anetta Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Vectra']Anetta , to A560 nie miała Ala ? generalnie z tej serii są fajne te canonki .. za taką cenę .. myślę , że warto Tak będziesz rzucac :diabloti: rzuca się tym genialnie :) i łapy czyste som :evilbat: Ni wim :oops: zapytam się jej. Znalazłam taki z drukarką http://www.allegro.pl/item405164566__zestaw_canon_a560_selphy_cp520_w_wa.html Chyba się opyla, nie? Jeeeeeee :multi: supel :evil_lol: Quote
dog_master Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Hehe, dokladnie Squ ;p dzis wrzuce ;pVectra napisał(a):a to nie bull tylko staffik Antek :F spaniel mi się podoba No typu bull ;p masienka napisał(a):a ja sie jak glupia zastanawialam co to taki paskudny bokeh ma :evil_lol: i dopiero teraz wpadlam na to zeby kliknac na oryginalny rozmiar :oops::evil_lol: a swoja droga to, kurcze, raptem 60 pixeli mniej po przeskalowaniu a na jakosc traca bardzo :shake: Ja zawsze klikam po wieksze, ale nie chce mi sie skalowac kolejny raz i zmieniac ustawienia programu na jedno zdjecie... :diabloti: Tinka:) napisał(a):Jacki? : P a Akita nie jest popalona trochę? czy to ja mam źle ustawiony monitor? No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam naswietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/ LeCoyotte napisał(a):dobre zdjęcie;) I ciasny kadr:loveu: Wydaje mi się zbyt kontrastowe.. tzn nos jest prawie czarną plamą, oczy też ledwo widoczne;) Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym... Dzieki :) Quote
Unbelievable Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 dog_master napisał(a):No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam naswietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/ Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym... ale to chyba zależy tylko i wyłącznie od monitora, w każdym bądź razie u mnie jest przepalone;) u mnie sierści nie widać, ale oczy też słabo, nos prawie wcale : P i masz rację, czarno-białe to utrapienie, czarno-rudo-białe jeszcze gorsze :evil_lol: Quote
dog_master Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 Hmm no widzisz, a ja widze oczy [slabo, ale jednak], no i na nosie mam fakture... Quote
LeCoyotte Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Tinka:)']ale to chyba zależy tylko i wyłącznie od monitora, w każdym bądź razie u mnie jest przepalone;) u mnie sierści nie widać, ale oczy też słabo, nos prawie wcale : P i masz rację, czarno-białe to utrapienie, czarno-rudo-białe jeszcze gorsze :evil_lol: nie jest przepalone;) a najgorsze jest całe czarne:diabloti: [quote name='dog_master'] No wlasnie na OC tez mi mowia, ze przepalone, ale ja widze futro... Eh, sama nie wiem, jak mam nasa rwietlac i wywolywac zdjecia, zeby wszyscy wszystko dobrze widzieli :/ Ty i tak wiesz, że dobrze wywołałaś fotę, to niech inni maja problem, że tego nie widzą;) Taki aparat... ;p Narzekam jednak na rozpietosc tonalna, bo hmm jakby oczy bylo widac, to siersci juz nie... I taki pies w sumie ;p Nie lubie robic zdjec czarno-bialym... Dzieki :) a rawy nie pomagają? mi zawsze;) Quote
dog_master Posted July 25, 2008 Author Posted July 25, 2008 :) Rzadko robie w rawach, psow to juz w ogole nie, bo za duze sa, za wolno sie zapisuja, nie nadazylabym z pamiecia, nie umiem ich odszumiac... Z calym czarnym tez mam problemy, na co dzien ;p Quote
BBeta Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 LeCoyotte napisał(a):a najgorsze jest całe czarne:diabloti: Chyba sobie żartujesz... Nie ma nic gorszego niż biały pies :shake: Quote
Vectra Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 BBeta napisał(a):Chyba sobie żartujesz... Nie ma nic gorszego niż biały pies :shake: biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol: czarne nie jest złe .. da się :cool3: i w słońcu i bez Quote
