Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co myślicie o tym?nie jest za jasne?

generalnie ja mam ogromny problem z fotografowaniem czarnego konia w ruchu...:shake:

tutaj jest nawet nawet...

ale tutaj to jakaś porażka...może to też sprawa tegoo, że już się ściemniało...

Mam Canona EOS 400D,może ktoś doradzić jak złapać ostrość na czarnym koniu?

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam taki banalny problem, mam cyfrówkę Nikona 4600. Próbuje focić w ruchu, ale obiekt w ruchu jest nieostry, a tlo tak. Nie wiem, dlaczego tak jest. Zawsze wychodziły mi ładne.

Posted

[quote name='Justa']Jak dla mnie to jest po prostu poruszone. Mało światła, za długi czas naświetlania? Ciężko mi się odnieść, bo nie widzę exief'a.
A ja widze :D

EXIF Sub IFD

* Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 1/100 second ===> 0.01 second
* Lens F-Number / F-Stop = 40/10 ===> ƒ/4
* Exposure Program = aperture priority (3)
* ISO Speed Ratings = 400
* EXIF Version = 0221

Posted

[quote name='Shel']Ja też widzę Exifa. 1/100 - czas nie pasuje. Do ruchu powinno być minimalnie 1/640 ;-) moim zdaniem
hmm pewnie dlatego, że zaczęłam wszystko przestawiać na szybko i nie zauważyłam , że czas jest taki :shake:

A pytanie: jak wyświetlacie info o parametrach zdjęcia?

a reszta może być?

Posted

[quote name='Bzikowa']Ja sobie zainstalowałam program Exif Reader ;)
Dzięki,też już sciągnęłam i widze różnicę faktycznie na fotach z różnych dni i jakie mam ustawienia...
Jutro jak będzie pogoda pójde próbować do stajni focić konie.

Posted

[quote name='Rinuś']Dzięki,też już sciągnęłam i widze różnicę faktycznie na fotach z różnych dni i jakie mam ustawienia...
Jutro jak będzie pogoda pójde próbować do stajni focić konie.
Ale zeby ogladac dane zdjecia NIE w necie to klikasz wlasciwosci i potem w zaawansowane albo ta druga zakladke (podsumowanie) i masz te dane.

Posted

[quote name='deer_1987']Ale zeby ogladac dane zdjecia NIE w necie to klikasz wlasciwosci i potem w zaawansowane albo ta druga zakladke (podsumowanie) i masz te dane.
Dzięki już mam też ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ale zeby ogladac dane zdjecia NIE w necie to klikasz wlasciwosci i potem w zaawansowane albo ta druga zakladke (podsumowanie) i masz te dane.

Ale przez program, o którym pisałam, nie ogląda się danych w internecie. Program pobiera się na dysk, otwiera, wybiera zdjęcie i wszystkie dane są widoczne.

Posted

Unbelievable napisał(a):
a ja mam exifer, i wystarczy że kliknę na zdjęcie prawym- właściwości obrazka i mam exif ;)

Ale to przeciez od razu jest w vista, nie musze miec exifera tylko klikam prawym klawiszem i wyvieram wlasciwosci i widze dane. bez programu :P

Posted

Shel napisał(a):
Ja mam Vistę i nie mam takiego czegos

Hm dziwne. bo ja nie instalowalam niczego i mam te dane. pokaz jak u ciebie wyglada jak klikasz na wlasciwosci. moze extra przycisk albo zaklade musisz wybrac

u mnie to trzecia zaklada (information) jak klikam na wlasciwosci

Posted

To ja mam takie pytanie chce jutro oddac na gwarancje lustro.

bo ewidentnie cos sie z puszką dzieje albo z kitem, ma problemy z ostrością, gubi się, to raczej nie jest BF/FF

jak jest szaro to z lampa wogole ostrosci nie potrafi złapać, przy maksymalnym/minimalnym zoomie slychac jakies dziwne trzaski...

aparat na poczatku byl juz na gwarancji trzymali miesiac i nic nie zrobili (podejrzewam ze fotojocker nawet nie wyslal go do naprawy.....) bo nie mam zadnej pieczątki.

To wina puszki czy szkła??

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ale to przeciez od razu jest w vista, nie musze miec exifera tylko klikam prawym klawiszem i wyvieram wlasciwosci i widze dane. bez programu :P
niektórzy są mądrzy (lub mają stare kompy :diabloti:) i visty nie mają, a starego poczciwego xp ;) ściągnięcie i instalacja tego programu trwa max. 10 minut

Posted

[quote name='Unbelievable']niektórzy są mądrzy (lub mają stare kompy :diabloti:) i visty nie mają, a starego poczciwego xp ;) ściągnięcie i instalacja tego programu trwa max. 10 minut
ale przeciez podalam wyzej link do xp

Posted

Unbelievable napisał(a):
niektórzy są mądrzy (lub mają stare kompy :diabloti:) i visty nie mają, a starego poczciwego xp ;) ściągnięcie i instalacja tego programu trwa max. 10 minut

ktory działa lepiej od tej przeklętej visty :diabloti: