Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Masienka, wilkow nie widzialam... Mialam przerwe w lekturze ;) Ale zaraz poszukam :) Ptak super, szkoda GO :(, a kadr... Ja sie nie znam ;p. Susly [?] fajne :)

A co na to powiecie?

Wazzup man?

Lilla:

Posted

http://images34.fotosik.pl/346/1b352925ab4a7550.jpg
pieski preriowe świetne :loveu: szkoda, że ten drugi wyszedł z ostrości, ale jak mniemam walczyłaś o każdy promyk światła. kolory fajne, moment też fajnie złapany, ostrość na pierwszym super :loveu: jestem na TAK.

a co do tego ptaszyska mało urodziwego na poprzedniej stronie - z kadrem jest coś nie tak ewidentnie. kraty w tle pod kątem zaburzają równowagę. za dużo tego pierza na pierwszym planie. źle się ptaszysko ustawiło do zdjęcia i tyle.

Posted

Nawiedzam Was z kolejnym pytaniem :evil_lol:. Co sądzicie o Nikonie Coolpix P80? Czytając opis wcześniej wymienionego Nikona wywnioskowałam, że jest lepszy od Canona S5, ale czy są jeszcze jakieś aparaty w podobnej cenie co ten Nikon, tylko może lepsze?

Posted

Canony górą! :diabloti: Ja na Twoim miejscu brałabym S5 IS i nie kombinowała. Ja mam S3 IS i jestem megazadowolona:p Jak chcesz mogę Ci pokazać dla przykładu kilka ostatnio cykniętych przeze mnie fot.

Posted

Kida i Olo napisał(a):
Canony górą! :diabloti: Ja na Twoim miejscu brałabym S5 IS i nie kombinowała. Ja mam S3 IS i jestem megazadowolona:p Jak chcesz mogę Ci pokazać dla przykładu kilka ostatnio cykniętych przeze mnie fot.

W takim razie poproszę kilka przykładowych zdjęć ;), ale zdanie innych również chciałabym poznać.

Posted

Zdjęcia pomniejszane przez imageshack, więc ostrość może być troszkę słabsza. I są trochę ciemne, ze zględu na oświetlenie, niestety nie mogę tego poprawić, bo chwilowo nie mam programu.

Posted

Dzięki ;)
Ciekawa jestem jakie zdjęcia robi ten Nikon :hmmmm:. Weszłam na pewną stronę, gdzie ludzie wrzucają swoje fotografie i wpisałam nazwy obu aparatów, ale nie jestem do końca pewna, czy wynikami wyszukiwania są zdjęcia, które z nich "wyszły".

Posted

Kida i Olo napisał(a):

PS - Małe sprostowanie. Aparat nie robi zdjęć, robi je człowiek! :p

Wiem, wiem ;) Chodziło mi o jakość fotografii :).
A co do pytania dot. co chciałabym jeszcze zobaczyć, to poproszę jeszcze ruch, makro i krajobrazy jeśli masz ;).

Posted

[quote name='BBeta']Malina., http://www.pbase.com/cameras/nikon/coolpix_p80

Dziękuję ;).
Kurcze, te zdjęcia niezbyt mi się podobają, wyglądają jakby były robione jakimś najprostszym aparatem :shake:, chociaż te oglądane na flickr były zupełnie inne (tylko nie mam pewności, czy były robione właśnie tym nikonem :niewiem:). W sumie niektóre z tych robionych canonem też są jakieś dziwne (mam na myśli zdjęcia zamieszczone na stronie, którą podałaś) :hmmmm:.

BBeta, a gdybyś Ty miała do wyboru Canona S5 lub Nikona coolpix P80, to co byś wybrała? :cool3:

Posted

Malina. napisał(a):
BBeta, a gdybyś Ty miała do wyboru Canona S5 lub Nikona coolpix P80, to co byś wybrała? :cool3:

Oczywiście, że Nikona :loveu: :diabloti: Mam coolpix'a (inny model) i jest bardzo fajny ;)

Posted

[quote name='Malina.']Dziękuję ;).
Kurcze, te zdjęcia niezbyt mi się podobają, wyglądają jakby były robione jakimś najprostszym aparatem :shake:, chociaż te oglądane na flickr były zupełnie inne (tylko nie mam pewności, czy były robione właśnie tym nikonem :niewiem:). W sumie niektóre z tych robionych canonem też są jakieś dziwne (mam na myśli zdjęcia zamieszczone na stronie, którą podałaś) :hmmmm:.

Malina. Na pewno z tego Nikona tudzież Canona można wiele wyciągnąć, zależy to jednak w DUŻYM, OGROMNYM (!!!) stopniu od umiejętności osoby fotografującej dany obiekt. A, że akurat umiejętności tych osób były takie a nie inne...:p Popatrz na różnych portalach, wtedy będziesz mogła dopiero obiektywnie ocenić.

A co do pytania dot. co chciałabym jeszcze zobaczyć, to poproszę jeszcze ruch, makro i krajobrazy jeśli masz

Jasne, już zgrywam.
Ruch:

Mam jeszcze ruch innych tworów niż pies, jak chcesz też mogę pokazać:].

Posted

Tak, do zamrożenia ruchu potrzebna jest odpowiednia ilość światła, ale aparat też się z pewnością liczy, moim Olympusem prawieże nigdy nie udało mi się zrobić ostrego zdjęcia w ruchu:shake: