dog_master Posted July 9, 2008 Author Posted July 9, 2008 Parysówna napisał(a):Te bardziej zaawansowane też są takie wolne? W moim obecnym aparacie (Samsung 530) to mi najbardziej przeszkadza. Zamierzam w przyszłym roku kupić nowy, marzyłam o lustrzance, ale ostatnio doszłam do wniosku, ze to zbyt duża inwestycja jak na kompletnego amatora. Rozważam więc kupno hybrydy, konkretnie Canon S5 (ale cały czas się rozgladam ;)). Jak jest z szybkością w tego typu aparatach? Lepiej, ale i tak lustrzance nie dorownaja... Quote
Parysówna Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 dog_master napisał(a):Lepiej, ale i tak lustrzance nie dorownaja... Nawet bym się tego po hybrydzie nie spodziewała ;) Chcę jedynie by było możliwe wykonanie w miarę fajnych zdjęć w ruchu. Quote
Rinuś Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='Parysówna']Te bardziej zaawansowane też są takie wolne? W moim obecnym aparacie (Samsung 530) to mi najbardziej przeszkadza. Zamierzam w przyszłym roku kupić nowy, marzyłam o lustrzance, ale ostatnio doszłam do wniosku, ze to zbyt duża inwestycja jak na kompletnego amatora. Rozważam więc kupno hybrydy, konkretnie Canon S5 (ale cały czas się rozgladam ;)). Jak jest z szybkością w tego typu aparatach? pracujesz? :cool3: ja jestem totalnym amatorem ,ale kupiłam lustrzankę :eviltong: wzięłam na raty,co prawda rata kosmiczna,ale hybydę kupisz np za 1200zł...dołóż te 600-700 zl i kup lustrzankę :p Quote
Waldek Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='Waldek'] ech widzę, że mój piękny Kacper przeszedł "bez echa" .... zastanawiam się nad sensem bytności w tym wątku skoro moje zdjęcia nie tak częste nie wzbudzają zainteresowania... Quote
eria Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Waldek moje zdjęcia też przechodzą bez żadnego odzewu i nie wiem czy są aż tak tragiczne ???? Twoich nie komentują bo są doskonałe :evil_lol::loveu: Quote
Rinuś Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='Waldek']ech widzę, że mój piękny Kacper przeszedł "bez echa" .... zastanawiam się nad sensem bytności w tym wątku skoro moje zdjęcia nie tak częste nie wzbudzają zainteresowania... Waldek moje też bez echa i nie płaczę :cool3: nasze zdjęcia giną wśród tysięcy postów :p Quote
Waldek Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 eria, Rinuś, bo my robimy dobre zdjęcia :eviltong: i pewnie dlatego zostają bez komentarza, te słabe są komentowane i czxasem krytykowane, do takiego wniosku doszedłem ...:diabloti: Quote
PATIszon Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Waldek napisał(a):ech widzę, że mój piękny Kacper przeszedł "bez echa" .... zastanawiam się nad sensem bytności w tym wątku skoro moje zdjęcia nie tak częste nie wzbudzają zainteresowania... Komus tu brakuje dopieszczenia......:evil_lol: Quote
Waldek Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 PATIszon napisał(a):Komus tu brakuje dopieszczenia......:evil_lol: a dopieścisz ? :diabloti: Quote
eria Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 [quote name='Waldek']eria, Rinuś, bo my robimy dobre zdjęcia :eviltong: i pewnie dlatego zostają bez komentarza, te słabe są komentowane i czxasem krytykowane, do takiego wniosku doszedłem ...:diabloti: otóż to !!!! :diabloti: Quote
drzalka Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Moz ektos jescze sie wypowie o moich zdieciach ze ślubu ? Quote
LeCoyotte Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 PATIszon napisał(a):Komus tu brakuje dopieszczenia......:evil_lol: haha najwyraźniej:evil_lol: W. nie upominaj się tak na siłę podziwania Twoich zdjęć.. moich nikt nie komentuje i nie płaczę tu na forum, że tacy dogomaniacy niedobrzy i moich zdjęć nie chcą skomentować;) na forum Nikona na pewno więcej osób się wypowie:razz: Quote
