Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

masienka napisał(a):

a tak reklamuje sie moj nowy tymczasowicz Rudy

jak on się TAK reklamuje na Twoich fotach, to chyba krótko posiedzi na tymczasie;) ta druga super;)

netheter, fotka wilczaka szczeniaka też mi się podoba

Posted

FOXOWA - mogloby byc troszke bardziej w lewo i ta boja [?] przeszkadza w tle ;p tez ja mozna wymazac

cavy - drugie mi sie bardzo podoba, pierwsze srednio :P

prosze o ocenę :P

Posted

Sprzętu się namnożyło i cóż, stara torba, do której i tak ledwo się aparat mieści, już nie wystarcza, więc rozglądam się za plecakiem. Najlepiej żeby był ładny, porządny:diabloti: dwukomorowy(niekoniecznie ale z bardzo miłą chęcią) i koniecznie musi mieć trzymadło do statywu ;)

znalazłam coś takiego na naszym ulubionym alledrogo
JPA DWUKOMOROWY plecak fotograficzny na APARAT (714439730) - Aukcje internetowe Allegro
i pytanie, czy to się nadaje? mi się podoba, wygląda na porządny no i ma wszystko czego chcę :cool3: ale jezeli macie jakieś inne propozycje, to ja poslucham ;) najlepiej tak do 100, 120zł;)

Posted

Ja też chętnie posłucham czegoś o polecanych przez Was plecaczkach. Mam do aparatu torbę, taką dość dużą, na ramię (firmy Apollo) ale jest to cholernie niewygodna opcja na spacerki :roll: a chciałabym, żeby do plecaczka mieściło się też coś oprócz aparatu i obiektywów... Są takie w ogóle? :lol:

Tinka też myślałam o tym plecaczku co wkleiłaś link ale nie wiem jak duża jest ta górna komora... Mogłaby być duuuuża, miło by było :cool1:

O takie coś jeszcze znalazłam http://www.allegro.pl/item708183012_apollo_dual_trekker_super_plecak_tanio_sklep.html

ale nie wiem czy tam jest to trzymadło na statyw o którym piszesz, w ogóle co to jest? :P

Posted

Ja też szukam plecaka, torba nie jest wygodna na spacery z psem.
Tylko fajnie by było gdyby było miejsce na frisbee:lol:

edit: Bzikowa:

Wymiary części górnej plecaka to: 32 cm x 31 cm x 18 cm

Posted

[quote name='Bzikowa']
ale nie wiem czy tam jest to trzymadło na statyw o którym piszesz, w ogóle co to jest? :P

najczęściej rzepy do przypięcia statywu, u dołu plecaka lub z przodu/po bokach;)

ja aktualnie nie zabieram torby na spacery bo tak jak mówicie jest po prostu niewygodna;) i dopóki miałam sam aparat to ok, ale to będzie przesada, pies, linka, statyw, aparat i torba na smakołyki :diabloti:

ten drugi plecak dla mnie odpada ale całkiem fajnie wygląda ;)

EDIT:
http://www.dogomania.pl/forum/f38/fotografia-ii-108529/index599.html

Posted

[quote name='Unbelievable']Sprzętu się namnożyło i cóż, stara torba, do której i tak ledwo się aparat mieści, już nie wystarcza, więc rozglądam się za plecakiem. Najlepiej żeby był ładny, porządny:diabloti: dwukomorowy(niekoniecznie ale z bardzo miłą chęcią) i koniecznie musi mieć trzymadło do statywu ;)

znalazłam coś takiego na naszym ulubionym alledrogo
JPA DWUKOMOROWY plecak fotograficzny na APARAT (714439730) - Aukcje internetowe Allegro
i pytanie, czy to się nadaje? mi się podoba, wygląda na porządny no i ma wszystko czego chcę :cool3: ale jezeli macie jakieś inne propozycje, to ja poslucham ;) najlepiej tak do 100, 120zł;)

wyglada toto niezle... weszlyby dwie puchy i kilka szkiel? jak mysilcie?

Posted

masienka napisał(a):
wyglada toto niezle... weszlyby dwie puchy i kilka szkiel? jak mysilcie?

dwie puchy i trzy/cztery nieduże szkła raczej tak, ale nic więcej w tej dolnej kieszeni ;)
kupuję :cool3: szkoda tylko że nie ma czarnego :placz:

Posted

hmmm...
a mozecie polecic cos podobnej wielkosci i lepszej jakosci? musze upychac 300d z trzema szklami (w tym jedno dluzsze) plus TLQL chociaz z jednym a moze z dwoma krotkimi jak sie dorobie fiszaja. No i jakies szpargaly do tego oczywiscie
A ze TLek ciezki jest jak cholera to musi byc cos co jakosciowo go wytrzyma. Moje ramiona targania go w torbie nie wytrzymuja :shake:
o cenie nie mowie ale oczywiscie tez nie taka zeby mnie puscic z torbami :cool1:

http://allegro.pl/item710402888_marbo_najwiekszy_plecak_foto_canon_nikon_sony.html ?????

Posted

masienka napisał(a):
hmmm...
a mozecie polecic cos podobnej wielkosci i lepszej jakosci? musze upychac 300d z trzema szklami (w tym jedno dluzsze) plus TLQL chociaz z jednym a moze z dwoma krotkimi jak sie dorobie fiszaja. No i jakies szpargaly do tego oczywiscie
A ze TLek ciezki jest jak cholera to musi byc cos co jakosciowo go wytrzyma. Moje ramiona targania go w torbie nie wytrzymuja :shake:
o cenie nie mowie ale oczywiscie tez nie taka zeby mnie puscic z torbami :cool1:

to by się przydało coś z pasem biodrowym, żeby odciążyć ramiona... lowepro ma coś takiego w cenie do 300zł ale modelu nie pamiętam :shake:

Posted

Unbelievable napisał(a):

kupuję :cool3: szkoda tylko że nie ma czarnego :placz:

Jak już dostaniesz to prosze napisz mi co do tej górnej komory wejdzie. Głównie chodzi mi o psie rzeczy, np. miska, frisbee jakieś zabawki itp;)

Posted

Kinia napisał(a):
Jak już dostaniesz to prosze napisz mi co do tej górnej komory wejdzie. Głównie chodzi mi o psie rzeczy, np. miska, frisbee jakieś zabawki itp;)

z aukcji:

rozmiary zabawek i misek, a nwet frisbee będą się nam trochę różnić :diabloti: ew. mogę zmierzyć w środku plecak;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
z aukcji:

rozmiary zabawek i misek, a nwet frisbee będą się nam trochę różnić :diabloti: ew. mogę zmierzyć w środku plecak;)

Wymiary i tak nie pokazują tego jak to w rzeczywistości wygląda, moge sobie tylko wyobrazić:lol:. Jestem ciekawa ile tam tych rzeczy wejdzie:lol: