Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BlackSheWolf']o jak możesz to prześlij zdjęcia jak będziesz go mieć. Też będe musiała chyba kupić. Teraz mam wielką torbę na lustro + 2 obiektywy, ale ramie szybko zaczyna boleć... :shake: wkońcu to pare kilogramów

Tutaj kupilam za pobraniem. Kurier pobraniowy kosztowal mnie 15 zl. Błyskawiczna wysyłka
JPA DWUKOMOROWY plecak fotograficzny na APARAT (526974686) - Aukcje internetowe Allegro

Plecaczek doszedł dziś. Musialam wywalić przegródki bo aparat z gripem i lufą zajął sporo miejsca. Zmieścił się tam jeszcze drugi obiektyw krótszy (17-50) i zostało miejsce na jeszcze jeden obiektyw mniej więcej tej wielkości, oraz gorna część na różne pierdólki.( gdyby nie grip to pewnie jeszcze jedna lufa by weszla:evil_lol:)
Właśnie szukalam takiego plecaka gdzie wysokość*komory na sprzęt lub jej głębokość wynosi 15 cm... (Wszystkie oglądane były mniejsze) Jedynie czego mu brakuje to podgumowania spodu ale coś za coś... Cena też jest uważam atrakcyjna jak na dość spory plecak. Po prostu nie będę stawiać*plecaka w kałuże :evil_lol: i mam już plan,*żeby dodatkowo dolną komorę wyścielić kawałkiem karimaty w razie czego i będzie super.:p

Posted

Wlasnie chcialam o to samo zapytac... Kliknelam wybiorczo i ... Co to ma byc?
[quote name='Alusia']Fota5
A tak ogolnie: naswietlaj prawidlowo glowny obiekt, bo np. czasem nie wiadomo, czy patrzec na dobrze naswietlone tlo czy na niedoswietlonego psa :)

Posted

[quote name='hanik']Tutaj kupilam za pobraniem. Kurier pobraniowy kosztowal mnie 15 zl. Błyskawiczna wysyłka
JPA DWUKOMOROWY plecak fotograficzny na APARAT (526974686) - Aukcje internetowe Allegro

Plecaczek doszedł dziś. Musialam wywalić przegródki bo aparat z gripem i lufą zajął sporo miejsca. Zmieścił się tam jeszcze drugi obiektyw krótszy (17-50) i zostało miejsce na jeszcze jeden obiektyw mniej więcej tej wielkości, oraz gorna część na różne pierdólki.( gdyby nie grip to pewnie jeszcze jedna lufa by weszla:evil_lol:)
Właśnie szukalam takiego plecaka gdzie wysokość*komory na sprzęt lub jej głębokość wynosi 15 cm... (Wszystkie oglądane były mniejsze) Jedynie czego mu brakuje to podgumowania spodu ale coś za coś... Cena też jest uważam atrakcyjna jak na dość spory plecak. Po prostu nie będę stawiać*plecaka w kałuże :evil_lol: i mam już plan,*żeby dodatkowo dolną komorę wyścielić kawałkiem karimaty w razie czego i będzie super.:p
Ostatnio miałam właśnie dylemat torba vs. plecak.
Po długich przemyśleniach padło jednk na plecak, przemierzanie dłuższych tras z torbą nie jest zbyt komfortowe, jak zresztą pisała już BlackSheWolf - i to było głównym argumentem przeciw niej.

I zamówiłam u tego użytkownika plecak, z tym, że ten mniejszy: KLIK
trochę obawiałam się o to, że wszystko może wypaść:lol:, ale właściwie narazie nawet nie ma co wypadać...:evil_lol: body nikon d70s + tamron 55-200 i [dziś kupiona:multi:] stałka nikkor 50mm 1.8. Myślę, że na początek ten plecak wystarczy....jutro powinien u mnie być...wtedy napiszę, co o nim naprawdę myślę.:lol:

Posted

No ten mniejszy u mnie odpada ze względu na grip... Ale plecaczki wyglądają solidnie... jakoś nie mam przekonania do modelu z klapką chyba latwiej z nich wydobyć aparat lub obiektyw, niekoniecznie przeze mnie ale np. przez złodzieja.... Choć powiem , że gdyby były duże w tej cenie to może bym się skusila na taki model...
Muszę*powiedzieć,*że jestem zadowolona i ten mój plecak też wygląda na solidny. Reszta okaże się w praniu.

