Dorkaa Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 nathaniel napisał(a):Kolega wysunął teorie, że na Śląsku wszystko jest czarno-białe, więc może? :diabloti: Wypraszam sobie :mad: Śląsk jest kolorowy, trzeba tylko wiedzieć gdzie tych kolorów szukać :cool3: Quote
nathaniel Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='Dorkaa']Wypraszam sobie :mad: Śląsk jest kolorowy, trzeba tylko wiedzieć gdzie tych kolorów szukać :cool3: No co Ty nie powiesz. Jakby nie patrzeć to Zabrze na Śląsku leży, a ja jeszcze kolorów tracić nie zaczęłam :diabloti: Bognik, bo oni są beznadziejni :evil_lol: Quote
Justa Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='nathaniel'] Bognik, bo oni są beznadziejni :evil_lol: Eeee... przesadzasz :eviltong: Quote
Dorkaa Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 nathaniel napisał(a):No co Ty nie powiesz. Jakby nie patrzeć to Zabrze na Śląsku leży, a ja jeszcze kolorów tracić nie zaczęłam :diabloti: Czarny i biały to też kolor :evil_lol: Quote
bognik Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 [quote name='nathaniel'] Bognik, bo oni są beznadziejni :evil_lol: Niestety i ja coraz częściej tak myślę, bo trafiam na beznadziejne przypadki :eviltong: ale ... Justa poprawiła mi już humor :loveu: Ma rację dziewczyna ;) Kobieta kobietę zrozumie :diabloti: Pozdrawiam! Quote
dog_master Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 [quote name='Chefrenek']Mam do Was pytanie. Czym się różni Nikon60 od 80-dziesiątki i który lepiej wybrać?:oops::oops::oops: A czemu akurat te dwa modele? Np. teraz możesz dostać 65tkę w stosunkowo niskiej cenie, w dobrym stanie, a to następca 60tki, której już prawie nie ma na rynku. Przede wszystkim, 60tka to model dla amatora, poza tym nie ma jakiejkolwiek formy zdalnego wyzwalania migawki oraz podglądu GO [dodali obie te rzczy w modelu 65]. 80tka była plasowana ciut wyżej. A to i w cenach widać - ponad 2x tyle teraz kosztuje. Jeszcze z różnic to inna matówka ["linie na żądanie"], pokrycie kadru troszkę większe, lepszy AF... Tu masz specyfikację, porównaj sobie: http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/htmls/models/specroom98/f60/f60spec.htm i http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/htmls/models/specroomy2k/f80/ :diabloti: Quote
Waldek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Kiniek napisał(a):http://images30.fotosik.pl/295/0ec530b3cb1d24c3.jpg i co sądzicie? co do poprawki?:oops: podoba mi się to zdjęcie ... Quote
eria Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Waldek czy te wszystkie koty to Twoje ? ile ich masz ? :loveu: Quote
LeCoyotte Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Kiniek, przeoczyłem Twoja fotę, ale teraz piszę że jest świetna.. widziałbym na niejtrochę więcej dworca, czyli więcej prawej;) Quote
Waldek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 eria napisał(a):Waldek czy te wszystkie koty to Twoje ? ile ich masz ? :loveu: Nie wszystkie prezentowane przeze mnie koty są moje, a Aida akurat jest moją kotką ....część kotów prwzentowanych wyadoptowałem ...niektóre są moich zbajomych ....a ile ich mam ...trochę tego jest , na tyle duzo aby się tym nie chwalić na forum :D ...pozdrawiam serdecznie Quote
