Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='masienka']
Patisa, wybacz ale nie widze w tych fotach nic ciekawego, aaaa, przepraszam - psy sa ladne ;)
I do rzeczy nie ma tu kompletnie nic czy foty robione lustrem, malpka czy komorka. Bo to tylko roznica w jakosci zdjecia. Ale kadry, swiatlo i cala reszta to sprawa fotografa niezaleznie od tego czym foci. I nad tym zupelnie nie panujesz.

i ja nie mówię, że panuję. Porównywałam do swojego zdjęcia, bo jakościowo były podobne.

[quote name='sugarr']
"tandetne - potocznie: coś lichego, nietrwałego, niedbale wykonanego 2. dawniej: miejsce handlu rzeczami używanymi"

Buty mogą być tandetne, czy tam inna część garderoby na przykład.
No.

i co, w życiu nie spotkałaś się z takim określeniem odnoszącym się do, np. filmu, wyglądu, gusty, sposobu ubierania się?

Wiesz,z czasem słowa nabierają wielu innych znaczeń, niż tylko te zapisane w słowniku( bądź Wikipedii:evil_lol: )
[quote name='sugarr']
Nikt również nie twierdzi, że jesteś dobrym/niedobrym fotografem, ani, że sie się za takiego uważasz.

[quote name='Saint']świetne?
martitaa - to w żaden sposób nie jest przytyk do Ciebie :razz: raczej pełen irytacji, dla 'fachowości' Patisy postanowiłem to napisać, w dalszym ciągu czekając na jej zdjęcia ;)

tutaj jest ten "nikt", który "nigdzie" nie napisał, że uważam się za Bóg wie jakiego fachowca, którym nie jestem.;)

[quote name='sugarr']A co do końcówki posta.
Nie uważasz, że poza tym, że sama sugerujesz, że ktoś jest Ci wrogi, tak więc sama sobie wyimaginowujesz wrogów, to PONAD TO, O IRONIO wyimaginowujesz sobie , że czyjąś pasją może być wyimaginowywanie (?) sobie wrogów, aby ich potem zwalczać? :diabloti:

:evil_lol:

Nie. Nie uważam.

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak dla rozluźnienia atmosfery tego wątku :lol:, po chwilowym biernym w nim uczestnictwie - tylko czytałam - wstawiam pierwsze moje próby dogadania się z długo oczekiwanym aparatem... :)

proszę o konstruktywną krytykę i pozdrawiam. :)

Posted

http://images43.fotosik.pl/50/6e79ef75f51e7a5e.jpg
przyciąga wzork, bardzo mi się podoba

Cambel najbardziej 3 mi się podoba, a co to za pucha? ;)

to teraz czas na mnie
na razie tak na dobry początek
http://digart.img.digart.pl/data/img/vol0/27/25/download/3048388.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/5198/55696235vv3.jpg
zdjęcia pochodzą ze starej elektrociepłowni przeznaczonej do rozbiórki, odbył się dziś w niej tzw. "fotodej".
niesamowite miejsce, aż mi się zal zrobiło, ze maja to wyburzać.

"EC1 to kompleks budynków najstarszej w Łodzi elektrociepłowni, mieszczącej się przy ul. Targowej 1/3, którą wybudowano ponad 100 lat temu. Od tego roku rozpocznie się wielka rewitalizacja całego terenu, który wraz z dworcem Łódź Fabryczna stanie się Nowym Centrum Łodzi."

dorobiłam się 50 1.4 :multi:

Posted

Patisa napisał(a):
fachowca, którym nie jestem.;)

To wiemy, bo widać od razu.
Chodzi o to, że Twoje komentarze nic konstruktywnego do oceny zdjęcia nie wnoszą, a jedynie wywołują zbędne napięcia i powodują irytację.
Ot co, stąd cała sprawa.