Rinuś Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Vectra']biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol: czarne nie jest złe .. da się :cool3: i w słońcu i bez ja Brutusa nie ufoce jak jest słońce :shake: wychodzi jedna wielka jasna plama:shake: Quote
Unbelievable Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='Rinuś']ja Brutusa nie ufoce jak jest słońce :shake: wychodzi jedna wielka jasna plama:shake: mi biszkopt wyszedł w pełnym słońcu nie popalony:razz: Quote
Justa Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 [quote name='diabelkowa']skad mozna sciagnac GIMP po polsku? www.gimp.org ja stamtąd ściągałam. potem przy instalacji program pyta czy chcesz wersję polską. Quote
diabelkowa Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 dzieki ja sie pobawilam innym programikiem i z tamtego zdjecia zrobilam to: i to to drugie ma taki swoj urok :-) Quote
Justa Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 cóż, jeśli oryginał jest slaby, nawet najlepszy program nie zrobi z niego dobrego zdjęcia.. Quote
diabelkowa Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 GIMPa juz mam po polsku jutro bede sie bawic a ta druga przerobka na prawde mi sie podoba :-P Quote
LeCoyotte Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Vectra']biały pies i słońce :p nawet aparatu do ręki nie biorę :evil_lol: da się:cool3: Quote
Justa Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 tylko ta biel nieco Ci pożółkła ;) i w tym właśnie problem - albo przejarane, albo przekłamane ;) Quote
Saint Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 a z prawego oka zrobiła Ci się po prostu ciemna plama ;) Quote
LeCoyotte Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Justa napisał(a):tylko ta biel nieco Ci pożółkła ;) i w tym właśnie problem - albo przejarane, albo przekłamane ;) nie ma powodu do przeklamań.. banals bieli ok więc spoko;) (może ustaw sobie kolory w nowym kompie?:cool3::eviltong: jest śnieżnobiałe, a że ma zółtą brodę - to wina hodowcy:evil_lol:) a może ja jestem ślepy?:hmmmm: Saint napisał(a):a z prawego oka zrobiła Ci się po prostu ciemna plama ;) tak tak, i to jest problem;) ale lepiej mieć czarne oko niż przepalonego psa:) zdjecie to zwykly jpeg o - jak wiadomo - malej rozpiętości tonalnej, gdyby to byl raw, to daloby się z tym coś zrobić Quote
Justa Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Monitor mam stary, skalibrowany. Dla mnie to zdjęcie jest niedoświetlone, ale może ja sie nie znam :p Quote
LeCoyotte Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Justa napisał(a):Monitor mam stary, skalibrowany. Dla mnie to zdjęcie jest niedoświetlone, ale może ja sie nie znam :p jest niedoświetlone, ale inaczej byłyby przepalenia. Chyba że zrobić z niego hdr:lol: Quote
Rinuś Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='Tinka:)']mi biszkopt wyszedł w pełnym słońcu nie popalony:razz: poka :cool3::cool3: Quote
Unbelievable Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 [quote name='LeCoyotte'] tak tak, i to jest problem;) ale lepiej mieć czarne oko niż przepalonego psa:) zdjecie to zwykly jpeg o - jak wiadomo - malej rozpiętości tonalnej, gdyby to byl raw, to daloby się z tym coś zrobić czyli muszę monitor przyciemnić:razz: bo u mnie ewidentnie łapka jest spalona [quote name='Rinuś']poka :cool3::cool3: już pokazywałam tu parę razy : P http://i303.photobucket.com/albums/nn144/martyna2196/P1060032-1.jpg Quote
goldenka245 Posted July 26, 2008 Posted July 26, 2008 Tinka:) napisał(a):czyli muszę monitor przyciemnić:razz: bo u mnie ewidentnie łapka jest spalona U mnie też ;-) Quote
Recommended Posts