Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeśli mowa o statywach, to jaki warto kupic do Nikona d80 poki co mam kit 18-135mm ale nie wiem co jeszcze zakupie, ale nie chcialabym wymieniac statywu za jakiś czas, przydatna rzecz w nocy mozna robic piekne zdjecia, a nie chcialabym aby mi sie lustrzanka stłukła... ;)

w domu mam statyw ale podpinałam do niego hybryde, stayw wytrzymał jeden wyjazd w zełszym roku do zakopanego :D teraz lezy zepsuty w domu i nie chce kolejnego badziewia :diabloti:

Posted

Dostałam lustrzankę Nikon D60 z obiektywem AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR (złożyłam się z tatą).
Dotychczas miałam aparat kompaktowy a zdjęcia głównie robiłam komórką. W fotografii jestem początkująca, więc zaczęłam od przeczytania instrukcji i pierwszych prób... Więc dobre rady i konstruktywna krytyka na dobry początek są mile widziane. :)

Próba w trybie Makro:

Tryb Portretowy:

Posted

[quote name='zaba14']Jeśli mowa o statywach, to jaki warto kupic do Nikona d80 poki co mam kit 18-135mm
Kilka postow wyzej...

[quote name='Iza.']Ma ktoś moze taka torbę ?NA LUSTRZANKĘ LOWEPRO TLZ Mini NAJTANIEJ (515134448) - Aukcje internetowe Allegro
Czy jest ona funkcjonalna, czy raczej nie ?
Moj kumpel ma, coz, to pokrowiec bardziej ;) Male lustro z kitem i cos w stylu bateria zapasowa - NIC wiecej. Co kto lubi, ale torba to ja bym tego nie nazwala ;p

Posted

dog_master napisał(a):

Moj kumpel ma, coz, to pokrowiec bardziej ;) Male lustro z kitem i cos w stylu bateria zapasowa - NIC wiecej. Co kto lubi, ale torba to ja bym tego nie nazwala ;p

Mi potrzebne do hybrydy, wiec raczej by odpowiadało:cool3:, tylko czy to wygodne jest ?

Posted

Iza. napisał(a):
Mi potrzebne do hybrydy, wiec raczej by odpowiadało:cool3:, tylko czy to wygodne jest ?

to tak jakbyś nosiła aparat na ramieniu w plastikowej folii : P nic innego poza aparatem nie wsadzisz, chyba że tak jak napisała dog master jakieś baterie czy cuś

Posted

Tinka:) napisał(a):
to tak jakbyś nosiła aparat na ramieniu w plastikowej folii : P nic innego poza aparatem nie wsadzisz, chyba że tak jak napisała dog master jakieś baterie czy cuś

No to mnie zniechęciłaś ta folią :evil_lol:

Posted

[quote name='Tinka:)']no, ale trochę raczej wytrzymalsze toto :evil_lol::evil_lol:

No raczej, ale i tak porządnie musze sie zastanowić jeszcze raz nad tym :evil_lol:

Żaba mi sie widz ten drugi, cięższy jest to i stabilniejszy, tak mi sie wydaje.

Posted

Iza. napisał(a):

Noo dokladnie... Nie wiem, jak ta mala, ale mam 2 numery wieksza ;) TLZ2 i ona nawet nie stoi...

Posted

dog_master napisał(a):
Noo dokladnie... Nie wiem, jak ta mala, ale mam 2 numery wieksza ;) TLZ2 i ona nawet nie stoi...

Ale ogólnie z takiego typu torby jesteś zadowolona ?

Jak myślicie warto więcej inwestować w jakąś dobra firmową torbę czy kupić coś tańszego ?

Posted

Kto co lubi ;)

Prócz Toploadera Zoom 2 mam jeszcze Nova 3 - bardzo fajna torba! Fakt, że gdybym kupowała teraz, to pewnie większą, 4, różnica niewielka, ale zawsze. Ale torba bardzo fajna, dzizas, co ja tam do niej napakuje to aż strach ;) Tylko dość duża. Poluję teraz na jakiegoś małego, ładnego Crumplera :razz:

A co do plecaków, to się trochę zniechęciłam... Wybierałam z miesiąc, wybrałam 2 modele Tamraców. Okazało się, że dystrybutor nie sprowadza ich do Polski, bo nie ma na nie chętnych... ;/ Olać, kiedyś se zza granicy ściągnę, tylko nie lubię tak bez patrzenia...

Posted

Ja mam Nova 4 - duża, przydaje się, jak ktoś planuje zakup większej lampy błyskowej to polecam. Fajnie wykonana, ma taką "pelerynkę" przeciw deszczową :cool3: Czasami się przydaje.
Ja się zacznę pomału rozglądać za plecakiem, bo ciężko nosić taką torbę przez parę godzin.

Posted

Niedawno zaobserwowałam, że uwielbiam fotografować niebo :) Mam już mnóstwo zdjęć przedstawiających wschody, zachody, błękity, pochmurności... I chciałabym zasięgnąć Waszej opinii. Co na przykład do poprawki jest przy tym zdjęciu?

Przy zmniejszaniu trochę zepsuła się jakość. I szumi...
Czy te gałęzie po prawej stronie nie psują całości?

Posted

Fakt, że fotka straciła na jakości i ma szumy. Niebo ładne, choć jakoś te wszystkie gałązki i drzewa ze sobą nie grają, jak dla mnie... Ale ja się nie znam ;)

Co oznacza np. 15'' lub 1/4. To jest czas, ale które to minuty, sekundy?

Posted

dog_master napisał(a):
łam z miesiąc, wybrałam 2 modele Tamraców. Okazało się, że dystrybutor nie sprowadza ich do Polski, bo nie ma na nie chętnych... ;/ Olać, kiedyś se zza granicy ściągnę, tylko nie lubię tak bez patrzenia...

a jakie wybrałaś?

Posted

smallpati napisał(a):
mam pytanie, czym czyścicie szkła? macie jakieś specjalne chusteczki, preparaty czy coś do tego?

ja mam specjalny płyn (kupiłam w sklepie Fotojoker) razem ze sciereczka kosztuje 16 zl. A starcza mi na 5 miesiecy :)