Chcesz - komentuj, jasne, wolność słowa i tak dalej, ale niech to będzie komentarz poparty wiedzą, bądź doświadczeniem i mający odzwierciedlenie we własnej twórczości, bo teraz, to niestety, ale kiepska jest ich wartość.
Nie mówię, że ludzie raczkujący w tematach fotografii nie mają komentować, bo bynajmniej nie to mam na myśli.
Chodzi o to, że Tomaszewski, czy Dragan mogą sobie pozwolić na komentarz w stylu "tandeta", "kicz", "szkoda słów".
Natomiast Ty, ani ja, ani nikt inny tutaj z racji swej 'amatorszczyzny' (nie ubliżając nikomu oczywiście) na coś takiego pozwolić sobie nie może, bo jest to odbierane jako nietakt.

Dziękuję za uwagę.

Pozdrawiam
Saint

Posted

[quote name='Cambel&Megi']Polna, Nikon D70s i narazie tylko Tamron 55-200mm, wkrótce mam nadzieję jeszcze N55mm 1.8 :)
1 super! :klacz:

widzę, że idziesz podobną drogą do tej, którą ja wybrałam : P
tylko ja sobie jeszcze z kupnem poczekam, chociaż mam wystarczająco dużo pieniędzy:angryy:

Posted

Tinka:) napisał(a):
widzę, że idziesz podobną drogą do tej, którą ja wybrałam : P
tylko ja sobie jeszcze z kupnem poczekam, chociaż mam wystarczająco dużo pieniędzy:angryy:

Teraz dość popularne jest zestawienie body D80 (ja mam D70s :P) + ta stałka i Tamron...:cool3:
a dlaczego będziesz czekać, jeśli można wiedzieć?:lol:

Posted

Cambel&Megi napisał(a):
Teraz dość popularne jest zestawienie body D80 (ja mam D70s :P) + ta stałka i Tamron...:cool3:
a dlaczego będziesz czekać, jeśli można wiedzieć?:lol:

albo sigma 70-300, ew. nikkor 70-300 ;) ja mam ochotę na razie tylko na 50 1/8, starczy mi, później kupię coś dłuższego

mam apodyktycznych rodziców, który nie pozwalają mi kupić tego aparatu, chociaż od początku wiedzieli na co zbieram... ale się jeszcze okaże :diabloti:

Posted

Apropo kominów które wkleiła Sugar.
Przypomniało mi się pewne zdjęcie które kiedyś zrobiłam :evil_lol:

Cambel, ale Ci się udało odbić w oku lisicy :cool3:
Gratuluje szkła.

Posted

Diabełkowa, ja mam mieszane uczucia...ale to zdjęcie ma coś w sobie...lecz nie potrafię tego bliżej określić. :lol:

Anetta, to nasze pierwsze wspólne zdjęcie tym aparatem. :evil_lol: dzięki :)
Hmmm Anetta, a gdzie tu komin, z którego ten dym uchodzi ? :eviltong:

Posted

heh..z tym, że moim zdaniem każdy ma prawo, każdy potrafi rozróżnić zdjęcie przeciętne, zwykłe, zwyczajne, od takiego, które czymś tam się wyróżnia - tylko, że każdy robi to wg własnej, osobistej oceny i gustu.
Nie muszę być Draganem, żeby mieć własne zdanie na temat danego zdjęcia.

Ale co racja to racja, możemy zakończyć ta dyskusję.;)

Posted

Patisa napisał(a):
heh..z tym, że moim zdaniem każdy ma prawo, każdy potrafi rozróżnić zdjęcie przeciętne, zwykłe, zwyczajne, od takiego, które czymś tam się wyróżnia - tylko, że każdy robi to wg własnej, osobistej oceny i gustu.
Nie muszę być Draganem, żeby mieć własne zdanie na temat danego zdjęcia.

Ale co racja to racja, możemy zakończyć ta dyskusję.;)

czasem warto te zdanie zachować dla siebie:cool1:

Posted

LeCoyotte napisał(a):

to mi się podoba... szkoda że krzesło jednak w cieniu...

ech, mogłam być w tym budynku jedynie 15 min niestety, potem wchodziła następna grupa. :shake:

Mam nadzieje, ze ktoś trafił na moment, kiedy krzesło było w słońcu ;)

Posted

Pamiętam, jak ktoś podał link, gdzie można było sprawdzić zdjęcia zrobione z każdego typu obiektywu. Czy może ktoś mi ją podać?
Przeszukałam wątek, ale nie znalazłam :roll: