Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hanik dzięki! :Rose:

[quote name='hanik']Słuchajcie czy ma ktoś doświadczenie z pilotem do aparatu????? Jak to się sprawdza?
Co lepiej kupić pilota czy wężyk ????

Jak dla mnie wężyk lepszy:roll: Jeśli pilot to tylko sterowany radiowo

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='hanik']Dzięki... W sumie tańszy... Jeśli bym kupiła zamiennik... :roll:[/quote]
Ja mam zamiennik oryginalnego pilota - kupiłam go za całe 15 zł :razz: Bardzo go sobie chwalę, także polecam! ;)

Posted

[quote name='bognik']Ja mam zamiennik oryginalnego pilota - kupiłam go za całe 15 zł :razz: Bardzo go sobie chwalę, także polecam! ;)[/quote]

też mam zamiennik i sprawuje się bardzo dobrze :)

Posted

Mówicie o pilocie radiowym czy takim na kabel?????

I gdzie sprzedają*takie za 15 zł nawet na kabel?????:crazyeye:
Bo na allegro chyba najtańszy widzialam za dwadzieścia parę...

Znalazlam użytkownika, który ma kilka rzeczy, które by mi się*przydały....
Ma osłonę*przeciwsłoneczną do mojego tele, ma filtr szary no i wężyk ale za 35 zł... Więc chyba wszystko naraz kupię.... Nie wiem czy nie kupić*jeszcze filtra połówkowego szarego... Tak patrze na te aukcję*i dumam :lol:

Na obiektywy już nie wchodzę*bo się niebezpiecznie zaczynam nakręcać :evil_lol:

Posted

Nooo.. Patitta.. jestem mile zaskoczony szczerze powiedziawszy! :razz:
trzeba by jeszcze troszkę dopracować, ale jak na pierwsze (?) takie próby to jest moim zdaniem bardzo dobrze! podoba mi się ;)

Posted

dzięki ;)

Podoba mi się.... Tylko ta biała szmata wg. mnie drażni... Kurcze szkoda,*że jest biala albo, że wogóle jest :eviltong:

niestety modelka nie zgodziła się na zdjęcia bez szmaty :evil_lol: a nic ciemnego nie miałyśmy niestety :roll:

Nooo.. Patitta.. jestem mile zaskoczony szczerze powiedziawszy! :razz:
trzeba by jeszcze troszkę dopracować, ale jak na pierwsze (?) takie próby to jest moim zdaniem bardzo dobrze! podoba mi się ;-)

tak, pierwszy raz pracuję z innym modelem niż ja sama bądź mój pies :evil_lol: także to nowość, zwłaszcza że modelka narzekała cały czas że coś jej wychodzi, coś czego ma nie być widać na zdjęciu :eviltong:

Small - jak dla mnie ciekawe, tylko wydaje mi się że chyba strasznie na jakości poleciało, bo przynajmniej u mnie widać na tym zdjęciu dziwne piksele, np przy kolanie czy na rękach, a może to kwestia obróbki?

kiepska jakość to efekt pomniejszania w fotosiku :mad: teraz widzę jak wszystko poleciało :shake:
Zdjęcie nie jest w ogóle obrabiane ;) tylko wrzucone prosto z aparatu :p

Posted

Small - jak dla mnie ciekawe, tylko wydaje mi się że chyba strasznie na jakości poleciało, bo przynajmniej u mnie widać na tym zdjęciu dziwne piksele, np przy kolanie czy na rękach, a może to kwestia obróbki?

Ja mam takie coś ;)

Posted

[quote name='smallpati']
kiepska jakość to efekt pomniejszania w fotosiku :mad: teraz widzę jak wszystko poleciało :shake:
Zdjęcie nie jest w ogóle obrabiane ;) tylko wrzucone prosto z aparatu :p[/quote]
Pomniejszaj np. w xnView - aż tak bardzo nie lecą ;) ja pomniejszam w photoshopie i potem lekko wyostrzam ;)

Posted

[quote name='Samturia']Pomniejszaj np. w xnView - aż tak bardzo nie lecą ;) ja pomniejszam w photoshopie i potem lekko wyostrzam ;)[/quote]

no tak, ja pomniejszam zdjęcie w corelu, ale później jak wstawiam do fotosika to on jeszcze zdjęcie pomniejsza i zniekształca :shake:

Posted

[quote name='smallpati']no tak, ja pomniejszam zdjęcie w corelu, ale później jak wstawiam do fotosika to on jeszcze zdjęcie pomniejsza i zniekształca :shake:[/quote]
To może zamiast tego imageshack albo photobucket? ;) z tego co zauważyłam nie tracą na jakości

Posted

[quote name='Samturia']To może zamiast tego imageshack albo photobucket? ;) z tego co zauważyłam nie tracą na jakości[/quote]

lubię fotosik bo szybko wygrywa, ale chyba faktycznie spróbuje w innym programie

Posted

[quote name='smallpati']lubię fotosik bo szybko wygrywa, ale chyba faktycznie spróbuje w innym programie[/QUOTE]

fotosik szybko, od kiedy? : O idź na photobucket, szybko, wygodnie, wgrywasz naraz ile zdjęć chcesz i możesz w trakcie przeglądać te wgrane(tylko na innej stronie)

Posted

[quote name='madziasto4']hanik, ja też mam zamiennik za 15zł, to nie majątek, a pilocik naprawdę bardzo przydatny
Pilot Canon 450D 400D 350D, 300D G6, G5, zam RC-1 (519889609) - Aukcje internetowe Allegro

uuuuu ale wy macie inne modele... Do 30 D nie ma takiego... Tylko radiowy lub na podczerwień, które się przyczepia na sanki tam gdzie lampa...

Te radiowe to koszt około 100 zł, na podczerwień ciut tańszy... Kupilam ten spustowy za 35 zł .... Trudno, były tańsze, ale w tym samym sklepie od razu zakupilam te dwa filtry i osłonę na obiektyw...
Kurcze prawie dwie stówki odfruneły :placz:... Koniec biorę*odwyk od allegro :diabloti:

Posted

dzięki

fotosik jest dla mnie wygodny, ale denerwuje mnie, więc chyba nic mi nie zostało jak zalogować się w photobucket :p

mam jeszcze coś takiego, wiem że ciasny kadr ale mi się takie podobają ;)

Posted

Hej ludzie mam sprawę.
Aktualnie mam Nikona D80 + Nikkor 16-85 [FONT=Verdana] f/3.5-5.6 VR
Za obiektyw dałam 1400 złotych. Myślałam by oddać ten obiektyw i kupić nikkora 70-300 vr. W prawdzie on jest ciemniejszy, ale szkiełko polecane..
Jest jeszcze druga opcja zostawić ten 16-85 i dokupić 50mm f/1.8
[/FONT]

Posted

Kojot - a co to tam z lewej jest? jak tam dalej wygląda?
Może poziom i szerszy kąt troszkę? bo teraz tak troszkę przeszkadza ta wierzba z lewej..
Jednocześnie tak trochę niżej z aparatem i ciut inna perspektywa - mogłoby wyjść jeszcze lepiej ;)

ale niebo to eleganckie jest! :loveu:
jaki czas wykręciłeś?