quote name='betty_labrador']deer_1987 pomysl fajny, bo pies fajnie wygalda w ruchu i tych pozach. Jednak kadry sa kiepskie, , oraz tło takie sobie.
Moze tez Głębia Ostrości by sie przydała?;)

No nie zmienie niestety tla na wybiegu :) jakie kadry bys widziala?

Posted

[quote name='deer_1987']No nie zmienie niestety tla na wybiegu :) jakie kadry bys widziala?[/QUOTE]

ale mozna zmienić ułożenie aparatu, by objąć inną część tła, np bardziej jednolitą-np sama żółć zboża. Kadr hmmm.... moze taki zeby pies byl bardziej z lewej(naszej) kiedy jego głowa idzie w prawo. i odwrotnie.
Tu też wydaje mi się, że patrząc na zdjecie pies nie odcina sie od tła, gdzieś w nim ginie troche ;)

Posted

[quote name='betty_labrador']nie w pionie. poprostu przesunąć kadr tak w poziomie by pies znajdował sie po naszej lewej ;)[/QUOTE]
ale to nie zmieni tla :) bo pies i tak wystaje ponad zboze :D mielismy ze soba tylko krotszy obiektyw :)

Posted

Deer po jakiego groma wstawiasz zdjęcia do oceny ?
Co by ktos nie napisał masz milion pięćset wyjaśnień, zamiast przemyśleć i następnym razem zrobić lepsze zdjecie.
Jak jesteś taki fotograficznym mistrzem to zostaw swoje mega świetne fotki dla siebie, a nie wstawiasz, a później i tak z rad zamieszczonych nie korzystasz...

Posted

[quote name='Iza.']Deer po jakiego groma wstawiasz zdjęcia do oceny ?
Co by ktos nie napisał masz milion pięćset wyjaśnień, zamiast przemyśleć i następnym razem zrobić lepsze zdjecie.
Jak jesteś taki fotograficznym mistrzem to zostaw swoje mega świetne fotki dla siebie, a nie wstawiasz, a później i tak z rad zamieszczonych nie korzystasz...[/QUOTE]

najgorsze ze na watku obrozowym jest to samo...

wlasnie mialam to napisać, Betty_labrador dobrze Ci radzi to tak trudno przyjąć tą rade??

Posted

[quote name='Marta_Ares']najgorsze ze na watku obrozowym jest to samo...
[/QUOTE]

Tak, tak czytałam o tym amorku :/

Deer, rada Betty jest najbardziej sensowana jak moze być.
Zdjęcia które wstawiłaś, delikatnie mówiąc to zwykłe albumówki, nic w nich nadzwyczajnego, moje psy te tez tak skaczą do smaków i co z tego ?

Posted

[quote name='Infortune.']Próby zaprzyjaźnienia się z Raynoxem :)
[/QUOTE]

Powodzenia, Ray to świetna rzecz, tylko wiele cierpliwosci trzeba do niego mieć ;)

[quote name='deer_1987']Przepraszam bardzo ale na pierwszej stronie nie jest napisane ze tylko nadzwyczajne zdjecia mozna tu pokazac :)[/QUOTE]

Jesoo ja nie wiem czy Ty udajesz ? Przeciez tu nie ma profesjonalnych fotografów, ale każdy się stara wstawiać jak najlepsze swoje zdjęcie (przynajmniej ja mam takie wrażenie). Krytyke tez większośc przyjmuje, tylko ty masz wiecznie jakies problemy. Wstawiasz czasem takie gnioty że żaal (no sory, ale taka jest prawda), a jak ktoś napisze jakieś złe słowo o Twoim zdjęciu to przytaczasz pięć tysięcy teori..
Znajdź sobie jakies forum foto, tam wstaw swoje zdjecia tak Cie zjadą, ż odechce Ci się wszystkiego.

Wyjdzie na to, ze się czepiam, trudno ...
Nie jestem mistrzem foto, ale przynajmniej stram sie coś w tym kierunku robić, ze jak najwięcje sie o fotografii dowiedzieć.

Posted

[quote name='deer_1987']Tak ale zdjecia do oceny nie musza byc zdjeciami nadzwyczajnymi :)[/QUOTE]

to ze masz super aparat nie znaczy ze zdjecia ostre i z super kolorami zaraz wychodzą świetne ah i oh.

nie musza byc zdjeciami nadzytwczajnymi, ale chyba ciagle sie uczymy i po to je tu wstawiamy zeby cos zmienic, poprawiac..nieprawdaż?