Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa napisał(a):

Pierwsze - owszem fajne, ale za dużo ciemnego (i nie związanego z tematem zdjęcia) na pierwszym planie - może gdyby było inaczej kadrowane.. mniej lewej i dołu. Sama nie wiem - może w pionie (?)

hmm dobrze gadasz:cool1: Można by przyciać nawet o połowę od dołu i z lewej i pokazać więcej prawej:hmmmm:

Posted

[quote name='bognik']Saint - super, gratulacje!

Nicka* - warto brać tego Nikkor'a. Taka stałka uczy kadrowania :razz: Na początek jak najbardziej ;)

Pozdrawiam!
Dzięki wielkie :]

Posted

Dziisaj byłem w sklepie foto zobaczyć jakie mają monopody..
Widzę tylko statywy więc się pytam czy mają tez monopody

-Pani w sklepie: Słucham?! Co takiego?
-Monopod..
-eeee.... yyyyy hmm NIE MA!

W drugim:
-Są monopody?
-A co to?
-No taki statyw ale z jedną nogą
-Nie ma, ale lepsze są takie małe leciutkie statywy bo się nie przewracają...

:roflt::roflt::roflt:

Jedyny u mnie porządny sklep ze sprzętem zlikwidowali:placz:

Posted

LeCoyotte napisał(a):
hmm dobrze gadasz:cool1: Można by przyciać nawet o połowę od dołu i z lewej i pokazać więcej prawej:hmmmm:

fakt... w zasadzie byloby to jakies rozwiazanie :p

Saint, rysiole calkiem, calkiem. Gratuluje wystawy, pokaz co to tam wisi ;)

Bognik, to dawaj te auto :cool3:

Posted

Kojot - niestety z tym jest problem, z powodu strasznego przerzedzenia populacji rysi w Polsce :angryy: ale na szczęście WWF czyni cuda, więc mam nadzieję, że może za jakiś czas, podczas jakiegoś wyjazdu w teren, uda mi się strzelić łosia, albo rysia w naturalnym środowisku ;)
mniejszy problem jest z jeleniami - choćby podczas rykowiska, gdzie jelenia można na 20 metrów podejść - niestety tegoroczne rykowisko przespałem :lol:
a szkoda, bo 3-5km od mojej mieściny, w pewnym rezerwacie (na 99.9% wydaje mi się, że już obszar ten jest prawnie ustanowiony rezerwatem) odbywa się jedno z największych rykowisk w Polsce ;)

masienka - zapraszam do Poznania :eviltong:

Posted

Dzisiaj na warsztatach z fotografii po raz pierwszy w życiu trzymałam lustrzankę /canona/ z wieeelkim obiektywem. Ależ to straszny sprzęt :evil_lol: Tylko myslałam o tym, żeby go nie upuścić, nie wspomnę o tym, że w tym obiektywie wszystko dało się lekko poprzestawiać i nie wiedziałam jak ten aparat trzymać. Poza tym nauczyłam się trochę o ekspozycji i w ogóle o tych ustawieniach przysłony. Cieszę się, że u mnie w mieście są takie warsztaty, chociaż teorii załapię. To takie moje spostrzeżenia, musiałam gdzieś to napisać ;)

Oczywiście wszystkie zdjęcia powyżej i na poprzedniej stronie są świetne, szczególnie podoba mi się to masienki /chyba to jej foto było/ pt. ''nie idź w stronę światła''. Jak dla mnie ma klimat :)

Pzdr.

Posted

Prędzej wybrałbym się jednak do Biebrzańskiego PN, gdzie żyje około 600 osobników Łosia, ewentualnie do Poleskiego PN, albo Puszczy Kampinoskiej ;)
No i oczywiście do Białowieży ;)

Posted

kaskaSz napisał(a):
Dzisiaj na warsztatach z fotografii po raz pierwszy w życiu trzymałam lustrzankę /canona/ z wieeelkim obiektywem. Ależ to straszny sprzęt :evil_lol: Tylko myslałam o tym, żeby go nie upuścić, nie wspomnę o tym, że w tym obiektywie wszystko dało się lekko poprzestawiać i nie wiedziałam jak ten aparat trzymać. Poza tym nauczyłam się trochę o ekspozycji i w ogóle o tych ustawieniach przysłony. Cieszę się, że u mnie w mieście są takie warsztaty, chociaż teorii załapię. To takie moje spostrzeżenia, musiałam gdzieś to napisać ;)

Oczywiście wszystkie zdjęcia powyżej i na poprzedniej stronie są świetne, szczególnie podoba mi się to masienki /chyba to jej foto było/ pt. ''nie idź w stronę światła''. Jak dla mnie ma klimat :)

Pzdr.

O, co to za warsztaty? Canon organizowal?

Hehe, to ja ostatnio bylam w Saturnie zapytac, "czy sa moze pendrive'y PQI?". Yyy, jakie? "PQI, taka firma". [tu taki zgas w oczach]... Dałam sobie spokoj, zamowilam przez neta... .. .

Posted

Kontynuując temat łosia - chyba powinnam czuć się wyróżniona bo u mnie na łosiowych błotach szczególnie wczesną wiosną często widuję łosie.. oczywiście nie przy głównych ścieżkach i nie w środku weekendu, ale widok imponujący - szczególnie jak znajduje się 10 metrów od ciebie..

Posted

To ja wróciłam was jeszcze trochę pomęczyć :loveu:
Sprzedałam już Canona i zdecydowałam się na D80, aleee...
czy warto wziąć D80 z Sigma 18-200mm f3,5-6,3 DC albo Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5 albo Sigma 18-50mm oraz Sigma 70-300mm APO ??
Jeśli nie to wezmę raczej z 18-55mm lub ew. 50 mm i w maju dokupie jakieś dobre szkło.....