Waldek Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 LeCoyotte napisał(a):haha najwyraźniej:evil_lol: W. nie upominaj się tak na siłę podziwania Twoich zdjęć.. moich nikt nie komentuje i nie płaczę tu na forum, że tacy dogomaniacy niedobrzy i moich zdjęć nie chcą skomentować;) na forum Nikona na pewno więcej osób się wypowie:razz: pozwól że będę czynił co mi się podoba i bywał gdzie mam ochotę ...pozdrawiam .. Quote
kaskaSz Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 dog_master napisał(a):Aha, no ale to wina firmy, tylko aparatu ;) Toz to kompakt, wszystkie tak maja. Tak? Nie wiedziałam. Ogólnie to się uprzedziłam do olympusa ;) Parysówna napisał(a):Te bardziej zaawansowane też są takie wolne? W moim obecnym aparacie (Samsung 530) to mi najbardziej przeszkadza. Zamierzam w przyszłym roku kupić nowy, marzyłam o lustrzance, ale ostatnio doszłam do wniosku, ze to zbyt duża inwestycja jak na kompletnego amatora. Rozważam więc kupno hybrydy, konkretnie Canon S5 (ale cały czas się rozgladam ;)). Jak jest z szybkością w tego typu aparatach? Parysówna napisał(a):Nawet bym się tego po hybrydzie nie spodziewała ;) Chcę jedynie by było możliwe wykonanie w miarę fajnych zdjęć w ruchu. Tego samego oczekuję od aparatu, najgorszą wadą jest wolne pstrykanie zdjęć... Ciekawe czy w innych aparatach też tak jest, albo ciut szybciej. Nie wiecie czy można w sklepie zrobić ''próbną'' fotkę? Quote
Vectra Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 kaskaSz napisał(a): Tego samego oczekuję od aparatu, najgorszą wadą jest wolne pstrykanie zdjęć... Ciekawe czy w innych aparatach też tak jest, albo ciut szybciej. Nie wiecie czy można w sklepie zrobić ''próbną'' fotkę? Szybki , to pojęcie względne :cool3: niekiedy lustro nie nadąża za moimi psami :evil_lol: Myślę , że z próbną fotką nie powinno być problemu ;) Quote
kaskaSz Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Vectra ciekawe czy u mnie będzie można zrobić próbną fotkę :roll: A tak w ogóle to tylko 2 sklepy mają ten aparat do zamówienia, z tym, że w jednym jest strasznie drogo. Ja chce już nowy aparat :placz::cool3: Co do Waszych zdjęć, to mi się wszystkie podobają :evil_lol:/ja już pisałam / Quote
e.v.a Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Parysówna napisał(a):Te bardziej zaawansowane też są takie wolne? W moim obecnym aparacie (Samsung 530) to mi najbardziej przeszkadza. Zamierzam w przyszłym roku kupić nowy, marzyłam o lustrzance, ale ostatnio doszłam do wniosku, ze to zbyt duża inwestycja jak na kompletnego amatora. Rozważam więc kupno hybrydy, konkretnie Canon S5 (ale cały czas się rozgladam ;)). Jak jest z szybkością w tego typu aparatach? S5 bardzo fajny aparacik... w miare szybki ale tak jak Ewa pisala szybkosc to pojecie wzgledne:razz: za rok bedzie juz naprawde tani tym bardziej ze juz leci w dol:razz: Quote
Parysówna Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 evaxon napisał(a):S5 bardzo fajny aparacik... w miare szybki ale tak jak Ewa pisala szybkosc to pojecie wzgledne:razz: za rok bedzie juz naprawde tani tym bardziej ze juz leci w dol:razz: Ja się cudów nie spodziewam :lol: Jasne, że nie wszystko da się uchwycić, ale w porównaniu z obecnym sprzętem napewno odczuję różnicę. Co do tego "za rok", to nawet nie chodzi tak zupełnie o kasę, po prostu zaplanowałam, że kupię nowy aparat na osiemnastkę :cool3: Chce wybrać taki, z którego będę zadowolona i dlatego narazie szukam. Uznałam, że do moich początków fotograficznych odpowiednia bedzie hybryda, może kiedyś, jak mnie wciągnie, sprawię sobie lustro :razz: Quote
Vectra Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 S5 fajna to fakt , ale może popatrz też na serie G ... są jasne .... Miałam G5 , całkiem niezła .. Ale nie oszukujmy się , do dobrego uchu , to tylko lustro :) Quote
Saint Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Vectra napisał(a): Ale nie oszukujmy się , do dobrego uchu , to tylko lustro :) niby dlaczego tylko lustro? to co - hybrydą się dobrze sfotografować ruchu nie da? a to dlaczego? Quote
Recommended Posts