dog_master Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 ewka i haker, wiesz dobrze, co mówi regulamin na temat rozmiaru wstawianych zdjęć. Trzeci raz jesteś upominana. Post usuwam. [quote name='smallpati']mam pytanie, czym czyścicie szkła? macie jakieś specjalne chusteczki, preparaty czy coś do tego?Ja mam ściereczki z mikrofibry ;) [quote name='kaskaSz']Co oznacza np. 15'' lub 1/4. To jest czas, ale które to minuty, sekundy?Wszystko to sekundy [albo ich części ;) ale nadal ta sama jednostka]. Nawet nie wiem, jak się minuty oznacza ;) ale używane jest to niezmiernie rzadko. [quote name='LeCoyotte']a jakie wybrałaś? Hmmm Expedition 3 i Adventure 74 z tego, co pamiętam ;) Ehh, kiedyś se ściągnę coś fajnego ;p Quote
ewka i haker Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 przepraszam w taki razie będę dawać tylko linki Quote
nathaniel Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 To ja się teraz jak guma z majcioch wyrwę... osobno do lustra muszę kupić kartę?! i w sumie nie wiem po kiego pytam, masochistką jestem najwidoczniej... :roll: Quote
Unbelievable Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [quote name='nathaniel']To ja się teraz jak guma z majcioch wyrwę... osobno do lustra muszę kupić kartę?! i w sumie nie wiem po kiego pytam, masochistką jestem najwidoczniej... :roll: zależy jaką masz kartę i jakie chcesz lustro ;) generalnie są różne rodzaje kart do różnych aparatów Quote
nathaniel Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 bo tak sobie oglądam...dalej nie wiem po co, i czytam co do wchodzi w skład zestawu - body,kit,pasek,akumulatory bla bla bla, a o karcie ani słowa... Quote
ewka i haker Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 ja mam jakas dziwna duza kartęi droga od starego nie pasuje Quote
Unbelievable Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [quote name='nathaniel']bo tak sobie oglądam...dalej nie wiem po co, i czytam co do wchodzi w skład zestawu - body,kit,pasek,akumulatory bla bla bla, a o karcie ani słowa... bo kartę kupuje się oddzielnie.. do aparatu który teraz masz raczej nie dołączyli karty w zestawie : P i zanim się kupi trzeba przeczytać jaką kartę trzeba Quote
nathaniel Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 właśnie była karta... o małej pojemności, ale była. no nie ważne, może się kiedyś przyda ta informacja Quote
kaskaSz Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [quote name='dog_master'] Wszystko to sekundy [albo ich części ;) ale nadal ta sama jednostka]. Nawet nie wiem, jak się minuty oznacza ;) ale używane jest to niezmiernie rzadko. Dzięki. To te przykłady co podałam to czasy otwarcia migawki, tak? Czyli tryb Tv- preferencja czasu? Tzn. to samo co preselekcja czasu? /u mnie w apracie tak jest napisane/. A minuty zaznacza się jedną kreską ' Bynajmniej w geografii, nie wiem jak w fotografii ;) A to moje wczorajsze i dzisiejsze eksperymenty :) Proszę o opinię. Quote
dog_master Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 [quote name='nathaniel']bo tak sobie oglądam...dalej nie wiem po co, i czytam co do wchodzi w skład zestawu - body,kit,pasek,akumulatory bla bla bla, a o karcie ani słowa... Tak, karte kupujesz osobno. A to, czy pasuje od innego aparatu, to zalezy od jej typu i pojemnosci, niczego wiecej ;) Ja mam w domu karty CF, xD, SD, MS, MMC, M2... jakiejs mi brakuje do kolekcji? :roll: Spoko, doczekasz sie ;) [quote name='kaskaSz']Dzięki. To te przykłady co podałam to czasy otwarcia migawki, tak? Czyli tryb Tv- preferencja czasu? Tzn. to samo co preselekcja czasu? /u mnie w apracie tak jest napisane/. A minuty zaznacza się jedną kreską ' Bynajmniej w geografii, nie wiem jak w fotografii ;)Wiesz, nie wiem, ile kresek ;) ale wiem, ze prawie zawsze w fotografii jesli podajesz czas naswietlania, to sa to sekundy ;) A tryb nie ma nic do tego. Tv/Av/P/A/S/M to tryby pracy aparatu. Czas naswietlania to czas, przez ktory otwarta jest migawka i swiatlo dociera do matrycy. Quote
Frytela Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [quote name='infers1995']Ja bym teraz kupował plecak. Hybryde też tam spokojnie włożysz,a jak sobie będziesz może lustro kupować, to też wejdzie;) może ten identyczny plecak widzialam dzis w biedronce ;) po 29.99 ;) tylko chyba troche kolory inne a to takie dzisiejsze P.S raczkuje w fotografii :oops: Quote
Iza. Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Frytela napisał(a):identyczny plecak widzialam dzis w biedronce ;) po 29.99 ;) tylko chyba troche kolory inne To te co były już wcześniej czy jakies nowe ? ;) A Twoja fotka, żeby była z perspektywy kota, to byłaby super :loveu: Quote
Frytela Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Iza. napisał(a):To te co były już wcześniej czy jakies nowe ? ;) A Twoja fotka, żeby była z perspektywy kota, to byłaby super :loveu: a nie wiem, wczesniej sie nie interere fotografia i takimi tam ;) mam z perspektywy kota, ale jak siedzi, tylko wtedy galazka sie glupia wkradla :/ i sa troche nie wyostrzone o mam taką, ale tło już nie jest fajne Quote
madziasto4 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 http://i42.tinypic.com/1o13ix.jpg Fajne ujęcie :) Listopadowe ptactwo. Chyba troszkę dołu więcej byłoby wskazane (pod odbiciami) ? Czy mi się tylko wydaje? :hmmmm: Quote
Iza. Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Frytela napisał(a):a nie wiem, wczesniej sie nie interere fotografia i takimi tam ;) mam z perspektywy kota, ale jak siedzi, tylko wtedy galazka sie glupia wkradla :/ i sa troche nie wyostrzone o mam taką, ale tło już nie jest fajne Aha, ale i tak dzięki, jutro może sama sie przejdę i zobaczę ;) Niezłe, podoba mi się, ale kot to jakiś niezwykle cierpliwy, ze tak siedział i siedział :evil_lol: http://images37.fotosik.pl/28/b16555cdf62deb99.jpg Madziasto, mi sie podoba tak jak jest tylko chyba odrobinę za ciemne Quote
Frytela Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Iza. napisał(a):Aha, ale i tak dzięki, jutro może sama sie przejdę i zobaczę ;) Niezłe, podoba mi się, ale kot to jakiś niezwykle cierpliwy, ze tak siedział i siedział :evil_lol: ona sie taka zrobila po sterylce, a rura to jej ulubione miejsce :diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Iza. Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Frytela napisał(a):ona sie taka zrobila po sterylce, a rura to jej ulubione miejsce :diabloti::diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie pytam o nic :evil_lol::evil_lol: Quote
infers Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Też widziałem te plecaki, torby też były chyba za 30 zł. Nawet porządnie wyglądały. Iza- idź do biedrony:eviltong: Quote
Iza. Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 infers1995 napisał(a):Też widziałem te plecaki, torby też były chyba za 30 zł. Nawet porządnie wyglądały. Iza- idź do biedrony:eviltong: Ale to ta stara oferta sprzed kilku mies czy jakas nowa?:cool3: Jutro się przejdę :eviltong: Quote
Unbelievable Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 O, to ja też się przejdę :razz: może coś kupię- przyda się Quote
Atkaaaa Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Jedno z moich pierwszych zdjęc wreszcie swoim Nikonem: Quote
Kora- Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 aa kochana kotka ciapkowska :D która pogryzła mi rękę! A ja mam do Was pytanie, znacie jakieś albumy? Bo ja mam zamiar założyć stronę i potrzebuje właśnie do niej jakiegoś albumu do zdjec w miarę prostego! Quote
Dorkaa Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Kora- napisał(a):aa kochana kotka ciapkowska :D która pogryzła mi rękę! A ja mam do Was pytanie, znacie jakieś albumy? Bo ja mam zamiar założyć stronę i potrzebuje właśnie do niej jakiegoś albumu do zdjec w miarę prostego! Może ściągnij sobie program JAlbum, bardzo prosty w obsłudze, na pewno się zorientujesz :) Quote
lusia722 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Ja niestety lustrzanki nie posiadam :placz:, ale już przyzwyczaiłam się (trochę:mad:) do kompaktów,którymi robię zdjęcia, i ich ograniczeń. Jedno w kolorze i jedno b&w. Moją manią (co widać na załączonych zdjęciach)jest złe kadrowanie i ucinanie uszów, chrapek, rąk itp. http://i84.photobucket.com/albums/k32/lusia722/tss/640x/P8189372.jpg Quote
Recommended Posts