BlackSheWolf u mnie też*aparat nie leży obiektywem do dołu . Obecnie jest to fizycznie niemożliwe :lol:

Posted

[quote name='bognik']Warsztaty fajna sprawa, jednak ja te pieniądze przeznaczyłabym na sprzęt ;)

Wolałabym dokupić np. drugi obiektyw, a w plener iść ze znajomymi z grupy fotograficznej ;)[/QUOTE]

No za dwa tysiaki to coś fajowego można już kupić :cool3:

Posted

[quote name='hanik']No za dwa tysiaki to coś fajowego można już kupić :cool3:[/quote]
Pewnie! Ja jestem samoukiem jeżeli chodzi o fotografię więc myślę, że teraz takie warsztaty by mi nie były potrzebne ;)

Nie powiem, myślałam kiedyś o takich warsztatach. Nawet dostaję wiadomości kiedy i gdzie się odbywają :razz:

Posted

[quote name='hanik']No ten mniejszy u mnie odpada ze względu na grip... Ale plecaczki wyglądają solidnie... jakoś nie mam przekonania do modelu z klapką chyba latwiej z nich wydobyć aparat lub obiektyw, niekoniecznie przeze mnie ale np. przez złodzieja.... Choć powiem , że gdyby były duże w tej cenie to może bym się skusila na taki model...
Muszę*powiedzieć,*że jestem zadowolona i ten mój plecak też wygląda na solidny. Reszta okaże się w praniu.

BlackSheWolf u mnie też*aparat nie leży obiektywem do dołu . Obecnie jest to fizycznie niemożliwe :lol:[/quote]
i to był mój główny argument przeciw plecakom, nawet nie poczuję, kiedy ktoś go otworzy...:cool1: ale na jakichś masowych imprezach czy po prostu w zatłoczonych miejscach bywam rzadko - znacznie częściej natomiast jestem na jakichś spacerach/etc...poza tym uważam, że akurat ten model nie przypomina aż tak jakiegoś foto-plecaka (zwłaszcza, że ja wzięłam zielony:lol:) może nikt nie zwróci na niego uwagi...jak będę mieć body + obiektyw na wierzchu, drugi obiektyw w czeluściach pleacaka, to możenie będzie tak źle.

Posted

[quote name='dog_master']Cambel&Megi, czy do tego plecaczka wejdzie Ci Nikoś z podpiętym tele czy tylko luzem z boku np.? ;> Kurczę, fajny... ;p Ale pewnie się nie zmieszczę [jakieś body + 50-200 + coś jeszcze pewnie...]Jeszcze go nie mam, jutro kurier powinien go przynieść....:) wtedy napiszę co i jak. Ale ten mój zestaw zmieści się na pewno....z tym, że moje tele jest krótkie, odrobinę większe niż kitowy Nikkor, a może nawet takie samo...:lol:

Posted

[quote name='Cambel&Megi']i to był mój główny argument przeciw plecakom, nawet nie poczuję, kiedy ktoś go otworzy...:cool1: ale na jakichś masowych imprezach czy po prostu w zatłoczonych miejscach bywam rzadko - znacznie częściej natomiast jestem na jakichś spacerach/etc...poza tym uważam, że akurat ten model nie przypomina aż tak jakiegoś foto-plecaka (zwłaszcza, że ja wzięłam zielony:lol:) może nikt nie zwróci na niego uwagi...jak będę mieć body + obiektyw na wierzchu, drugi obiektyw w czeluściach pleacaka, to możenie będzie tak źle.
Weż ze kłódeczkę*jakąś*zamontuj:evil_lol:

U mnie na plecach trudno wyjąć sprzęt po trzeba górę odgiąć, żeby go wyjąć ...
Ale jak ktoś będzie bardzo chciał to może odciąć szelki albo poderżnąć*mi gardło w pustej uliczce :evil_lol:

Na zdięciach mojego plecaka komora dolna wyrażnie odcina się od górnej w rzeczywistości zupełnie tego niewidać... Ot taki skromny nieprzewidywalny czarny plecaczek gdyby nie chamska metka z boku z napisem fotolab :diabloti: Na 100% zostanie zamalowana czarnym flamastrem.

[quote name='dog_master']Cambel&Megi, czy do tego plecaczka wejdzie Ci Nikoś z podpiętym tele czy tylko luzem z boku np.? ;> Kurczę, fajny... ;p Ale pewnie się nie zmieszczę [jakieś body + 50-200 + coś jeszcze pewnie...]

Myślę, że te kieszonki tam nie są na stałe, można je regulować... Bez sensu by było gdybyś nie mogła wsadzić aparatu z podpiętą długą lufą :roll:
Jeśli tak jest jak przypuszczam to oprócz body z lufą*powinnaś wsadzić ze dwa krótsze obiektywy... Gorzej z innymi przydasiami bo gdzie je upchać, no i brak mocowania statywu gdybyś*chciala się udać*na jakiś wspólny nocnyplener...
No ja często na wędrówki zabieram Figla Więc jeszcze dochodzi butelka z psią wodą i wodą*dla mnie... Choć*na bardzo długie już zabieram rower z przyczepą więc statywy i takie tam jadą z Figlem w przyczepie :evil_lol:
Tak w^ęc sobie radzimy z torbą fotograficzną*na kółkach :evil_lol:
YouTube - mój foks Figiel

Posted

[quote name='hanik']Weż ze kłódeczkę*jakąś*zamontuj:evil_lol:

U mnie na plecach trudno wyjąć sprzęt po trzeba górę odgiąć, żeby go wyjąć ...
Ale jak ktoś będzie bardzo chciał to może odciąć szelki albo poderżnąć*mi gardło w pustej uliczce :evil_lol:

Na zdięciach mojego plecaka komora dolna wyrażnie odcina się od górnej w rzeczywistości zupełnie tego niewidać... Ot taki skromny nieprzewidywalny czarny plecaczek gdyby nie chamska metka z boku z napisem fotolab :diabloti: Na 100% zostanie zamalowana czarnym flamastrem.

