Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hehe, dokladnie Squ ;p dzis wrzuce ;p

Vectra napisał(a):
a to nie bull tylko staffik Antek :F
spaniel mi się podoba

No typu bull ;p

masienka napisał(a):
a ja sie jak glupia zastanawialam co to taki paskudny bokeh ma :evil_lol: i dopiero teraz wpadlam na to zeby kliknac na oryginalny rozmiar :oops::evil_lol:

a swoja droga to, kurcze, raptem 60 pixeli mniej po przeskalowaniu a na jakosc traca bardzo :shake:

Ja zawsze klikam po wieksze, ale nie chce mi sie skalowac kolejny raz i zmieniac ustawienia programu na jedno zdjecie... :diabloti:

Tinka:) napisał(a):
Jacki? : P

a Akita nie jest popalona trochę? czy to ja mam źle ustawiony monitor?

No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam naswietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/

LeCoyotte napisał(a):
dobre zdjęcie;) I ciasny kadr:loveu: Wydaje mi się zbyt kontrastowe.. tzn nos jest prawie czarną plamą, oczy też ledwo widoczne;)

Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym...

Dzieki :)

Posted

dog_master napisał(a):
No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam naswietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/

Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym...

ale to chyba zależy tylko i wyłącznie od monitora, w każdym bądź razie u mnie jest przepalone;)

u mnie sierści nie widać, ale oczy też słabo, nos prawie wcale : P i masz rację, czarno-białe to utrapienie, czarno-rudo-białe jeszcze gorsze :evil_lol:

Posted

[quote name='Tinka:)']ale to chyba zależy tylko i wyłącznie od monitora, w każdym bądź razie u mnie jest przepalone;)

u mnie sierści nie widać, ale oczy też słabo, nos prawie wcale : P i masz rację, czarno-białe to utrapienie, czarno-rudo-białe jeszcze gorsze :evil_lol:

nie jest przepalone;)
a najgorsze jest całe czarne:diabloti:

[quote name='dog_master']
No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam nasa rwietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/

Ty i tak wiesz, że dobrze wywołałaś fotę, to niech inni maja problem, że tego nie widzą;)

Dzieki :)

a rawy nie pomagają? mi zawsze;)

Posted

:)

Rzadko robie w rawach, psow to juz w ogole nie, bo za duze sa, za wolno sie zapisuja, nie nadazylabym z pamiecia, nie umiem ich odszumiac...

Z calym czarnym tez mam problemy, na co dzien ;p

Posted

BBeta napisał(a):
Chyba sobie żartujesz... Nie ma nic gorszego niż biały pies :shake:

biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol:

czarne nie jest złe .. da się :cool3: i w słońcu i bez

Posted

[quote name='Vectra']biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol:

czarne nie jest złe .. da się :cool3: i w słońcu i bez
ja Brutusa nie ufoce jak jest słońce :shake: wychodzi jedna wielka jasna plama:shake:

Posted

Justa napisał(a):
tylko ta biel nieco Ci pożółkła ;)
i w tym właśnie problem - albo przejarane, albo przekłamane ;)

nie ma powodu do przeklamań.. banals bieli ok więc spoko;) (może ustaw sobie kolory w nowym kompie?:cool3::eviltong: jest śnieżnobiałe, a że ma zółtą brodę - to wina hodowcy:evil_lol:) a może ja jestem ślepy?:hmmmm:

Saint napisał(a):
a z prawego oka zrobiła Ci się po prostu ciemna plama ;)

tak tak, i to jest problem;) ale lepiej mieć czarne oko niż przepalonego psa:) zdjecie to zwykly jpeg o - jak wiadomo - malej rozpiętości tonalnej, gdyby to byl raw, to daloby się z tym coś zrobić

Posted

Justa napisał(a):
Monitor mam stary, skalibrowany.
Dla mnie to zdjęcie jest niedoświetlone, ale może ja sie nie znam :p

jest niedoświetlone, ale inaczej byłyby przepalenia. Chyba że zrobić z niego hdr:lol:

Posted

[quote name='LeCoyotte']
tak tak, i to jest problem;) ale lepiej mieć czarne oko niż przepalonego psa:) zdjecie to zwykly jpeg o - jak wiadomo - malej rozpiętości tonalnej, gdyby to byl raw, to daloby się z tym coś zrobić
czyli muszę monitor przyciemnić:razz: bo u mnie ewidentnie łapka jest spalona

[quote name='Rinuś']poka :cool3::cool3:
już pokazywałam tu parę razy : P
http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/P1060032-1.jpg