Fauka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 masienka, nie ostre, świeca ucięta. A to moje nowe dzieło, do oceny oczywiście ;) Quote
masienka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 mnie osobiscie draznia takie przerobki "oczne" ;) wiec nie jestem obiektywna kadrowo - dlonie, dlonie, dlonie ;) szczegolnie lewej brakuje Quote
PATIszon Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='masienka']fota do oceny... o strone techniczna tylko i wylacznie mi chodzi bo juz nie wymagam aby profesjonalisci komunijni o artyzm dbali :/ [IMG]http://images29.fotosik.pl/247/f4a6809d6aaafac0.jpg edit: widze, ze po przeskalowaniu jednak ciut lepiej wyglada ale oryginal mnie powalil... a wydruk jeszcze gorszy Wszystko pieknie ladnie, ale ostra jest tylko swieca :oops: Quote
polciuaa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 A powiększyłaś sobie Pati.?To zdjęcie jest okropne.!A robili je profesjonaliści.:angryy: Quote
LeCoyotte Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='dogomanka_']A powiększyłaś sobie Pati.?To zdjęcie jest okropne.!A robili je profesjonaliści.:angryy: [SIZE="4"]"profesjonaliści[SIZE="4"]" ... tragedia Quote
masienka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 z czterech zdjec, ktore dostalismy wydrukowane w "albumie" to jest jedno, a drugie zdecydowanie za ciemne :cool1: a mozecie wierzyc, ze wydruk wyglada jeszcze gorzej do tego plyta, na ktorej nawet zdjec nie poobracali :cool1: plus filmik, na ktorym goscie wyjezdzaja z lawek bocznym wyjsciem z kosciola bo kamery na statywie postawic sie prosto przeciez nie da :cool1: a dziewczynki "wystepuja" w blekitnych sukienkach strona interenetowa naturalnie "jeszcze nie aktywna" o ile film bym przezyla o tyle ze zdjeciami sie wscieklam i odesle :angryy: rodzinom pstrykac z lampa zakazali bo przeciez "fotograf" zamowiony. A jak widzieli, ze foce mimo tego dlugim szklem i bez lampy to mi g..je specjalnie zaslaniali i jeszcze potrafili sie odwracac sprawdzajac czy foce i ubaw mieli niezly :angryy: wrrrrrr... juz ja im reklame zrobie niech tylko ta ich strona ruszy :diabloti::diabloti::diabloti: moze mi troche ulzy:diabloti: Quote
bognik Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 masienka - no nie popisali się (jak 90% ogłaszających się 'profesjonalistów' w tym kraju) :shake: A czym fotografowali? W piątek byłam na pilskim lotnisku na paralotniach i motolotniach obfotografować je z kolegą :razz: Zobaczcie do czego to już doszło :diabloti:: W niektórych sytuacjach klękałam i prawie kładłam się na asfalcie (bo brak podglądu na żywo w D80 :eviltong:). Klękając na w/w zdjęciu fotografowałam nadjeżdżające quady: Pozdrawiam! Quote
masienka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 hehe :evil_lol: mozna powiedziec, ze nisko upadlas :evil_lol: ;) nie wiem czym focili, exify usuniete a przyjrzec sie nie dalo bo odleglosc spora... zreszta... w d...e to mam :diabloti: i tak ich nie lubie:diabloti: Quote
polciuaa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Ja wiem tyle,że Canonami o ile mnei wzrok wtedy nie mylił.;PP A to jak zasłaniali perfidnie doopami to już było przegięcie pałki wodnej.;|| Quote
dog_master Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Masienka, na wrzuconym przez Ciebie zdjeciu jest EXIF... Camera Make: Canon Camera Model: Canon EOS 40D Image Date: 2008:06:08 12:37:48 Flash Used: Yes (Manual) Focal Length: 50.0mm CCD Width: 14.81mm Exposure Time: 0.017 s (1/60) Aperture: f/5.6 ISO equiv: 400 White Balance: Auto Metering Mode: Matrix Exposure: Portrait Mode Czyli totalny amator z fajnym sprzetm, ktorego nie umie uzywac... Bognik, ;) fajne ;) Quote
polciuaa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='dog_master']Masienka, na wrzuconym przez Ciebie zdjeciu jest EXIF... Camera Make: Canon Ha.!Czyli mój wzrok jeszcze działa.!:multi: :evil_lol: Quote
Rinuś Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 dlaczego jak zgrywam fotki z canona na kompa to podwójnie mi się zapisują?:cool1: Quote
masienka Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='dog_master']Masienka, na wrzuconym przez Ciebie zdjeciu jest EXIF... Camera Make: Canon Camera Model: Canon EOS 40D Image Date: 2008:06:08 12:37:48 Flash Used: Yes (Manual) Focal Length: 50.0mm CCD Width: 14.81mm Exposure Time: 0.017 s (1/60) Aperture: f/5.6 ISO equiv: 400 White Balance: Auto Metering Mode: Matrix Exposure: Portrait Mode Czyli totalny amator z fajnym sprzetm, ktorego nie umie uzywac... Bognik, ;) fajne ;) :crazyeye::crazyeye::crazyeye: to znaczy zem sierota wieksza niz myslalam :oops::oops::oops: bo ja nie znalzlam :oops: sprawdzalam do tej pory zawsze we wlasciwosciach a tu nie bylo...:oops: zdradz tajemnice Dogmasterko kochana :cool3: i jeszcze co to jest to: Metering Mode: Matrix Exposure: Portrait Mode ? Z gory slicznie dziekuje za laskawosc dla sieroty technicznej Quote
agbar Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 masienka napisał(a)::crazyeye::crazyeye::crazyeye: to znaczy zem sierota wieksza niz myslalam :oops::oops::oops: bo ja nie znalzlam :oops: sprawdzalam do tej pory zawsze we wlasciwosciach a tu nie bylo...:oops: zdradz tajemnice Dogmasterko kochana :cool3: i jeszcze co to jest to: Metering Mode: Matrix Exposure: Portrait Mode ? Z gory slicznie dziekuje za laskawosc dla sieroty technicznej ja nie Masterka ale pomoc chiba moge?:razz: 1-sposob pomiaru swiatla 2-oznacza tyle ze robili na opcji: portret Masterko czy sie myle?? Quote
bognik Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Mieć 40D i lecieć na programach tematycznych :shake: Pozdrawiam! Quote
dog_master Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Wtyczka FxIF pod Firefoxa ;]agbar napisał(a):ja nie Masterka ale pomoc chiba moge?:razz: 1-sposob pomiaru swiatla 2-oznacza tyle ze robili na opcji: portret Masterko czy sie myle?? Nie mylisz sie :) Dokladnie :) [matrix = matrycowy, ten z calego kadru;]] Quote
Rinuś Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='bognik']Mieć 40D i lecieć na programach tematycznych :shake: Pozdrawiam! a co na automacie ma leciec? Quote
Rinuś Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='Kinia']Ale programy tematyczne to też automat co nie? ale pełen automat to jednak pełen automat... jak komuś dobrze robi się zdjęcia na tematycznych to niech tak robi. Ja osobiście wolę sama sobie ustawic parametry i najpierw zrobić kilka niewypałów,ale jak się wszystko dobrze dopasuje to fotki ładne wychodzą :p Quote
Kinia Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Ja się ostatnio przekonałam do RAWa. Jak idę gdzieś gdzie fotki muszą wyjść i wiem, że nie będzie ich dużo to robie rawem bo można później dużo pozmieniać. Szkoda tylko, że to tyle zajmuje. Quote
Vectra Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 ale Rinusiowa , tu była mowa o PROFESJONALISTACH !!! czyli fotograf za kasę !!!! aż wstyd by tak skopac !!!! i jeszcze pieniądze wziąć Quote
Rinuś Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='Vectra']ale Rinusiowa , tu była mowa o PROFESJONALISTACH !!! czyli fotograf za kasę !!!! aż wstyd by tak skopac !!!! i jeszcze pieniądze wziąć yyy a mamy tutaj jakiegoś profesjnalistę ? :razz: Quote
polciuaa Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Tu chodzi o fotke która wstawiła masienka.:razz: Była robiona przez profesjonalistów i kase za to brali a takie goowno odwalili.;/ Quote
bognik Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 a co na automacie ma leciec? ale pełen automat to jednak pełen automat... jak komuś dobrze robi się zdjęcia na tematycznych to niech tak robi. ? [quote name='Vectra']ale Rinusiowa , tu była mowa o PROFESJONALISTACH !!! czyli fotograf za kasę !!!! aż wstyd by tak skopac !!!! i jeszcze pieniądze wziąć Dokładnie ;) Pozdrawiam! Quote
Recommended Posts