Kiniek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name=':: FiGa ::']smallpati i kiniek... :mdleje: NO WOW po prostu :) Cudne zdjęcia :) [quote name='bognik']Kiniek - ja bym się pobawiła z tym B&W, trochę skontrastowała ;) [quote name='Waldek']podoba mi się to zdjęcie ... [quote name='LeCoyotte']Kiniek, przeoczyłem Twoja fotę, ale teraz piszę że jest świetna.. widziałbym na niejtrochę więcej dworca, czyli więcej prawej;) Dziękuję za opinie i rady:-) LeCoyotte też o tym myślałam... jednak miałam trochę ograniczony kadr jakimiś rurami, które i tak musiałam, w końcu, wyciąć:shake: niestety nasz dworzec nie jest piękny:lol: dla ciekawostki - to samo zdjęcie w kolorze;) _MG_5923kolor.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl Quote
Waldek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Kiniek, kolor też bardzo ciekawy, nie wiem czy aby nie lepszy , pozdrawiam Quote
Nicka* Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Kiniek - super, oglądałam też inne twoje zdjęcia i są równie genialne :loveu: Jaki masz obiektyw ? I mam pytanie do was. Czy w cenie do 700 zł jest jakiś obiektyw godny polecenia ? Quote
NightQueen Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Waldek szczerze mówiąc to zdjęcie co teraz dałeś to chyba jedno z gorszych zdjęć kotów jakie tu dodawałeś, nie podoba mi się rozmyta siersc i cień Quote
ariss Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='Kiniek'] dla ciekawostki - to samo zdjęcie w kolorze;) _MG_5923kolor.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl w kolorze podoba mi się o wiele bardziej:loveu: Quote
Kiniek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='Waldek']Kiniek, kolor też bardzo ciekawy, nie wiem czy aby nie lepszy , pozdrawiam [quote name='ariss']w kolorze podoba mi się o wiele bardziej:loveu: no to mnie zaskoczyliście ;O mnie jakoś odrzucały te niebieskie słupy, krzesła... i to, że jakieś takie pospolite jest... a teraz sama nie wiem:oops: [quote name='Nicka*']Kiniek - super, oglądałam też inne twoje zdjęcia i są równie genialne :loveu: Jaki masz obiektyw ? I mam pytanie do was. Czy w cenie do 700 zł jest jakiś obiektyw godny polecenia ? dziękuję :-) canon 85mm f/1.8 USM a myślałaś, co chciałabyś fotografować?... Quote
Nicka* Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Kiniek napisał(a): dziękuję :-) canon 85mm f/1.8 USM a myślałaś, co chciałabyś fotografować?... Właśnie, potrzebuje "czegoś" do nauki i aby sprecyzować czego chce i w maju kupić coś lepszego... Prawdopodobnie, wezmę 50mm f/1.8 ale zastanawiam się, czy coś lepszego da się za taką cenę... Quote
Waldek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 smallpati napisał(a):Waldek szczerze mówiąc to zdjęcie co teraz dałeś to chyba jedno z gorszych zdjęć kotów jakie tu dodawałeś, nie podoba mi się rozmyta siersc i cień dzięki za szczerą wypowiedź ....ale :evil_lol: niczego w tym zdjęciu nie rozmywałem ....to obiektyw nikkor 50mm/f1,4 daje taką głębię ostrości ...to naturalny obraz z tego obiektywu .....a cień , no cóż jak światło pada z okna przed modelką to cień jest naturalnym objawem ....pozdrawiam i dziekuję za opinię ... a nawiasem mówiąc to bardzo rzadko udaje mi się zrobić dobre zdjęcie kotu ... Quote
Waldek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='LeCoyotte']Kiniek, bw lepsze;) Kiniek, color lepszy zdecydowanie :eviltong: Quote
Kiniek Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 :evil_lol: co człowiek to inne zdanie... Quote
LeCoyotte Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 [quote name='Waldek']Kiniek, color lepszy zdecydowanie :eviltong: kłamiesz:diabloti: Quote
NightQueen Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 a nawiasem mówiąc to bardzo rzadko udaje mi się zrobić dobre zdjęcie kotu ... no nie przesadzaj znów :evil_lol: Quote
Karolina_Nett Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Kiniek, mi podobają się obie wersje, ale chyba jednak bardziej kolor :razz: Quote
Recommended Posts