Justa Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 betty_labrador napisał(a):to samo pomyslalam ostatnio kiedy bylam na warszawskiej starówce... tam powystawiane jakies niby niewiadomo jak piekne galerie zdjec :roll: zdjecia wywieszone, kazde oswietlone, a ja nie widzialam na nic wspanialego oprocz jakosci i techniki :shake: ujecia i kadry byly bezsensu... dla mnie przedewszystkim zdjęcie powinno mieć przekaz. nie mówię tu o wszystkich, bo wiadomo, że robi się także zdjęcia do albumu - np. psu, ale zdjęcie które wystawia się pod ocenę powinno być oceniane zarówno pod względem warsztatu, jak i przekazu. Quote
Navia Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Polna - drugie bomba po prostu :) Paulina mickey - ramka niepotrzebna, ja bym dala pol na pol czyli pol nieba i pol wody, nasycic nieco a co o tym powiecie ? Quote
Polna Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 Waxy napisał(a):A mi się pierwsza podoba :loveu: Jakim to obiektywem robione? :cool3: 70-300vr ;) Quote
eria Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 bigos,cekinka - zwykłe pstryki , bez przekazu o jakim mówi Justa, ja generalnie takie wyrzucam,jeśli mam być szczera:oops: Quote
ewka i haker Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 piekne robicie zdjecia ja dam cos mojego jestem bardzo poczatkujaca i nie mam swojego aparatu Quote
Waxy Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Hymm.. czy ktoś z dogomaniaków ma stronkę gdzie wybierało się obiektyw z listy i były pokazane zrobione nim zdjęcia przez innych użytkowników czy coś takiego. Ktoś tu kiedyś podawał ale zgubiłam adres, wiem, ze stronka była chyba czarna.. Quote
Justa Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 eria napisał(a):bigos,cekinka - zwykłe pstryki , bez przekazu o jakim mówi Justa, ja generalnie takie wyrzucam,jeśli mam być szczera:oops: Tylko widzisz, to też nie jest takie proste. Ja robię generalnie portret i to w nim szukam czegoś więcej niż łądnej buźki. A jeśli chodzi o krajobraz, makro ? Tutaj cięzko o jakiś przekaz. Tylko ja sie o takich zdjęciach nie wypowiadam, bo zwyczajnie się na tym nie znam ;) Quote
eria Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 może masz rację że przekaz odnosi się bardziej do portretów, ale makro musi mieć 'to coś' a zdjęcie bigos jest wg mnie nieprzemyślane, ćma od góry,za daleko,centralnie, kolory fajne i można było coś lepszego wymodzić . tak samo zdjęcie cekinki, zwykły pstryk, kolory OK ale jakość kiepska i fota też wg mnie nic poza kolorami nie przedstawia. Ja się za żadnego speca nie uważam, ciągle się uczę , ale staram się każde ujęcie dobrze przemyśleć. Quote
psiulka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Dzisiaj nareszcie kupiłam filtr Hama UV do obiektywu. :multi: Mam pytanie: Zamawiał ktoś z Was coś na www.ram.net.pl ? Bo chcę z tamtąd torbę i nie wiem jak z przesyłką, jakie są jej koszty. Quote
dog_master Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 [quote name='psiulka']Dzisiaj nareszcie kupiłam filtr Hama UV do obiektywu. :multi: Mam pytanie: Zamawiał ktoś z Was coś na www.ram.net.pl ? Bo chcę z tamtąd torbę i nie wiem jak z przesyłką, jakie są jej koszty. Jakie sa koszty to nie wiem, zadzwon do nich albo maila napisz, ale ja kupowalam u nich aparacik :) No i potem karty pamieci. Ogolnie bardzo fajny sklepik, panowie rozpakowali przy mnie aparacik, sprawdzili, czy wszystko jest, opisali mi kazda czesc, do czego to sluzy, pokazali jak zmieniac obiektyw... :) :) Oj dlugo u nich trwalo to odbieranie sprzetu ;p Quote
LeCoyotte Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='psiulka']Mam pytanie: Zamawiał ktoś z Was coś na www.ram.net.pl ? Bo chcę z tamtąd torbę i nie wiem jak z przesyłką, jakie są jej koszty. naprawdę tak trudno kliknąć w link "Wysyłka i zwroty" na stronie głównej sklepu? Quote
psiulka Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 [quote name='dog_master']Jakie sa koszty to nie wiem, zadzwon do nich albo maila napisz, ale ja kupowalam u nich aparacik :) No i potem karty pamieci. Ogolnie bardzo fajny sklepik, panowie rozpakowali przy mnie aparacik, sprawdzili, czy wszystko jest, opisali mi kazda czesc, do czego to sluzy, pokazali jak zmieniac obiektyw... :) :) Oj dlugo u nich trwalo to odbieranie sprzetu ;p Dziękuję za opinię. ;) [quote name='LeCoyotte']naprawdę tak trudno kliknąć w link "Wysyłka i zwroty" na stronie głównej sklepu? Wybacz, nie zauważyłam. Quote
Justa Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 ostatnio kupowałam w RAM.NET torbę na aparat i kartę pamięci - wszystko super. także polecam. Quote
dog_master Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Eh, przypomne sie z moja akita... ;) Quote
dog_master Posted July 24, 2008 Author Posted July 24, 2008 Dzieki :) Twoj tez sliczny, tylko lewy gorny rog [ciachnelabym w ogole ten asek z lewej ;p] i psiak niewyostrzony [wiem, czepiam sie ;p]. No to z mojej strony: ;p // tak, wiem, tlo :/ Quote
Vectra Posted July 24, 2008 Posted July 24, 2008 Dobek .... masz inne ? ...... nawet się sznaucer załapał ;) Quote
Recommended Posts