Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dorkaa']Co byście wybrali: Nikona D60 czy Canona EOSa 450D?
450D :crazyeye: :crazyeye:
to jest coś o czym nie wiem ? :hmmmm:

Edit:

faktycznie jest , ja troche zacofana jestem.

A po co ci ten 450D > on chyba prócz tych milionów pixeli się niczym nie różni od 400D który obecnie jest tańszy ....
Lustro to nie BODY lustro to SZKŁA , lepiej tansze body i inwestować w szkiełka ....

CO do nikona to ten model jest bez silniczka .. więc szkła drogie.

Moim zdaniem Canon

Posted

[quote name='Vectra']on chyba prócz tych milionów pixeli się niczym nie różni od 400D
Większy ekran LCD, podgląd na żywo, wygląda poważniej niż 400D i podobno jest od niego szybszy ;)

Dorkaa, ile razy już było pisane - z dala od D60 i wszystkich innych body bez silniczków.

Tak jak radziła dog_master'ka, poczytaj co napisała na stronie pierwszej odnośnie lustrzanek :cool1:

Pozdrawiam!

Posted

Podgląd na żywo w lustrzance ??? a na cóż ten "luksus" , jak dla mnie zbędny bajer.Pół cala większy ekranik :hmmmm: - bez komentarza ;)
Szybszy .. a to nie szkło o tym decyduje ? ;)
Wg mnie lepiej kupić tasze body i zainwestować w dobre , jasne , szybkie szkła :)

Ostatnio w tym markecie nie dla idiotów ... były Nikony d40 z kitem po niecałe 1400 zł :diabloti:

400D na allegro body ok 1700 . z kitem niecałe 2000 tyś

Posted

Ja mam LiveView ;) Ale z uchylnym wyswietlaczem i powiekszeniem x10 ;) no i z normalnym AF, a nie klapiacym lustrem i opoznieniem [tzn to tez jest ;) ale jest i tryb a'la kompakt]. Uchylnosc swietna sprawa przy reporterce czy fotek z ziemi [makro czy z poziomu psa]. Powiekszenie... Mniam :) Do fiszaja i recznego ostrzenia - boskie!

Za taka cene to lepiej X0d... 30d, 20d, 40d pewnie za drogi. I no szkla, szkla, szklaaaa!

Posted

dog_master a co ty masz za aparat?

D40/18-55 - 1540
EOS D450 18-55 IS kit 2700
?

Mię w Canonach CMOS kusi. Gdybym miała kupic 400 to znowu ze dwie stówy na karty pamięci :/ A tak to mam już SD.

Posted

BTW w ostatni nr swzwedzkiej gazety o szczeniakach (taki dodattek) jest duzy artykul jak fotografowac psy - opisane dokladnie ;) Ale nie bede chyba tu wrzucac po tlumaczeniu bo Wy sie znacie, co? :D

Posted

deer_1987 napisał(a):
BTW w ostatni nr swzwedzkiej gazety o szczeniakach (taki dodattek) jest duzy artykul jak fotografowac psy - opisane dokladnie ;) Ale nie bede chyba tu wrzucac po tlumaczeniu bo Wy sie znacie, co? :D

Wrzucaj:cool3:

Posted

Vectra napisał(a):
Podgląd na żywo w lustrzance ??? a na cóż ten "luksus" , jak dla mnie zbędny bajer.Pół cala większy ekranik :hmmmm: - bez komentarza ;)
Szybszy .. a to nie szkło o tym decyduje ? ;)
Wg mnie lepiej kupić tasze body i zainwestować w dobre , jasne , szybkie szkła :)

Mi podgląd by się przydał ale tylko do makro, tak to jest zbędny m/z (o ekraniku nie wspomnę).

Co do body - to masz rację, dlatego pisałam, że kupowanie D60, który nie posiada silniczka jest bzdurą (było to pisanie już masę razy) :diabloti:

Pozdrawiam!

Posted

Moje dzisiejsze foty i pierwsze w zyciu przerobki w Xnview :roll: Swoja droga czy ktos wie gdzie moge ramki znalezc w tym programie?

Chyba troche za bardzo poszalalam z kolorami,szczegolnie w 3 zdjeciu :oops:

Posted

kamila-dog napisał(a):
Chyba troche za bardzo poszalalam z kolorami,szczegolnie w 3 zdjeciu :oops:

Oj poszalałaś poszalałaś. I z kontrastem zarazem też.
Do tego nalożyło się światło - pełne słońce.
Aż bolą oczy od oglądania ;)

Posted

Justa napisał(a):
Oj poszalałaś poszalałaś. I z kontrastem zarazem też.
Do tego nalożyło się światło - pełne słońce.
Aż bolą oczy od oglądania ;)

Upssss :oops: Ale czy chodzi ci o wszystkie zdjecia czy nr 3?

Posted

kamila-dog napisał(a):
Upssss :oops: Ale czy chodzi ci o wszystkie zdjecia czy nr 3?

Większość zdjęć jest poprzepalana ;) Jeśli jest ostre światło to nie rób zdjęć, bo wszystko się 'zjara'. Najlepiej rano i wieczorem. Ja dziś poszłam ok. 17 na spacer, labedzie byly na samym brzegu, myslalam, ze bede miec fajne zdjecia, a bylo tak ostre slonce, ze powychodzily biale plamy:evil_lol: wiec schowałam aparat:eviltong:

Posted

bognik napisał(a):
Mi podgląd by się przydał ale tylko do makro, tak to jest zbędny m/z (o ekraniku nie wspomnę).

bardziej przydatny dla mnie byłby wizjer kątowy z powiększeniem, ale conieco kosztuje..

Posted

LeCoyotte napisał(a):
bardziej przydatny dla mnie byłby wizjer kątowy z powiększeniem, ale conieco kosztuje..

Też by mógł być ;)

Ostatnio w niemieckiej gazecie fotograficznej natknęłam się na Live View, który można dokupić :razz:

Pozdrawiam!

Posted

bognik napisał(a):
Też by mógł być ;)

Ostatnio w niemieckiej gazecie fotograficznej natknęłam się na Live View, który można dokupić :razz:

Pozdrawiam!

Kto by kiedyś pomyślał o tych waszystkich bajerach.. :cool1:
Ja i tak uważam że najbardziej klimatyczne zdjęcia można uzyskać w fotografii analogowej ;)
Ah te sentymenty.