Justa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Helga - tak więcej głowy, jak ktoś powiedział, może minimalnie mniej prawej. alei tak takie emocjonalne zdjęcia widzę w BW. Quote
LeCoyotte Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Helga, bardzo fajne! ja bym ciaśniej kadrował;) Quote
Helga&Ares Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Spróbuję jeszcze w wersji b&w:cool3: Quote
Dorkaa Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 [quote name='Jagoodkaxd']No nie wiem :oops::oops: tak jakoś wyszło :D:D czekam co wy powiecie :p:eviltong: [quote name='Iza.']http://img372.imageshack.us/img372/1997/img0040sc6.jpg to są jakieś gałązki ? Zdjęcia jakieś takie nieciekawe, jak ty nie wiesz co chciałaś na nich pokazać to ja nie iem na co mam patrzeć ; ) Dokładnie. Może najpierw poczytałabyś coś o kadrowaniu i kompozycji (www.google.pl), złapała jakiś pomysł bo takie zdjęcia no są po prostu takimi "cykanymi" w czasie nudy. Nic ciekawego nie przedstawiają w żaden ciekawy sposób. Pracuj :) Quote
dog_master Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Chciałabym przypomnieć, że wstawiamy zdjęcia max. 640x640px! Quote
masienka Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 wow! fajne :p moze odrobine dociac prawej kosztem lewej zeby ucho odratowac ale ogolnie super! Quote
nathaniel Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Występlować drzewko z lewej i będzie ok. Quote
NightQueen Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='masienka']wow! fajne :p moze odrobine dociac prawej kosztem lewej zeby ucho odratowac ale ogolnie super! dzięki ;) właściwie to zdjęcie robione tak na szybko, jako zwykły pstryk, a wyszło całkiem całkiem klaudia.1 podoba mi się, tylko to drzewko po lewej jest zbędne. Mam coś takiego jeszcze, ostatnio eksperymentowałam z kurczakami :evil_lol: Quote
NightQueen Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 nathaniel napisał(a):Coś przy szyji obróbka siadła ;) no właśnie nie, dokładnie prześledziłam oryginalne zdjęcie i to, szyje ma taką dziwną ta kura :evil_lol: Quote
bognik Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Nie wiecie może, czy w Polsce można kupić coś takiego: Pincap Lochblende Nikon (26393) Monochrom®-Lochblenden für Kleinbildkameras Monochrom ? Byłam na weekend w Berlinie i ''bawiłam się'' w fotografię otworkową. Coś zupełnie innego, oryginalnego. Już mam pomysły na zdjęcia camerą obscurą, ale adaptera brak. Dla tych co nie wiedzą o czym piszę polecam google lub moje ''na szybkiego'' zdjęcia: BTW: dorobiłam się adaptera M42 :multi: Torbę (TORBA Lowepro EX 180 (493388104) - Aukcje internetowe Allegro) też kupiłam, i na kartę 4GB przecenioną z 79 zł na 29 zł trafiłam :razz: Teraz tylko brakuje akumulatora i już zapowiedziałam domownikom, że lampa też mi się przyda ;) Pozdrawiam! Quote
LeCoyotte Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='bognik']Nie wiecie może, czy w Polsce można kupić coś takiego: Pincap Lochblende Nikon (26393) Monochrom®-Lochblenden für Kleinbildkameras Monochrom ? a nie lepiej samemu zrobić z dekielka?:cool3: Też się kiedyś w to bawaiłem;) nawet teleobiektyw zrobiłem:evil_lol: Quote
bognik Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 LeCoyotte napisał(a):a nie lepiej samemu zrobić z dekielka?:cool3: Też się kiedyś w to bawaiłem;) nawet teleobiektyw zrobiłem:evil_lol: Ja się sama za to nie biorę :eviltong: Quote
dog_master Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 WOW, fajne efekty :) Mam jeden obiektyw otworkowy by RE z OlympusClubu, fajna sprawa :D Hehe, jakie zakupy :D swieta, swieta,,, ;) Quote
bognik Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 [quote name='dog_master']WOW, fajne efekty :) Mam jeden obiektyw otworkowy by RE z OlympusClubu, fajna sprawa :D Pewnie, że fajna! Do takich zdjęć o których ja teraz myślę nie potrzeba obiektywów ostrych jak żyleta, wystarczą pomysły ;) Wstawiłam te zdjęcia na n-k i taki oto komentarz dostałam: ,,ten, no, ale po co komu takie niewyraźne?" :lol: Chodząc po Berlinie robiłam zdjęcia zupełnie nieznanym mi ludziom. Nie pytałam nikogo czy mogę zdjęcie zrobić, tak jak nie pytałam czy mogę je gdzieś publicznie pokazać. Tata mi mówił: nie rób zdjęć bez pytania, a teraz mówi: nie wstawiaj ich nigdzie bo nie masz pozwolenia. Natomiast wujek fotograf stanowczo mówi: FOTOGRAFUJ LUDZI. I co teraz? Zobaczcie to: Spy Lens at The Photojojo Store Quote
BBeta Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Może mi ktoś wytłumaczyć co w tym jest takiego fajnego? :diabloti: Quote
NightQueen Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 BBeta napisał(a):Może mi ktoś wytłumaczyć co w tym jest takiego fajnego? :diabloti: chciałam o to samo zapytać ale mnie uprzedziłaś :evil_lol: Quote
bognik Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 BBeta napisał(a):Może mi ktoś wytłumaczyć co w tym jest takiego fajnego? :diabloti: W czym? W moich zdjęciach camera obscura nic, za to niektóre zdjęcia robione tą techniką są świetne! :razz: Quote
BBeta Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 smallpati napisał(a):chciałam o to samo zapytać ale mnie uprzedziłaś :evil_lol: Patrze i nie wiem... A może ja się po prostu nie znam na sztuce? :diabloti: Quote
NightQueen Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 BBeta napisał(a):Patrze i nie wiem... A może ja się po prostu nie znam na sztuce? :diabloti: najwidoczniej :diabloti: Ja nie widzę nic urokliwego w nie ostrych zdjęciach :niewiem: Po co do tego w ogóle jakaś camera obscura? jak nie ustawię ostrości na swoim nikonie to też takie coś wyjdzie :eviltong: Quote
Recommended Posts