NightQueen Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Justa dziękuje ci za rady, próbować z portretami nadal będę ;) a twoje rady oczywiście będę starała się wcielić w życie a tym czasem, mam takie coś, miało być dynamicznie :roll::evil_lol: Nic nie widać w małym formacie, także TU jest większy wyraźniejszy Quote
Apbt_sól Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 kto z Was bawi sie w Crossowanie , macie jakies techniki?:cool3: Quote
kajkoowa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Jestem początkowa, co sądzicie? Nad czym radzicie popracować? CZasem gdy chcę zrobic fotę makro np. z kwiatkiem to ostra wychodzi mi trawa, nie wiem dlaczego:oops: Quote
LadyK Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Kaja - według mnie takie zwyczajne i trochę za dużo nieba. CZasem gdy chcę zrobic fotę makro np. z kwiatkiem to ostra wychodzi mi trawa, nie wiem dlaczego:oops: Musisz dobrze patrzeć na ekran jak robisz zdjęcie, w większości aparatów przy nacisnięciu migawki (ale jeszcze nie zrobionym zdjęciu) widać co będzie ostre, a co nie. Trzeba 'złapać' ostrość na tym fragemencie, który chcesz mieć ostry. Nie wiem czy zrozumiałaś o co mi chodzi, bo tak dziwnie wytłumaczyłam :roll: Quote
Feigned Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 może mi ktoś tu polecić jakąś hybrydę? albo tańszą/łatwiejszą w obsłudze lustrzankę? Quote
LadyK Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Wycentrowane ujęcia kwiatków są bardzo powszechne - nic ciekawego ;) http://i42.tinypic.com/15yf9s5.jpg to się "zlewa" wszystko http://i41.tinypic.com/iok85e.jpg podoba mi się http://i39.tinypic.com/10dbgj8.jpg wydaje mi się, że lepszy by był pionowy kadr ___ http://www.dogomania.pl/forum/12304477-post6570.html podnoszę, bo nie wiem czy ktoś widział :roll: Quote
LeCoyotte Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [quote name='Owczarkowa'] http://www.dogomania.pl/forum/12304477-post6570.html podnoszę, bo nie wiem czy ktoś widział :roll: odpowiedziałaś sobie sama:cool1: [quote name='Owczarkowa'][CENTER]Wycentrowane ujęcia kwiatków są bardzo powszechne - nic ciekawego ;) Feigned, zależy ile masz do wydania... nowa/używana? Quote
Moniek193 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 mineralna_ napisał(a):Hybrydę? ;D Fuji S9600 :evil_lol: Czemu sie smiejsz:cool3: Ja chce taka kupic wiec jesli jest beznadziejna to mowcie od razu:evil_lol: Quote
Justa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Feigned napisał(a):albo tańszą/łatwiejszą w obsłudze lustrzankę? Wszystkie lustrzanki działają na tej samej zasadzie.. więc wszystkie są tak samo proste/trudne w obsłudze. Quote
brjagata Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Feigned napisał(a):może mi ktoś tu polecić jakąś hybrydę? albo tańszą/łatwiejszą w obsłudze lustrzankę? Jeżeli tańszą to może mój nikoś d40, jednak on łączy się z późniejszym, większym wydatkiem jeżeli będziesz chciała dokupić jakiś obiektyw ;) Bo nie ma silniczka, ale o tym już chyba wszyscy wiedzą. Na kitowym radzi sobie bardzo dobrze, ale kit króciutki, to trudno piesy uchwycić np. w ruchu. :evil_lol: A z hybryd to może coś z Panasonica? Lumix fz18 bądź fz8, moim zdaniem bardzo dobre jak na kompakty ;) Quote
Feigned Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 LeCoyotte, max. to chyba tak z 1500zł. Wolałabym nowy, chociaż jeśli trafiłby się jakiś używany w b. dobrym stanie, to też mogłoby być. Dlatego właśnie zastanawiam się nad hybrydą.. Justa, aha, rozumiem. ;) Agathee, zaraz o nich poczytam, dzięki. :eviltong: Czemu sie smiejsz:cool3: Ja chce taka kupic wiec jesli jest beznadziejna to mowcie od razu:evil_lol: właśnie. :diabloti: Agathee, poczytałam o tym panasonicu lumix dmc fz18. Podoba mi się, opinie też są o nim bardzo dobre, tak więc chyba się nad nim zastanowię. ;) Quote
brjagata Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Feigned napisał(a):Agathee, poczytałam o tym panasonicu lumix dmc fz18. Podoba mi się, opinie też są o nim bardzo dobre, tak więc chyba się nad nim zastanowię. ;) Moja kumpela ma ten kompakcik, spisuje się na prawdę dobrze ;) A i jakość filmików jest świetna. Ma 18xzoom, więc jest bardzo dobry do focenia zwierząt. Trochę szumi przy większych ISO lub np. w pochmurne dni, ale co oczekiwać od zwykłej hybrydy. Jeżeli chcesz, mogę poprosić kumpelę o przesłanie kilku fotek, to podesłałabym ci je na emaila ;) Quote
mineralna_ Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Tak apropo fuji, to ja mam i jestem zadowolona. Ale szykuje sie jednak do sprzedazy bo chce canona eosa :evil_lol: Quote
Feigned Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Agathee, byłabym bardzo wdzięczna :loveu: feigned1@o2.pl ;) zastanawiam się nad Fuji Finepix s9600 albo Panasonic Lumix DMC fz18.. poczekam na zdjecia od Agathee, zobaczę jak się sprawuje panasonic. :eviltong: ciekawe tylko ile mniej więcej kosztuje ten fuji, znalazłam w necie tylko jedną ofertę kupna za ok. 2 tys. zł.. jakby ktoś go gdzieś znalazł i podał mi linka to byłabym wdzięczna ;) Quote
.Agata. Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Fuji FinePix S9600 + Metz 36 (642523182) - Aukcje internetowe Allegro używany :eviltong: Quote
Patikujek Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 ja nie mam s9600 ale mam s5700 i jestem z niego bardzo, bardzo zadowolona, nie dość że wytrzymały (juz kilka razy lądował) to też jak na hybrydę idzie naprawdę dużo z niego wyciągnąć Quote
Feigned Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Agata_Roki, ten widziałam, ale właśnie wolałabym nowy :eviltong: Patikujek, jak nie znajdę nigdzie tego s9600 to poczytam o tym Twoim. :cool3: edit. czytałam o s5700, taki sam zoom, zagres ogniskowych i wartość przysłony jak w moim obecnym Olympusie. :shake: kurczę, gdzie ja mogę znaleźć ten s9600. :cool1: na 2 stronach widziałam, że jest wycofany ze sprzedaży - czyli nie ma możliwości, żeby kupić nieużywany model? Quote
Karolina_Nett Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Feigned, ja mam lumixa, ale fz8 a nie fz18 ;) i polecam bardzo jak ktoś chce właśnie hybrydę :p jak będą potrzebne mogę przesłać kilka przykładowych fotek ;) Quote
Moniek193 Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 [quote name='Feigned'] ciekawe tylko ile mniej więcej kosztuje ten fuji, znalazłam w necie tylko jedną ofertę kupna za ok. 2 tys. zł.. jakby ktoś go gdzieś znalazł i podał mi linka to byłabym wdzięczna ;) Nowy za okolo 1000zl Fujifilm FinePix S9600 - Aparaty cyfrowe - cena od 1.056,52 zł w porównywarce cen BazarCen.pl z opisem ;) Ja tez sia nad nim zastanawiam i chyba go wezme;) Quote
Recommended Posts