Justa Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 [quote name='LeCoyotte']dzięki;) ja bym powiedział, że dołu jest wystarczająco dużo, ale za dużo jest góry i lewej strony i odrobinę prawej - czyli jednym słowem lepiej by było ciaśniej;) lepiej? http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/PICT8084_640.jpg wiem wiem, światło..:diabloti: Zależy jak patrzeć. Chodzi o wyważenie - można równie dobrze przyciąć jak i kadrować szerzej. Ważne żeby było to wyważenie, to coś co pozwala spokojnie bez żadnego wnerwu patrzec na zdjęcie. A mnie niewygodnie jak na nie patrzę :eviltong: Z kadrem lepiej. Lepiej wyważony, zdecydowanie. Ale mimo wszystko myślę, że jak na Ciebie - nijako. Zbyt oklepanie i mało eksperymentalnie. Zaraz powiecie, że się czepiam. Ale dla mnie fotografia to znalezienie tej cienkiej granicy pomiędzy 'oklepaniem' a niewygodnym eksperymentem. Coś co zaskoczy swoją nieszablonowością, ale nie będzie uwierać. Dziękuję za uwagę :cool1: Quote
BlackSheWolf Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 mam sprawę;p polecacie mi może jakiś obiektyw do Canona 450 D. tak do 200 albo 300 mm. Jednak cena do tysiaca.... i musi mieć stabilizację ... Quote
dog_master Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 tnij.org/cmqs tnij.org/cmqt Wielkiego wyboru nie masz ;) C 50-250? ;) Quote
Kora- Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Saint, aaa już też widzę. ;) a to z dzisiejszej sesji Marta 1) 2) Pozdrawiam ;) Quote
dog_master Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 Tak ;) No ten Canon ciemny, jeden taki jest, do 250mm i z IS. Heh, a co innego w tej cenie znajdziesz? ;) Jeszcze, zeby bylo jasne i uszczelniane... ;) Quote
BlackSheWolf Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 chyba chciałaś napisać 55-250 ? :) jednak ta plastikowa obudowa... mnie przeraża... Quote
Unbelievable Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Kora, za dużo niebieskiego na powiece :roll: może to nie od ciebie zależy ale jak dla mnie za dużo tego... makijaż wystarczyłby do zagięcia powieki Quote
Saint Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Kora - B&W najlepsze - choć przydałoby się jeszcze troszkę przysiedzieć przed komputerem nad tym zdjęciem - ale podoba mi się ;) Quote
Kora- Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 JIM napisał(a):Wlasnie to chcialam napisac ;) Wg mnie w ogole bez tego cienia byloby lepiej. A mi się właśnie wydawało, że z cieniem lepiej ;) Ale makijaż był robiony na szybko, miał być lżejszy, ale że na dworzu temp. minus 5 stopni ( nad morzem ) Makijażystka miała odmarżnięte palce, modelce twarz odmarzała, a mi stopy :) to już się nie chciało go potem poprawiać ;) Quote
JIM Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Wlasnie to chcialam napisac ;) Wg mnie w ogole bez tego cienia byloby lepiej. Quote
BlackSheWolf Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 niestety trudno wybrać obiektyw za taką cene... może jakiś tamron albo sigma :(? Quote
dog_master Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 A ten Canon zły? ;) Z IS raczej niewiele znajdziesz... Bez to spokojnie, ale też do 1000zl to w sumie ciemne tylko... Quote
taxelina Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Wypowie sie ktos? pierwsze proby focenia rybek: Quote
taxelina Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 I zabawy z fontanna co dostalam na prezent: Quote
LeCoyotte Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Justa napisał(a):Zależy jak patrzeć. Chodzi o wyważenie - można równie dobrze przyciąć jak i kadrować szerzej. Ważne żeby było to wyważenie, to coś co pozwala spokojnie bez żadnego wnerwu patrzec na zdjęcie. A mnie niewygodnie jak na nie patrzę :eviltong: Z kadrem lepiej. Lepiej wyważony, zdecydowanie. Ale mimo wszystko myślę, że jak na Ciebie - nijako. Zbyt oklepanie i mało eksperymentalnie. Zaraz powiecie, że się czepiam. Ale dla mnie fotografia to znalezienie tej cienkiej granicy pomiędzy 'oklepaniem' a niewygodnym eksperymentem. Coś co zaskoczy swoją nieszablonowością, ale nie będzie uwierać. Dziękuję za uwagę :cool1: dziękuję:) Quote
polciuaa Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Pare stron wczesniej pytalam co sadzicie o Minolcie Dimage 7i ,ale jakos nikt nie odpisal wiec sie przypominam.:diabloti: Quote
betty_labrador Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 http://img510.imageshack.us/img510/6103/19765875vz7.jpg wow swietne :) Quote
Anusia&Saba Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 deer_1987 ta ostatnia rybka- :loveu: kaskaSz mnie foty się bardzo podobają :cool1: Quote
Wiza Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 No to wstawie z mojej myszowej domowej sesji: Na razie dwie potem dam wiecej : D Quote
Polna Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 To ja się trochę przypomnę. ;) w moim przesyconym kolorze zSHARE - zielony.jpg i bagietka na koniec Quote
Waldek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 i ja sie przypomnę :cool3: Polna, gdzieś już oceniałem ten zaśnieżony pysio, tylko gdzie to było ? Aaaa już znalazłem .... Quote
Justa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Polna - uwielbiam takie opuszczone miejsca :loveu: Zdjęcia mają klimat i mnie osobiście się podobają :loveu: Szkoda, że tam gdzie ja chadzam nie ma tyle światła, żeby zrobić takie fotki.. :roll: Quote
polciuaa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Waldek widze,ze psiaki rowniezswietnie focisz.:razz::loveu: Quote
Polna Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Dzięki :) a co sądzicie o tym zdjęciu? Ja mam dość mieszane uczucia jednak uwielbiam tą fotkę pomimo wszystkich jej wad. ;) Quote
Recommended Posts