Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Matusz napisał(a):
też mam 100% ale u mnie nie ma żadnej szarości:roll:

Matusz pokręć sobie poziomami jasności i kontrastu tak, żebyś widział dobrze wszystkie odcienie:p kilka stron temu był mały test;)

Posted

[quote name='PATIszon']Mnie osobiscie sie nie podoba. Nie moj typ :eviltong:

Chcialas-masz.....
nie chodzi mi o faceta czyt.mojego brata tylko o kadr,ostrość itd..co można poprawić?

Posted

[quote name='Waxy']Nicka fajne :loveu: Mam pytanko, jaką polecacie książkę o fotografii? Mam zamiar zakupić jakąś a nie chcę wydawać pieniędzy 'w ciemno'. Proszę o pomoc

[quote name='Nicka*']Dzięki :)
Ja czytałam tylko jedną a mianowicie : Sekrety mistrza fotografii cyfrowej. 195 ujęć Scotta Kelbyego. I byłam bardzo zadowolona.

Też mam tą książkę, zaczęłam czytać początek i wszystko jest fajnie wyjaśnione.

A co to za seria ND?

Posted

Matusz, j/w ;) Ja mam laptopa, 0 narzedzi do kalibracji [no moze cos na dvd...? ;)] i jest super ;p.

Rinus, mi sie swiatlo nie podoba... oswietenie modela. A co do kadru to sie nie wypowiadam, ale dla mnie ogolnie przyjemnie :)

Posted

[quote name='dog_master']
Rinus, mi sie swiatlo nie podoba... oswietenie modela. A co do kadru to sie nie wypowiadam, ale dla mnie ogolnie przyjemnie :)
za ciemne? czy to , że cień pada mu na bark?
nie wiecie jaka ja byłam przerażona jak wzięłam ten aparat na rower wodny naśrodek jeziora gdzie był na nim mój 10letni siostrzeniec :evil_lol:

Posted

Justa napisał(a):
ostrość jest na skraju oka/tęczówce(a także skroni, końcówce brwi, włosach zartaz przy policzku) gdzie byście chcieli, żeby była?

nie cała, ale trochę więcej, np. nos, usta, trochę policzka...
tak ja to widzę, ale zdjęcie ogólnie fajne, jak zawsze zresztą Twoje portrety;)

Posted

[quote name='BBeta']Justa, sama ustawiałaś ostrość? Jak? Dla mnie to jest wręcz niewykonalne, szczególnie tak precyzyjnie

zdjęcia seryjne + AF punktowy + pilot?

Posted

Matusz napisał(a):
nie cała, ale trochę więcej, np. nos, usta, trochę policzka...
tak ja to widzę, ale zdjęcie ogólnie fajne, jak zawsze zresztą Twoje portrety;)

tylko, że tu chodziło o oczy, o spojrzenie.
ale ok, możesz to inaczej widzieć ;)

Posted

a tak soie pstrykałam z nudów przy naprawie auta i chłopa mego umorusanego z papierosem ,robiacego głupie miny ....
Coż Wy o tym?
nie ciełam foty , mi przeszkadza ten kawałek słonca w rogu lecz specjalnie nie wycinałam.

Polskie"kwiatki" :razz:

Posted

Ja się muszę pochwalić xD

Od wczoraj mam Canona 450D z obiektywem 18-55(zamierzam za jakiś czas kupić inny), Jeszcze go nie uruchomiłam, drukuję instrukcję obsługi :)

W sobotę pewnie porobię jakieś zdjęcia i może coś wrzucę :)

Posted

[quote name='Rinuś']Podobają mi się takie zdjęcia...przerabiałaś coś? czy wszystko w aparacie?
W aparacie, w AP tylko zmniejszyłam i wyostrzyłam troszke.