Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Parysówna napisał(a):
Te bardziej zaawansowane też są takie wolne? W moim obecnym aparacie (Samsung 530) to mi najbardziej przeszkadza. Zamierzam w przyszłym roku kupić nowy, marzyłam o lustrzance, ale ostatnio doszłam do wniosku, ze to zbyt duża inwestycja jak na kompletnego amatora. Rozważam więc kupno hybrydy, konkretnie Canon S5 (ale cały czas się rozgladam ;)). Jak jest z szybkością w tego typu aparatach?

Lepiej, ale i tak lustrzance nie dorownaja...

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dog_master napisał(a):
Lepiej, ale i tak lustrzance nie dorownaja...

Nawet bym się tego po hybrydzie nie spodziewała ;) Chcę jedynie by było możliwe wykonanie w miarę fajnych zdjęć w ruchu.

Posted

[quote name='Parysówna']Te bardziej zaawansowane też są takie wolne? W moim obecnym aparacie (Samsung 530) to mi najbardziej przeszkadza. Zamierzam w przyszłym roku kupić nowy, marzyłam o lustrzance, ale ostatnio doszłam do wniosku, ze to zbyt duża inwestycja jak na kompletnego amatora. Rozważam więc kupno hybrydy, konkretnie Canon S5 (ale cały czas się rozgladam ;)). Jak jest z szybkością w tego typu aparatach?
pracujesz? :cool3: ja jestem totalnym amatorem ,ale kupiłam lustrzankę :eviltong: wzięłam na raty,co prawda rata kosmiczna,ale hybydę kupisz np za 1200zł...dołóż te 600-700 zl i kup lustrzankę :p

Posted

[quote name='Waldek']

ech widzę, że mój piękny Kacper przeszedł "bez echa" ....

zastanawiam się nad sensem bytności w tym wątku skoro moje zdjęcia nie tak częste nie wzbudzają zainteresowania...

Posted

Waldek moje zdjęcia też przechodzą bez żadnego odzewu i nie wiem czy są aż tak tragiczne ????

Twoich nie komentują bo są doskonałe :evil_lol::loveu:

Posted

[quote name='Waldek']ech widzę, że mój piękny Kacper przeszedł "bez echa" ....

zastanawiam się nad sensem bytności w tym wątku skoro moje zdjęcia nie tak częste nie wzbudzają zainteresowania...
Waldek moje też bez echa i nie płaczę :cool3: nasze zdjęcia giną wśród tysięcy postów :p

Posted

eria, Rinuś, bo my robimy dobre zdjęcia :eviltong: i pewnie dlatego zostają bez komentarza, te słabe są komentowane i czxasem krytykowane, do takiego wniosku doszedłem ...:diabloti:

Posted

Waldek napisał(a):
ech widzę, że mój piękny Kacper przeszedł "bez echa" ....

Komus tu brakuje dopieszczenia......:evil_lol:

Posted

[quote name='Waldek']eria, Rinuś, bo my robimy dobre zdjęcia :eviltong: i pewnie dlatego zostają bez komentarza, te słabe są komentowane i czxasem krytykowane, do takiego wniosku doszedłem ...:diabloti:
otóż to !!!! :diabloti:

Posted

PATIszon napisał(a):
Komus tu brakuje dopieszczenia......:evil_lol:

haha najwyraźniej:evil_lol:
W. nie upominaj się tak na siłę podziwania Twoich zdjęć.. moich nikt nie komentuje i nie płaczę tu na forum, że tacy dogomaniacy niedobrzy i moich zdjęć nie chcą skomentować;)
na forum Nikona na pewno więcej osób się wypowie:razz:

Posted

LeCoyotte napisał(a):
haha najwyraźniej:evil_lol:
W. nie upominaj się tak na siłę podziwania Twoich zdjęć.. moich nikt nie komentuje i nie płaczę tu na forum, że tacy dogomaniacy niedobrzy i moich zdjęć nie chcą skomentować;)
na forum Nikona na pewno więcej osób się wypowie:razz:

pozwól że będę czynił co mi się podoba i bywał gdzie mam ochotę ...pozdrawiam ..

Posted

dog_master napisał(a):
Aha, no ale to wina firmy, tylko aparatu ;) Toz to kompakt, wszystkie tak maja.

Tak? Nie wiedziałam. Ogólnie to się uprzedziłam do olympusa ;)

Parysówna napisał(a):
Te bardziej zaawansowane też są takie wolne? W moim obecnym aparacie (Samsung 530) to mi najbardziej przeszkadza. Zamierzam w przyszłym roku kupić nowy, marzyłam o lustrzance, ale ostatnio doszłam do wniosku, ze to zbyt duża inwestycja jak na kompletnego amatora. Rozważam więc kupno hybrydy, konkretnie Canon S5 (ale cały czas się rozgladam ;)). Jak jest z szybkością w tego typu aparatach?

Parysówna napisał(a):
Nawet bym się tego po hybrydzie nie spodziewała ;) Chcę jedynie by było możliwe wykonanie w miarę fajnych zdjęć w ruchu.

Tego samego oczekuję od aparatu, najgorszą wadą jest wolne pstrykanie zdjęć... Ciekawe czy w innych aparatach też tak jest, albo ciut szybciej.
Nie wiecie czy można w sklepie zrobić ''próbną'' fotkę?

Posted

kaskaSz napisał(a):

Tego samego oczekuję od aparatu, najgorszą wadą jest wolne pstrykanie zdjęć... Ciekawe czy w innych aparatach też tak jest, albo ciut szybciej.
Nie wiecie czy można w sklepie zrobić ''próbną'' fotkę?

Szybki , to pojęcie względne :cool3: niekiedy lustro nie nadąża za moimi psami :evil_lol:
Myślę , że z próbną fotką nie powinno być problemu ;)

Posted

Vectra ciekawe czy u mnie będzie można zrobić próbną fotkę :roll: A tak w ogóle to tylko 2 sklepy mają ten aparat do zamówienia, z tym, że w jednym jest strasznie drogo. Ja chce już nowy aparat :placz::cool3:

Co do Waszych zdjęć, to mi się wszystkie podobają :evil_lol:/ja już pisałam /

Posted

Parysówna napisał(a):

S5 bardzo fajny aparacik... w miare szybki ale tak jak Ewa pisala szybkosc to pojecie wzgledne:razz:

za rok bedzie juz naprawde tani tym bardziej ze juz leci w dol:razz:

Posted

evaxon napisał(a):
S5 bardzo fajny aparacik... w miare szybki ale tak jak Ewa pisala szybkosc to pojecie wzgledne:razz:

za rok bedzie juz naprawde tani tym bardziej ze juz leci w dol:razz:

Ja się cudów nie spodziewam :lol: Jasne, że nie wszystko da się uchwycić, ale w porównaniu z obecnym sprzętem napewno odczuję różnicę.

Co do tego "za rok", to nawet nie chodzi tak zupełnie o kasę, po prostu zaplanowałam, że kupię nowy aparat na osiemnastkę :cool3: Chce wybrać taki, z którego będę zadowolona i dlatego narazie szukam. Uznałam, że do moich początków fotograficznych odpowiednia bedzie hybryda, może kiedyś, jak mnie wciągnie, sprawię sobie lustro :razz:

Posted

S5 fajna to fakt , ale może popatrz też na serie G ... są jasne ....
Miałam G5 , całkiem niezła ..
Ale nie oszukujmy się , do dobrego uchu , to tylko lustro :)

Posted

Vectra napisał(a):
Ale nie oszukujmy się , do dobrego uchu , to tylko lustro :)

niby dlaczego tylko lustro?
to co - hybrydą się dobrze sfotografować ruchu nie da?
a to dlaczego?