Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jagoodkaxd']No nie wiem :oops::oops: tak jakoś wyszło :D:D czekam co wy powiecie :p:eviltong:

[quote name='Iza.']http://img372.imageshack.us/img372/1997/img0040sc6.jpg
to są jakieś gałązki ?
Zdjęcia jakieś takie nieciekawe, jak ty nie wiesz co chciałaś na nich pokazać to ja nie iem na co mam patrzeć ; )

Dokładnie.
Może najpierw poczytałabyś coś o kadrowaniu i kompozycji (www.google.pl), złapała jakiś pomysł bo takie zdjęcia no są po prostu takimi "cykanymi" w czasie nudy. Nic ciekawego nie przedstawiają w żaden ciekawy sposób.
Pracuj :)

Posted

[quote name='masienka']wow! fajne :p

moze odrobine dociac prawej kosztem lewej zeby ucho odratowac ale ogolnie super!

dzięki ;)
właściwie to zdjęcie robione tak na szybko, jako zwykły pstryk, a wyszło całkiem całkiem

klaudia.1 podoba mi się, tylko to drzewko po lewej jest zbędne.

Mam coś takiego jeszcze, ostatnio eksperymentowałam z kurczakami :evil_lol:

Posted

Nie wiecie może, czy w Polsce można kupić coś takiego: Pincap Lochblende Nikon (26393) Monochrom®-Lochblenden für Kleinbildkameras Monochrom ?

Byłam na weekend w Berlinie i ''bawiłam się'' w fotografię otworkową. Coś zupełnie innego, oryginalnego. Już mam pomysły na zdjęcia camerą obscurą, ale adaptera brak.

Dla tych co nie wiedzą o czym piszę polecam google lub moje ''na szybkiego'' zdjęcia:

BTW: dorobiłam się adaptera M42 :multi: Torbę (TORBA Lowepro EX 180 (493388104) - Aukcje internetowe Allegro) też kupiłam, i na kartę 4GB przecenioną z 79 zł na 29 zł trafiłam :razz: Teraz tylko brakuje akumulatora i już zapowiedziałam domownikom, że lampa też mi się przyda ;)

Pozdrawiam!

Posted

LeCoyotte napisał(a):
a nie lepiej samemu zrobić z dekielka?:cool3: Też się kiedyś w to bawaiłem;) nawet teleobiektyw zrobiłem:evil_lol:

Ja się sama za to nie biorę :eviltong:

Posted

[quote name='dog_master']WOW, fajne efekty :)

Mam jeden obiektyw otworkowy by RE z OlympusClubu, fajna sprawa :D

Pewnie, że fajna! Do takich zdjęć o których ja teraz myślę nie potrzeba obiektywów ostrych jak żyleta, wystarczą pomysły ;)

Wstawiłam te zdjęcia na n-k i taki oto komentarz dostałam: ,,ten, no, ale po co komu takie niewyraźne?" :lol:

Chodząc po Berlinie robiłam zdjęcia zupełnie nieznanym mi ludziom. Nie pytałam nikogo czy mogę zdjęcie zrobić, tak jak nie pytałam czy mogę je gdzieś publicznie pokazać. Tata mi mówił: nie rób zdjęć bez pytania, a teraz mówi: nie wstawiaj ich nigdzie bo nie masz pozwolenia. Natomiast wujek fotograf stanowczo mówi: FOTOGRAFUJ LUDZI. I co teraz?

Posted

BBeta napisał(a):
Może mi ktoś wytłumaczyć co w tym jest takiego fajnego? :diabloti:

W czym? W moich zdjęciach camera obscura nic, za to niektóre zdjęcia robione tą techniką są świetne! :razz:

Posted

smallpati napisał(a):
chciałam o to samo zapytać ale mnie uprzedziłaś :evil_lol:

Patrze i nie wiem... A może ja się po prostu nie znam na sztuce? :diabloti:

Posted

BBeta napisał(a):
Patrze i nie wiem... A może ja się po prostu nie znam na sztuce? :diabloti:

najwidoczniej :diabloti:

Ja nie widzę nic urokliwego w nie ostrych zdjęciach :niewiem:
Po co do tego w ogóle jakaś camera obscura? jak nie ustawię ostrości na swoim nikonie to też takie coś wyjdzie :eviltong: