Vectra Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Helga&Ares napisał(a):dla 'naszych' Canonów ok. 50 tys. zdjęć:cool3:, tyle gwarantują, że zrobi, ale może więcej:lol: to mnie pocieszyłaś :buzi: znaczy jeszcze parę lat pożyjemy razem .... bo ta głupawka na cykanie miliona zdjęć dziennie , już mi minęła :evil_lol: Quote
dog_master Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 [quote name='Fauka']Ale zajadła awantura w tym temacie. Moim zdaniem o umiejętnościach nie świadczy lustro tylko sam czlowiek, dobry fotograf uchwyci dobre zdjęcie byle czym a lustrzanką dobre zdjecie zrobi praktycznie każdy (znam przypadki, beztalencia które jednak lustrzanki dostawały i zdjęcia wychodziły). NIE ważne czym zdjęcia są pstrykane, ważne są umiejętności i "zmysł artystyczny" fotografującego, zwykłe zdjęcie może pstryknąć każdy ;) Pokaz zdjecie jak pisalam wyzej. Nie mowimy o artyzmie czy innych walorach, tylko o szybkosci i sprawnosci ukladu AF ;p [quote name='Rinuś']jak wyłączasz to wyświetla Ci się napis "czyszczenie matrycy" ? :cool3: taaa musiałaś w image dac fotę nie? :diabloti: nie iwdzę jej !! to jak się zrobi ileś tysięcy zdjęc to co się dzieje?:roll: Nie, to nie jest automatyczne czyszczenie matrycy, tylko wtedy lustro sie podnosi i jak zdejmiesz obiektyw to masz dostep do matrycy, ktora mozesz recznie wyczyscic ;p Quote
Rinuś Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Vectra :mad: zadałam Ci pytanie a nawet dwa :evil_lol: Quote
Rinuś Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='dog_master'] Nie, to nie jest automatyczne czyszczenie matrycy, tylko wtedy lustro sie podnosi i jak zdejmiesz obiektyw to masz dostep do matrycy, ktora mozesz recznie wyczyscic ;p aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:p to już w szystko prawie wiem :evil_lol: Quote
Vectra Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Rinusiawa , idź no w bańki pograj :evil_lol: a serio , tak włącza mi się sensor clear - czy jakoś tak tam pisze to nie ja wstawiałam zdjęcie gruszki Quote
Fauka Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 dog_master napisał(a):Pokaz zdjecie jak pisalam wyzej. Nie mowimy o artyzmie czy innych walorach, tylko o szybkosci i sprawnosci ukladu AF ;p Nie, to nie jest automatyczne czyszczenie matrycy, tylko wtedy lustro sie podnosi i jak zdejmiesz obiektyw to masz dostep do matrycy, ktora mozesz recznie wyczyscic ;p Chętnie, jak znajdę psa ktory biega, moj nie bawi się ani nie biega, tylko chodzi i wącha. Za to bez problemu łapię lecącą wodę z kranu. Quote
dog_master Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Hehe, znowu wymowki :D To na jakiej podstawie opierasz swoje przemyslenia? Oł maj Gad, wez przeczytaj tę dyskusje najpierw cala, co? Bo ja juz pisze to po raz piaty chyba... Krople z kranu to MF! A my mowilismy o szybkosci AF... Quote
dog_master Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 A tak co do szybkosci AF, kitów i tych spraw ;p Olympus E-3 + kit ;p tzn 12-60 :loveu: Ehh, miodzio zestaw... Aktualnie jest to najszybszy autofokus na świecie. Quote
Vectra Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Fauka , mam 3 psy , niezniszczalne .... mogą biegac dobe :diabloti: Wiec modelów nie brakuje .. a ja chętnie .. bo lubię miec fajne zdjecia w ruchu ;) Quote
Rinuś Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Vectra']Rinusiawa , idź no w bańki pograj :evil_lol: a serio , tak włącza mi się sensor clear - czy jakoś tak tam pisze to nie ja wstawiałam zdjęcie gruszki jakie gruszki ? :cool3: nie masz polskiej isntrukcji?:eviltong: [quote name='Fauka']Chętnie, jak znajdę psa ktory biega, moj nie bawi się ani nie biega, tylko chodzi i wącha. Za to bez problemu łapię lecącą wodę z kranu. taaa...nie masz znajomych psów, które biegają?czy wszystkie na osiedlu to autystyki?:razz: Quote
Fauka Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Rinuś']jakie gruszki ? :cool3: nie masz polskiej isntrukcji?:eviltong: taaa...nie masz znajomych psów, które biegają?czy wszystkie na osiedlu to autystyki?:razz: Niestety po wyprowadzce mam tylko 2 znajomych, w dodatku którzy nie przepadają za psami, na moim osiedlu można spotkać tylko zaniedbane burki szukające jedzenia w śmietnikach. Quote
dog_master Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 To mozna nawet na samochodach cwiczyc ;p Ale nie tak: ================= ulica my :) Tylko np. my na zakrecie, tuz przy jezdni etc sie wychylic i ftografowac na ukos / na wprost. A moich fotek nikt nie skomentuje, nie? ;] Quote
Rinuś Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Fauka']Niestety po wyprowadzce mam tylko 2 znajomych, w dodatku którzy nie przepadają za psami, na moim osiedlu można spotkać tylko zaniedbane burki szukające jedzenia w śmietnikach. współczuję osiedla....żadnego zadbanego psa nie ma.... :roll: [quote name='dog_master'] A moich fotek nikt nie skomentuje, nie? ;] wklej przez fotoalbum to będę je widziała i skomentuję :diabloti: Quote
dog_master Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Fotoalbum? A tak nie widzisz? Sa na zwyklym imageshack.us. Quote
Rinuś Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='dog_master']Fotoalbum? A tak nie widzisz? Sa na zwyklym imageshack.us. nie widzę, bo w pracy mam zablokowane te serwery :placz: Quote
dog_master Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 A to mojego zapewne nie masz ;p Linkuje od siebie tymczasowo: A w ogole to pracuj! ;) A nie w necie sie siedzi ;p ;p Quote
Rinuś Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 aleee chyba duży zoom był co ? i powiem Ci że mi się podobają te fotki :cool3: nawet rozmazane nie są.. a to są te ze szkolenia Olympusa? :cool3: ja do 16 juz się obijam :evil_lol: Quote
dog_master Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 Dzieki :) No wlasnie nie, 60mm, czyli po kropie 120mm. Bo nie mialam pod reka nic dluzszego. A to bylo dla sprzedawcow generalnie, aczkolwiek w Gdansku zaprosili tez klubowiczow :) Ehh, bosko bylo :) Wujek Olek wymiata jak zawsze :) Makro, portret studyjny, plener, obiadek ;), wyklady [fizyka! :<], no i do dyspozycji rozne korpusy i wszystkie szkla E-Systemu ;p Quote
Justa Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Rinuś'][B][I]aleee chyba duży zoom był co ? i W lustrzance to się nazywa ogniskowa :cool3: Quote
Rinuś Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Justa']W lustrzance to się nazywa ogniskowa :cool3: dzięki za uświadomienie :eviltong: [quote name='dog_master']Dzieki :) No wlasnie nie, 60mm, czyli po kropie 120mm. Bo nie mialam pod reka nic dluzszego. A to bylo dla sprzedawcow generalnie, aczkolwiek w Gdansku zaprosili tez klubowiczow :) Ehh, bosko bylo :) Wujek Olek wymiata jak zawsze :) aaaaa...ale foty z bliska wyszły :p nie znam wujka Olka ale wierze na słowo, że wymiata :evil_lol: Quote
Fauka Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 [quote name='Rinuś']współczuję osiedla....żadnego zadbanego psa nie ma.... Najbardziej boli mnie to że pies stracil kompanów do zabaw. Quote
PATIszon Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 No dobra. Mam do przetestowania 70-200/2.8 Jesuuu jakie to niewygodne:crazyeye: Maz mnie wysmial, uznal ze to jakby on sobie z plazma na wczasy jezdzil :evil_lol: Generalnie krzepe trzeba miec...... Kiedy zaczna produkowac takie same ino 3 razy lzejsze? Moze sie wstrzymam.....:hmmmm: Dzis juz nie podzialam, ale jutro cos pstrykne. Mam do wyboru agility w Jedlinsku lub regionalne w skokach na Farmie Sielanka. Quote
dog_master Posted July 11, 2008 Author Posted July 11, 2008 [quote name='PATIszon']No dobra. Mam do przetestowania 70-200/2.8 Jesuuu jakie to niewygodne:crazyeye: Maz mnie wysmial, uznal ze to jakby on sobie z plazma na wczasy jezdzil :evil_lol: Generalnie krzepe trzeba miec...... Kiedy zaczna produkowac takie same ino 3 razy lzejsze? Moze sie wstrzymam.....:hmmmm: Dzis juz nie podzialam, ale jutro cos pstrykne. Mam do wyboru agility w Jedlinsku lub regionalne w skokach na Farmie Sielanka. Agility, agility! Np. zerowki S i L ;p a konkretniej Lille i Raste ;p Na pewno sie za Twoje testy nie obraza :) Hehehe, wlasnie widze wage, dasz rade ;p Nie jest zle, wczoraj bawilam sie podobnym, suuuuper :) Quote
Unbelievable Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 1,5kg, jak zenit... myślałam że więcej : P Quote
psiulka Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 Co sądzicie? To obcięte ucho może być czy niekoniecznie? Takei wyszło niestety, bo to w schronisku to na szybko było. Proszę o wskazówki ;) Quote
Recommended Posts