Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sugarr napisał(a):
Co to jest APO?

A który z tych Canon EF 90-300 TAMRON 70-300 LD Di Macro Sigma 70-300 mm DG MACRO jest długi jasny i szybki?

Vo... nie wiem, znalazłam na allegro i myślałam, że może ktoś coś będzie wiedział :cool3:

żaden z tych nie jest jasny , wszystkie są tej samej długości :cool3:
ja mam tą sigme :p jest cacy :cool3:
teraz poluje na coś f/2.8 :roll: bo z czarnuchami za często szumy mam :-( szczególnie jak się kotłują w cieniu :mad:

Posted

a wytłumaczcie mi co to znaczy ?

Dodatkowo nowy obiektyw współpracuje z telekonwerterami 1.4x EX DG APO oraz 2x EX DG APO dając ekwiwalent teleobiektywów, odpowiednio, 70-210mm F4 AF oraz 100-300mm F5.6 AF.

Posted

Ta Sigma bylaby fajna, ale... czy nie za krotka? To po kropie tylko 240mm... Ja mialam 300 i narzekalam, teraz mam po kropie 400 i jest okej... Vectra, Ty robisz teraz szkle do 300, prawda? A moze 70-200? Tylko, ze juz drozsza

Vectra, mozesz dokupic telekonwertery i bedzie AF dzialal. Jak - to inna sprawa. Jeszcze dolicz cene i jakosc fot ;)

Posted

Tak mam to 300 , tyle że końcówka zamydla więc i tak jest mało użyteczna , chodzi głownie o ruch .... początek mam 70 i to czasem za dużo jak na początek ...
No mnie by pasował naj ten 50 - 500 - tylko cena mi mało pasuje ...;)
No właśnie myślę też nad tym 70 - 200 , miałam przyjemność trzymać to w łapce - fajne
Na razie oglądam , szukam ... tak coś do 2500 zł bym kopiła może za miesiąc ;)
Jasne tele cem :placz:

Posted

Edytowalam, a ju widze masa postow ;) No wiec. Do w/w tego czegos co pisalas ;) mozesz dokupic telekonwertery i bedzie dzialal AF. Marnie dzialal, leci jakosc fot, no i konw. kosztuje...

Posted

To chyba jednak nic z nowego obiektywu na razie, 70-300 600zł 70-200 1600zł.

Muszę ogólnie poczytać gdzieś o co chodzi z obiektywami i jaki się do czego nadaje bo powiem wam, że mi 70-200, 70-300 czy 18-55 niewiele mówi :) Ma ktoś jakieś fajne źródło wiedzy?

Posted

sugarr napisał(a):
powiem wam, że mi 70-200, 70-300 czy 18-55 niewiele mówi :)

70-300, 700-200, 18-55 też nie wiele mi mówią (poza ogniskową), nie ma oznaczeń :razz:

Pozdrawiam!

Posted

Ola164 napisał(a):
Myśle nad zakupem lustrzanki, tylko raczej z USA (można by "naciagnąć" Dziadka który tam mieszka) moją cyfrówke też tam kupiono :) Tylko musze jeszcze poczytać i zastanowić sie nad modelem, co polecacie?

jak z USA to d300;-)
zwlaszcza ze dziadek kupi :evil_lol:

Posted

Taki plecak by się nadał na sprzęt fotograficzny --> http://allegro.pl/item348753870__niemozliwe_maxi_dwukomorowy_plecak_fotograficzny.html

Czym się różni (poza ceną) ten -->
http://www.fotoraf.com.pl/catalog/fomei-plecak-fotograficzny-winner-p-991.html od tego powyżej?

Zależy mi, by plecak był duży, dwukomorowy i oczywiście z pokrowcem przeciwdeszczowym ;)

Justa - Twój plecak kosztował 159 zł, a teraz kosztuje już ponad 180 zł w jednym sklepie :-(

Pozdrawiam!

Posted

[quote name='bognik']Justa - Twój plecak kosztował 159 zł, a teraz kosztuje już ponad 180 zł w jednym sklepie :-(

Pozdrawiam!

Serio? :crazyeye: Miałam zamawiać na dniach, no nic trzeba będzie wyciągnąć więcej.

Posted

Polna napisał(a):
W przyszłym tyg. jede do Skierniewic kupić, a w Euro rezygnuje... :/

Bardzo dobrze. Nie dość, że tyle czekasz, to jeszcze miałabyś dać im zarobić? :angryy:

Pozdrawiam!