Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ehh, pomocy, co to moze byc... :(

Odpalam aparat, normalnie, nigdzie nie spadl ani nic i przy robieniu zdjecia slysze dosc glosne i mechaniczne "bzzzyt". Zdjecia wychodza dobre, ale nigdy takiego odglosu nie bylo.

Kurcze, czy to moze byc padajaca migawka? Jeeny, fotograficzny łikend mnie czeka [oblezenie Malborka + wystawa psow], nieee...

Spotkal sie ktos z tym? Co to moze byc? Aparat juz po gwarancji...

Edit: kurde, kolejne zdjecia sa przeswietlone... ;( Eh, cale i to w sposob niejednolity...

Edit2: kolejnych kilka jest okej... Kurde, co jest? A teraz przy kolejnych kilku bzyczenia nie bylo...

Co to moze byc? Boje sie, wysylac do serwisu nie chce, bo raz, ze bez aparatu, dwa, ze koszt... Eh

:( :( :(

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie chce Cie straszyc ale migawka chyba dosyc prawdopodobna...:shake:
u mnie wlasnie z poczatku tez byl odglos choc foty wychodzily ok, pozniej dolaczylo wskazanie bledu a dopiero na koncu zaczal robic "niepelne" foty - tzn. nie przeswietlal jak u Ciebie ale robil np tylko piec centow od gory. Listki migawki czasem o siebie zahaczaly :shake: i sie wieszal. Pomogalo dopiero wyjecie baterii

Posted

Ehh, dzieki... Hmm. Kiepsko w takim razie... Tego sie obawialam... Teraz niby robi poprawnie...

2 lata i 3 miesiace... 3 miechy po gwarancji... Na liczniku duuuzo, nie wiem, z 30k? Nie chce sprawdzac, bo jeszcze cos popsuje... Tak szacuje, ze z 30 bedzie, moze 50... Nie wiem...

To mi jeszcze odpowiedzcie na pytanie ;) Czy ja potrzebuje E-3? ;) Bo mnie on kusi, a jezeli migawka wytrzyma ten łikend [oby!], to bedzie to spory argument za tym, ze potrzebne mi drugie body... Tylko czy akurat az tak profi?

Posted

Rinuś napisał(a):
ejj pikna...prosiłam Cię wczesniej o coś :diabloti:

A ja mogę swoje rude powrzucać? :cool3:

PATIszon napisał(a):
Ty wez pojedz na jakies zawody agilitowe, porob zdjecia. Jak wyjda i mi sie spodobaja to kto wie.....

Ja foce ale tylko zajęcia agility :evil_lol: Ale cały czas się uczę, bo to ejst o tyle ciężkie, że trza dopasować wszystko pod każdego psa (a latają od białych przez laciate do czarnych).

dog_master napisał(a):
To mi jeszcze odpowiedzcie na pytanie ;) Czy ja potrzebuje E-3? ;) Bo mnie on kusi, a jezeli migawka wytrzyma ten łikend [oby!], to bedzie to spory argument za tym, ze potrzebne mi drugie body... Tylko czy akurat az tak profi?

Jak masz pieniądze, to czemu nie? ;) ja o drugim body narazie mogę sobie pomarzyć.

Posted

dog_master napisał(a):
Czy ja potrzebuje E-3? ;)

tak! potrzebujesz! :razz: Jeśli masz za co kupić to pewnie, im bardziej profi, tym więcej funkcji mają wyciągnięte z czeluści menu na przyciski, czyli wygoda, wygoda wygoda:cool1: i trwałość..

Posted

Anashar napisał(a):
A
Ja foce ale tylko zajęcia agility :evil_lol: Ale cały czas się uczę, bo to ejst o tyle ciężkie, że trza dopasować wszystko pod każdego psa (a latają od białych przez laciate do czarnych).

Ok, ale czym? Tym co ja chce kupic wlasnie?

Matusz

ale fajne mega ostre zdjecia!

Posted

Matusz - 2 fajne. 1 także, ale już coś w dali zaczyna przeszkadzać. I na 3 zdjęciu to niejednolite tlo psuje efekt, neistety.

Rinuś, dzięki :)

PATIszon - ja focę zwykłą Sigmą 70-300, tą samą która ma Vectra. Ciemna jest, ale daje radę. Te fotki rudego co wkleiłem byly robione w pochmurny zdjęć. Przy 3 lekko sloneczko wyszło.

Posted

Matusz - super :)
Anashar - treningowe ;p Ale fajne rude, co to? ;) A w ogole to Was podziwiam - klub od niedawna, a juz nazwa, logo... My z tym walczymy... od dawna :/

Heh, no wlasnie kase mozna by jakos skolowac, tylko nie wiem, czy warto... Ja ani na fotografii nie zarabiam, ani zdjec w gazetach nie zamieszczam... I tu drugie body... Tak drogie i w ogole profi...

Ehh. E-Trójka ma ergonomie boską, dokladnie, wszystko na wierzchu [chociaz u siebie tez mam w miare dobrze], super sie trzyma, AF super, tylko kalać go będę kitem ;p

Posted

Anashar napisał(a):

PATIszon - ja focę zwykłą Sigmą 70-300, tą samą która ma Vectra. Ciemna jest, ale daje radę. Te fotki rudego co wkleiłem byly robione w pochmurny zdjęć. Przy 3 lekko sloneczko wyszło.

A pokaz jakies zdjecia z wykotzystaniem tych 300mm

Posted

dog_master napisał(a):

Anashar - treningowe ;p Ale fajne rude, co to? ;) A w ogole to Was podziwiam - klub od niedawna, a juz nazwa, logo... My z tym walczymy... od dawna :/

To rude to tyż NSDTR :eviltong:
A z klubem szybko poszlo bo organizacja była bardzo dobra :)

dog_master napisał(a):
Heh, no wlasnie kase mozna by jakos skolowac, tylko nie wiem, czy warto... Ja ani na fotografii nie zarabiam, ani zdjec w gazetach nie zamieszczam... I tu drugie body... Tak drogie i w ogole profi...

Ehh. E-Trójka ma ergonomie boską, dokladnie, wszystko na wierzchu [chociaz u siebie tez mam w miare dobrze], super sie trzyma, AF super, tylko kalać go będę kitem ;p

Jeżeli póki co wystarza Ci to body co masz, zostań przy tym. Zainwestować w E-3 możesz jak Twoje fotki zaczną na siebie zarabiać. Przecież i tak naprawdę świetne fotki możesz swoim wyciągnąć :) A z czasem i E-trojka stanieje albo wejdzie coś lepszego i wtedy kupisz?

PATIszon napisał(a):
A pokaz jakies zdjecia z wykotzystaniem tych 300mm

Tu mam większość na 300mm (rozmiary oryginalne):
http://download.anashar.net/zdjecia/duze/

Nowszych jeszcze nie wrzuciłem ;) Niestety przy 90% także była fatalna pogoda.

Posted

Anashar napisał(a):
To rude to tyż NSDTR :eviltong:
A z klubem szybko poszlo bo organizacja była bardzo dobra :)

Wiem, wiem, pytam konkretniej ;p Tak z ciekawosci, co to jeszcze agilituje :)
Anashar napisał(a):
Jeżeli póki co wystarza Ci to body co masz, zostań przy tym. Zainwestować w E-3 możesz jak Twoje fotki zaczną na siebie zarabiać. Przecież i tak naprawdę świetne fotki możesz swoim wyciągnąć :) A z czasem i E-trojka stanieje albo wejdzie coś lepszego i wtedy kupisz?

Eh, eh, no wlasnie tu mam dylemat... Niby teraz dostaje lampe za 1200zl, a potem jej nie bedzie... Ale potem cena moze spadnie. Ale pewnie nie tak bardzo. Ale moze bedzie inna promocja. Ale ja jestem niezdecydowana :D

No dobra, dzieki :) Stanelo na tym, ze jezeli mi E-330 przetrzyma na razie, to przed jakims waznym wyjazdem badz tez Bozym Narodzeniem ;) bedzie E-3 lub jezeli cos wyjdzie fajniejszego to to wlasnie ;p. :) :) :)

Posted

bigos napisał(a):
Mateusz! widzę postępy i to jakie:p:p:p

Poprosze o podanie ustawień pzry jakich robiłeś foty na wystawie i shar pei'a:p

Bardzo dużo dało tu rozproszone, miękkie światło :loveu:

Posted

bigos napisał(a):
No właśnie:p Ciekawa jestem jak osiągnął ten efekt

światła? :eviltong:
po prostu słońce zaszło za lekkie chmury, co dało ten efekt (wiem, bo byłam obok :p). dzięki temu brak cieni, spłaszczenia i ostrego wrażenia obrazu. brak przepałów (na psie bo w tle przepały sa i to bym wyciachała :diabloti:)
wciaż było jasno, więc można było pozwolić sobie na dość krótki czas jak mniemam, a przysłona 4? :cool3: (nie mam tu podglądu exiefa)

niech Matusz potwierdzi lub zaprzeczy :eviltong:

Posted

Justa napisał(a):
(nie mam tu podglądu exiefa)

A ja mam ;p

Camera Make: Canon
Camera Model: Canon EOS 400D DIGITAL
Image Date: 2008:07:12 13:53:25
Flash Used: No
Focal Length: 116.0mm
CCD Width: 5.06mm
Exposure Time: 0.0016 s (1/640)