Myślę, że te kieszonki tam nie są na stałe, można je regulować... Bez sensu by było gdybyś nie mogła wsadzić aparatu z podpiętą długą lufą :roll:
Jeśli tak jest jak przypuszczam to oprócz body z lufą*powinnaś wsadzić ze dwa krótsze obiektywy... Gorzej z innymi przydasiami bo gdzie je upchać, no i brak mocowania statywu gdybyś*chciala się udać*na jakiś wspólny nocnyplener...
No ja często na wędrówki zabieram Figla Więc jeszcze dochodzi butelka z psią wodą i wodą*dla mnie... Choć*na bardzo długie już zabieram rower z przyczepą więc statywy i takie tam jadą z Figlem w przyczepie :evil_lol:
Tak w^ęc sobie radzimy z torbą fotograficzną*na kółkach :evil_lol:
YouTube - mój foks FigielHaha, tak też pewnie trzeba będzie zrobić.:evil_lol:
Racja, w takiej sytuacji i moja kłódeczka nie pomoże...:cool1:

Dokładnie, jest tam kilka tych pasków, z których można tworzyć przegródki dowolnej wiekości, jak komu odpowiada....;)
Super rozwiązanie z tą przyczepą.:razz: Swoją drogą rewelacyjny psiak...:loveu:

...z niecierpliwością czekam na kuriera.

Posted

[quote name='hanik']Tutaj kupilam za pobraniem. Kurier pobraniowy kosztowal mnie 15 zl. Błyskawiczna wysyłka
hmm tani:cool3: ja upatrzyłem sobie kilka modeli, ale one są po ok.250zł, więc na razie mi sie nie spieszy z ich kupnem:evil_lol: ale ten wydaje sie być w porządku:p Hanik, mogłabyś sprawdzić jaka jest wewnętrzna szerokość dolnej komory na aparat? Na aukcji są podane tylko wymiary zewnętrzne. Chciałbym tam upchać body z obiektywem, łącznie 28cm.. Ew. osobno, body (5cm) i obiektyw (23cm). ....zmieści się?

Posted

[quote name='dog_master']Cambel&Megi, czy do tego plecaczka wejdzie Ci Nikoś z podpiętym tele czy tylko luzem z boku np.? ;> Kurczę, fajny... ;p Ale pewnie się nie zmieszczę [jakieś body + 50-200 + coś jeszcze pewnie...]
Już mam plecak.:multi:
Wrażenia b.pozytywne:lol:, niby malutki, ale spokojnie zmieści body+tele (większe podpięte tele też zmieści ;)) i "coś jeszcze" też wejdzie.
Przy tym ułożeniu faktycznie coś z góry mogłoby wypaść, ale ta pierwsza klapa jest sztywna i zabezpiecza ...:) [nie da się aż tak jej odchylić, jak na tym zdjęciu...).
Jak dla mnie super.:multi:

Posted

[quote name='bognik']Warsztaty fajna sprawa, jednak ja te pieniądze przeznaczyłabym na sprzęt ;)

Wolałabym dokupić np. drugi obiektyw, a w plener iść ze znajomymi z grupy fotograficznej ;)[/quote]

Niby tak, ale z drugiej strony nie uśmiecha mi się siedzieć całe wakacje w domu. ;)

Posted

[quote name='LeCoyotte']hmm tani:cool3: ja upatrzyłem sobie kilka modeli, ale one są po ok.250zł, więc na razie mi sie nie spieszy z ich kupnem:evil_lol: ale ten wydaje sie być w porządku:p Hanik, mogłabyś sprawdzić jaka jest wewnętrzna szerokość dolnej komory na aparat? Na aukcji są podane tylko wymiary zewnętrzne. Chciałbym tam upchać body z obiektywem, łącznie 28cm.. Ew. osobno, body (5cm) i obiektyw (23cm). ....zmieści się?[/QUOTE]
Długi obiektyw masz :evil_lol: .... Ma 30x18-19 ( więc ten drugi wymiar jest większy niż podali) wysokość 15
Więc spoko... Z boku jeszcze upchasz mniejsze obiektywy...Ja dwa obiektywy zmieszcze za aparatem, ale koło tele podpiętego do aparatu mam jeszcze miejsce na np.ładowarkę*i dodatkowe akumulatory.
U mnie przez ten grip samo body ma wielkość 15 cm na 15... Wszystkie sprzedawane plecaki miały głębokość na ok 13 cm więc odpadalo by zmieścił się tam aparat z podpiętą lufą

Posted

[quote name='LeCoyotte']hanik dzięki! :Rose:

Jak dla mnie wężyk lepszy:roll: Jeśli pilot to tylko sterowany radiowo

Dzięki... W sumie tańszy... Jeśli bym kupiła zamiennik... :roll: