Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś bawi się w HDR ?? po łączeniu 3 zdjęć mimo że na statywie, i tak wychodza mi lekko poruszone :shake:

shetanka go jest fajne, ale tło.. :) nieciekawe, cyknięte jakby ot tak...

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaba14 napisał(a):
Czy ktoś bawi się w HDR ?? po łączeniu 3 zdjęć mimo że na statywie, i tak wychodza mi lekko poruszone :shake:

shetanka go jest fajne, ale tło.. :) nieciekawe, cyknięte jakby ot tak...

Kazde z osobna zdjecie jest ostre? Moze sa krzywo zlozone? Czym skladasz? Wez recznie dopasuj ich polozenie. Albo moze po prostu obiekty [chmury, liscie] sie przesunely wzgledem siebie w czasie robienia kolejnych zdjec...?

Posted

dog_master napisał(a):
Kazde z osobna zdjecie jest ostre? Moze sa krzywo zlozone? Czym skladasz? Wez recznie dopasuj ich polozenie. Albo moze po prostu obiekty [chmury, liscie] sie przesunely wzgledem siebie w czasie robienia kolejnych zdjec...?

Może ja robie cos źle.. pierwszy raz to probowałam
widać łódki są przesunięte, nie mówiąc o konturach dachu domu :D a on raczej się sam nie przesunął..
przykład:
http://img23.imageshack.us/my.php?image=chatka1.jpg

składam je w programie Photomatix Pro 3 robi się to automatycznie, nie wiem jak ręcznie je nałożyć na siebie ?

Posted

zaba14 napisał(a):
Może ja robie cos źle.. pierwszy raz to probowałam
widać łódki są przesunięte, nie mówiąc o konturach dachu domu :D a on raczej się sam nie przesunął..
przykład:
http://img23.imageshack.us/my.php?image=chatka1.jpg

składam je w programie Photomatix Pro 3 robi się to automatycznie, nie wiem jak ręcznie je nałożyć na siebie ?

fotoszopem chociażby, zabawa z warstwami i przezroczystością... to samo w gimpie
przy naciskaniu spustu migawki mogłaś o parę milimetrów przesunąć aparat przez przypadek:razz:

Posted

klaudia&Manta napisał(a):
Photo Flitre .. Pozatym jakoś zdjęcia jest też popsuta przez fotosika , normalnie nos nie jest aż tak ostry .

Ale może być , ja nie twierdzę że zdjęcie jest superr.

Polecam nauczyć się ustawiać ostrość od razu robiąć zdjęcie, wówczas kiedy troszkę podostrzysz całe zdjęcie (po zmniejszeniu) w jakimś programie graficznym będzie ok.
No i polecam korzystać z imageshack.us - tam nie ma spadku jakości ;)

Posted

Polecam nauczyć się ustawiać ostrość od razu robiąć zdjęcie, wówczas kiedy troszkę podostrzysz całe zdjęcie (po zmniejszeniu) w jakimś programie graficznym będzie ok.
No i polecam korzystać z imageshack.us - tam nie ma spadku jakości ;-)

Ja mam styczność z tym aparatem sporadczynie , więc nie potrafię go ustawić ;) Poprostu włączyłam na 'makro' i usiłowałam 'złapać'ostrość na nosie ;)
Za rady bardzo dziękuję .

Posted

AgaMasel napisał(a):

Bez komentarza co do jakości: mam beznadziejny aparat

Przychodzi fotograf do restauracji, kucharz mówi do niego:
- Piękne zdjęcia pan robi, musi pan mieć świetny i drogi aparat.
Fotograf przy wyjściu z restauracji, mówi:
- Pyszny obiad pan dziś przygotował, musi pan mieć bardzo drogie garnki.

;)

Niewyjątkowe to zdjęcie, taki zwykły pstryk.

Nicka - ładne kolory :loveu:

Posted

AgaMasel napisał(a):
Nicka: świetne, zwłaszcza drugie mi się podoba

Co powiecie o tym? Bez komentarza co do jakości: mam beznadziejny aparat

Ujecie bardzo mi sie podoba:loveu:
Wiem ze to malo konstruktywna opinia ale chyba amatorzy tez maja prawo cos wstawic i sie wypowiedziec w tym temacie:diabloti: