Cekinka13* Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Czas na mnie :eviltong: Proszę o krytykę !! ;) Quote
Saint Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='dog_master']Obiekty mnie wystraszyly... ;) http://img178.imageshack.us/img178/1731/wijex8.jpg to mi sie najbardziej podba :) To drugie, z lampa, mialo tak wygladac - tzn lampa miala byc widoczna? ;) Moze to jest sztuka, ale mi sie nie podoba niestety ;) Nie lubie, jak widac flesza na zdjeciach. Na temat koniecznośći używania lampy w makrofoto chyba mówić nie trzeba, a odbicie może dlatego, że dyfuzor mi się 'lekko' podziurawił :lol: No i ślimagi nagie mają to do siebie, że dość sporo śluzu produkują - co dodatkowo odbija światło ;) dzięki za komentarz :) Quote
bognik Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='xxSweetGirl93xx']odrazu mówię że nie mam dobrego sprzętu........ A czy sprzęt jest najważniejszy? Połowa z nas (jak nie więcej), która udziela się w tym temacie i wstawia swoje zdjęcia ma zwykłe aparaty kompaktowe (takie, jak ten Kodak) ;) bigos - gratuluję świetnego ujęcia! :-) Pozdrawiam! Quote
Nicka* Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 xxSweetGirl93xx napisał(a):No co do makro to wiem że rozmazane nie umiem lepszych robić... to nie na mój aparat.... ostrości nie potrafie ustawic..;/ :) ja mam kodak cx 7430... No wiem że rozmazane... ale nie umiem lepszych po za tym to moje pierwsze makro:P Żeby robić ostre fotki, nie trzeba mieć super lustrzanki. Kompaktem też się da :), więc nie zwalaj na aparat, tylko instrukcja w ręke i dowiedz się jak co się ustawia.... Po za tym czytaj temat i nie zniechęcaj się ! Quote
dog_master Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 Saint napisał(a):Na temat koniecznośći używania lampy w makrofoto chyba mówić nie trzeba, a odbicie może dlatego, że dyfuzor mi się 'lekko' podziurawił :lol: No i ślimagi nagie mają to do siebie, że dość sporo śluzu produkują - co dodatkowo odbija światło ;) dzięki za komentarz :) Spoko, tylko pisze, co widze ;) Sama nie umiem sobie dobrze makra oswietlic ;p Quote
Cekinka13* Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Może ktoś skomentuje moje foto?:lol: jest na poprzedniej stronie...:) Quote
Dorkaa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 xxSweetGirl93xx napisał(a):No co do makro to wiem że rozmazane nie umiem lepszych robić... to nie na mój aparat.... ostrości nie potrafie ustawic..;/ :) ja mam kodak cx 7430... No wiem że rozmazane... ale nie umiem lepszych po za tym to moje pierwsze makro:P Ty się sprzętu nie czepiaj tylko wejdź na stronę bognika i zobacz jakie cuda IXUSem robi :cool3: Quote
Sweet Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Dobra nie bede sie czepiac sprzetu:P wezne sie za instrukcje:) bede miała lekture:P Quote
Tengusia Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 http://b33.grono.net/13/76/gallery-41552667-500x500.jpg super fotka :thumbs: Quote
bognik Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Dorkaa napisał(a):Ty się sprzętu nie czepiaj tylko wejdź na stronę bognika i zobacz jakie cuda IXUSem robi :cool3: Ochh, już przestań :-x :eviltong: Mi chodziło ogólnie, że trzeba poznać aparat, aby lepsze zdjęcia robić :-) Nie wystarczy wziąć lustra z dobrym szkiełkiem do rąk, aby zdjęcia były super :diabloti: Sama jestem ciekawa, jak ja długo będę poznawać lustro :hmmmm: :evil_lol: P.S. Zdaję sobie sprawę, że są aparaty, którymi dobrych zdjęć się nie zrobi mimo najszczerszych chęci (mam na myśli np. 14-pixelowe aparaty za 100 zł na allegro). Miałam okazję przetestować jeden z w/w aparatów, po prostu masakra :shake: Pozdrawiam! Quote
Helga&Ares Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 bognik napisał(a):Ochh, już przestań :-x :eviltong: Mi chodziło ogólnie, że trzeba poznać aparat, aby lepsze zdjęcia robić :-) Nie wystarczy wziąć lustra z dobrym szkiełkiem do rąk, aby zdjęcia były super :diabloti: Sama jestem ciekawa, jak ja długo będę poznawać lustro :hmmmm: :evil_lol: P.S. Zdaję sobie aparaty, że są aparaty, którymi dobrych zdjęć się nie zrobi mimo najszczerszych chęci (mam na myśli np. 14-pixelowe aparaty za 100 zł na allegro). Miałam okazję przetestować jeden z w/w aparatów, po prostu masakra :shake: Pozdrawiam! zdajesz sobie aparaty?:hmmmm: :eviltong: Quote
bognik Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Helga&Ares napisał(a):zdajesz sobie aparaty?:hmmmm: :eviltong: Ups, sorry :evil_lol: Pozdrawiam! Quote
Squ Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 bognik napisał(a):P.S. Zdaję sobie sprawę, że są aparaty, którymi dobrych zdjęć się nie zrobi mimo najszczerszych chęci (mam na myśli np. 14-pixelowe aparaty za 100 zł na allegro). Miałam okazję przetestować jeden z w/w aparatów, po prostu masakra :shake: Nawet nie wiedziałam, że takie 'aparaty' istnieją :eviltong: Quote
Unbelievable Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 bognik jaką masz najszybszą migawkę w ixusie? Quote
bognik Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Squ napisał(a):Nawet nie wiedziałam, że takie 'aparaty' istnieją :eviltong: Tak to jest, kiedy ludzie łapią się na ,,chwyt marketingowy" - 14 mln pixeli, 10-krotny zoom ... cyfrowy (aparat kuzynki jednak nawet zoom'a cyfrowego nie miał, nie mówiąc już o jakichkolwiek trybach :shake:)! :diabloti: Tinka:) napisał(a):bognik jaką masz najszybszą migawkę w ixusie? Nie wiem :diabloti: Nie mam możliwości ustawień, w końcu to aparat kompaktowy :roll: Migawka sama się 'dobiera' kiedy zmieniam tryby zdjęciowe ... Dlaczego pytasz? :razz: Pozdrawiam! Quote
Unbelievable Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 bognik napisał(a): Nie wiem :diabloti: Nie mam możliwości ustawień, w końcu to aparat kompaktowy :roll: Migawka sama się 'dobiera' kiedy zmieniam tryby zdjęciowe ... Dlaczego pytasz? :razz: Pozdrawiam! bo ja mam 1/8 i nigdy nie chcą mi wyjść ostre zdjęcia w ruchu jakimkolwiek :cool1: w trybie sport też. Quote
Justa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Tinka:) napisał(a):bo ja mam 1/8 i nigdy nie chcą mi wyjść ostre zdjęcia w ruchu jakimkolwiek :cool1: w trybie sport też. 1/8 sekundy ?! :-o To nic dziwnego, że nie wychodzą ostre :cool3: Jakoś nie chce mi się wierzyć, nawet w moim sony-m (kupionym 5 lat temu) można było ustawić 1/1000s. Quote
Unbelievable Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Justa napisał(a):1/8 sekundy ?! :-o To nic dziwnego, że nie wychodzą ostre :cool3: Jakoś nie chce mi się wierzyć, nawet w moim sony-m (kupionym 5 lat temu) można było ustawić 1/1000s. zmieniam aparat :cool1: jeszcze tylko nie wiem za co :evil_lol: Quote
Justa Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Mnie się wydaje, że podałaś NAJDŁUŻSZY czas, a nie najkrótszy po prostu ;) Quote
psiulka Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Ja w Ixusie też mam auto, ale tak myślę że 1/640 to max. - właśnie sprawdziłam w niektórych zdjęciach ;) A jeszcze dodam, że ten Ixus sprzed 5 lat. Quote
Unbelievable Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Justa napisał(a):Mnie się wydaje, że podałaś NAJDŁUŻSZY czas, a nie najkrótszy po prostu ;) najdłuższy czas mam 1s... ale z kolei przy zmienianiu jest napisane ''wolna migawka'', tyle, że któreś wybrać trzeba:cool1: nie rozumiem tego. Quote
Recommended Posts