Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sugarr - 2 i 3 zdjęcie fajne ;) Dobrze wiem, jak trudno zrobić takie 'ustawiane' zdjęcia :shake: Ten prezent jak ma wyglądać? Parę zdjęć do wywołania będzie? A może by zrobić mix, coś w tym stylu np.:
1, 2, 3, 4

Pozdrawiam!

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bognik']sugarr - 2 i 3 zdjęcie fajne ;) Dobrze wiem, jak trudno zrobić takie 'ustawiane' zdjęcia :shake: Ten prezent jak ma wyglądać? Parę zdjęć do wywołania będzie? A może by zrobić mix, coś w tym stylu np.:
1, 2, 3, 4

Pozdrawiam!

Nie wiem dokładnie jaki to prezent, wiem że album ze zdjęciami, ale jaka jest dokładna koncepcja nie mam pojęcia :) Zaproponuję jej coś takiego, fajne jest, fajnie pokazuje ruch

Posted

Jeszcze mam to, ale dla mnie za bardzo nasycone, za duży kontrast.
Ogólnie jeżeli chodzi o tą sesję to nie jestem zadowolona z siebie jako "fotografa" ale koleżance się bardzo podobają i nadają się do tego, do czego miały być zrobione i to mnie cieszy :)

Posted

[quote name='deer_1987']ja bede zaraz meza fotki zmiejszac ale nie wiem czy pokazywac bo on robi swietne zdjecia - zna sie na tym
Pokazuj, pokazuj :razz:

[quote name='sugarr']
http://img167.imageshack.us/img167/4400/img8732kp9.jpg
Jeszcze mam to, ale dla mnie za bardzo nasycone, za duży kontrast.
Ogólnie jeżeli chodzi o tą sesję to nie jestem zadowolona z siebie jako "fotografa" ale koleżance się bardzo podobają i nadają się do tego, do czego miały być zrobione i to mnie cieszy :)
Faktycznie, za dużo kontrastu ;)
Fotograf zawsze znajdzie jakieś błędy na swoich zdjęciach, to normalnie. Najważniejsze, że koleżance zdjęcia się podobają :-)

Pozdrawiam!

Posted

orsini napisał(a):
szukac mi sie nie chce, jak macro fota wyglada to ja wiem, ale pytam sie co daje to MACRO w obiektywie;-) w teorii

"Minimalny dystans ogniskowania 20cm, powiększenie maksymalne 1:3." Czyli na 50mm pewnie masz dosc mle odwzorowanie. "Średnica filtra 72mm " wiec Raynoxa nie zalozysz... Kwiatki okej, duze motyle tez, ale male zyjatka nie za bardzo...

Posted

orsini napisał(a):
szukac mi sie nie chce, jak macro fota wyglada to ja wiem, ale pytam sie co daje to MACRO w obiektywie;-) w teorii

no to zależy od obiektywu, bo na niektórych to tylko sobie piszą macro a z makro to one za wiele wspólnego nie mają:evil_lol: to co ma Justa (70mm) to jest obiektyw przeznaczony do makro (i dla tego na przykład nie ma napędu HSM) ma mały skok pierścienia ostrości w zakresach używanych w marko no i ma odwzorowanie 1:1, czyli to czym może sie poszczycić każdy obiektyw makro;) a cała reszta ma 1:2 i więcej.. nawet widziałem obiektyw co MACRO się zwał, a odwzorowanie coś koło 1:5:lol: przesada...

Posted

Ruszyło , nie ruszyło.

Leży i kwiczy.

- Tak, tak lustro fajna sprawa, zobaczę w Niemczech - szwagier
-Ale jak będzie kosztował więcej niż 1000 euro za zwykły zestaw - łopatologicznie trzeba- to się nie opłaca brać.
-Tat, tak.

A vater swoje, że po co mi nowy aparat, skor ten jest dobry.
Tiaaa... tylko nie jest mój :shake:

Posted

nathaniel napisał(a):
Ruszyło , nie ruszyło.

Leży i kwiczy.

- Tak, tak lustro fajna sprawa, zobaczę w Niemczech - szwagier
-Ale jak będzie kosztował więcej niż 1000 euro za zwykły zestaw - łopatologicznie trzeba- to się nie opłaca brać.
-Tat, tak.

A vater swoje, że po co mi nowy aparat, skor ten jest dobry.
Tiaaa... tylko nie jest mój :shake:

Nie no, a już myślałam, że coś ruszyło i będziemy oglądać masę Twoich zdjęć :placz:

Nie odpuszczaj - trzymam kciuki! :-)

Pozdrawiam!

Posted

yyyy teraz wyskocze jak Filip z konopii:oops:
Czy ktos mi moze jak krowie na miedzy wytlumaczyc co to jest:autofocus sledzacy?? Domyslam sie, ale domyslac sie a wiedziec to lekka roznica:)
Bede wdzieczna:p

Posted

dog_master napisał(a):
AF co chwile sprawdza, czy nadal obiekt jest w zakresie GO, podostrza jak cos, przydaje sie przy poruszajacych sie obiektow.

Wielkie dzieki....:p

Posted

A ja dziś sobie ćwiczyłam na ustawieniach w pełni manualnych, bo zawsz robię coś na zasadzie "Tv" jak ruch "Av" jak portret etc i stwierdziłam, że pora coś ruszyć do przodu :) Modelem został pan, który się do mnie na biurku uśmiechał, może nie urodziwy, ale bardzo mały. Chodziło mi głównie o głębię i manualnie ustawioną ostrość

Posted

deer 1. niestety przepalone, 3. pies obcięty przypadkiem więc w moich oczach to zdjęcie eliminuje.
2. najlepsza z tych trzech, jednak nic mnie nie rusza w tych fotkach :shake:
bardzo albumowo.

Posted

[quote name='Justa']deer 1. niestety przepalone, 3. pies obcięty przypadkiem więc w moich oczach to zdjęcie eliminuje.
2. najlepsza z tych trzech, jednak nic mnie nie rusza w tych fotkach :shake:
bardzo albumowo.

Wiesz my nie robimy na wystawy/galerie :P Tylko takie portretowe jak nam sie podobaja ;) No a wiadomo ze nie dogodzi sie kazdemu, no i gusta sa rozne ;)

Posted

deer_1987 napisał(a):
Wiesz my nie robimy na wystawy/galerie :P Tylko takie portretowe jak nam sie podobaja ;) No a wiadomo ze nie dogodzi sie kazdemu, no i gusta sa rozne ;)

Dlatego mówię, że albumowo ;)
I wszystko byłoby ok, gdyby nie te techniczne niedociągnięcia ;)