bognik Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Polna - mi się również drugie zdjęcie podoba ;) Ładne kolorki, ostrość na swoim miejscu i dobry kadr. Pozdrawiam! Quote
Dorkaa Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Co byście wybrali: Nikona D60 czy Canona EOSa 450D? Quote
Vectra Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Dorkaa']Co byście wybrali: Nikona D60 czy Canona EOSa 450D? 450D :crazyeye: :crazyeye: to jest coś o czym nie wiem ? :hmmmm: Edit: faktycznie jest , ja troche zacofana jestem. A po co ci ten 450D > on chyba prócz tych milionów pixeli się niczym nie różni od 400D który obecnie jest tańszy .... Lustro to nie BODY lustro to SZKŁA , lepiej tansze body i inwestować w szkiełka .... CO do nikona to ten model jest bez silniczka .. więc szkła drogie. Moim zdaniem Canon Quote
bognik Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Vectra']on chyba prócz tych milionów pixeli się niczym nie różni od 400D Większy ekran LCD, podgląd na żywo, wygląda poważniej niż 400D i podobno jest od niego szybszy ;) Dorkaa, ile razy już było pisane - z dala od D60 i wszystkich innych body bez silniczków. Tak jak radziła dog_master'ka, poczytaj co napisała na stronie pierwszej odnośnie lustrzanek :cool1: Pozdrawiam! Quote
Vectra Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Podgląd na żywo w lustrzance ??? a na cóż ten "luksus" , jak dla mnie zbędny bajer.Pół cala większy ekranik :hmmmm: - bez komentarza ;) Szybszy .. a to nie szkło o tym decyduje ? ;) Wg mnie lepiej kupić tasze body i zainwestować w dobre , jasne , szybkie szkła :) Ostatnio w tym markecie nie dla idiotów ... były Nikony d40 z kitem po niecałe 1400 zł :diabloti: 400D na allegro body ok 1700 . z kitem niecałe 2000 tyś Quote
dog_master Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Ja mam LiveView ;) Ale z uchylnym wyswietlaczem i powiekszeniem x10 ;) no i z normalnym AF, a nie klapiacym lustrem i opoznieniem [tzn to tez jest ;) ale jest i tryb a'la kompakt]. Uchylnosc swietna sprawa przy reporterce czy fotek z ziemi [makro czy z poziomu psa]. Powiekszenie... Mniam :) Do fiszaja i recznego ostrzenia - boskie! Za taka cene to lepiej X0d... 30d, 20d, 40d pewnie za drogi. I no szkla, szkla, szklaaaa! Quote
Apbt_sól Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 przy reporterce uchylny miodzio - sama na biedaszybach u siebie przetestowałam , zostaja emocje , bez faktu fotografowania "modeli" Quote
Dorkaa Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 dog_master a co ty masz za aparat? D40/18-55 - 1540 EOS D450 18-55 IS kit 2700 ? Mię w Canonach CMOS kusi. Gdybym miała kupic 400 to znowu ze dwie stówy na karty pamięci :/ A tak to mam już SD. Quote
taxelina Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 BTW w ostatni nr swzwedzkiej gazety o szczeniakach (taki dodattek) jest duzy artykul jak fotografowac psy - opisane dokladnie ;) Ale nie bede chyba tu wrzucac po tlumaczeniu bo Wy sie znacie, co? :D Quote
goldenka245 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 deer_1987 napisał(a):BTW w ostatni nr swzwedzkiej gazety o szczeniakach (taki dodattek) jest duzy artykul jak fotografowac psy - opisane dokladnie ;) Ale nie bede chyba tu wrzucac po tlumaczeniu bo Wy sie znacie, co? :D Wrzucaj:cool3: Quote
taxelina Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 No teraz przed szkola nie zdaze juz tlumaczyc ale wracam przed 14 to przetlumacze i wkleje :D Quote
bognik Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Vectra napisał(a):Podgląd na żywo w lustrzance ??? a na cóż ten "luksus" , jak dla mnie zbędny bajer.Pół cala większy ekranik :hmmmm: - bez komentarza ;) Szybszy .. a to nie szkło o tym decyduje ? ;) Wg mnie lepiej kupić tasze body i zainwestować w dobre , jasne , szybkie szkła :) Mi podgląd by się przydał ale tylko do makro, tak to jest zbędny m/z (o ekraniku nie wspomnę). Co do body - to masz rację, dlatego pisałam, że kupowanie D60, który nie posiada silniczka jest bzdurą (było to pisanie już masę razy) :diabloti: Pozdrawiam! Quote
dog_master Posted April 9, 2008 Author Posted April 9, 2008 Dorkaa napisał(a):dog_master a co ty masz za aparat? Olympus E-330 :)) Quote
Kamila Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Moje dzisiejsze foty i pierwsze w zyciu przerobki w Xnview :roll: Swoja droga czy ktos wie gdzie moge ramki znalezc w tym programie? Chyba troche za bardzo poszalalam z kolorami,szczegolnie w 3 zdjeciu :oops: Quote
Justa Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 kamila-dog napisał(a):Chyba troche za bardzo poszalalam z kolorami,szczegolnie w 3 zdjeciu :oops: Oj poszalałaś poszalałaś. I z kontrastem zarazem też. Do tego nalożyło się światło - pełne słońce. Aż bolą oczy od oglądania ;) Quote
Kamila Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Justa napisał(a):Oj poszalałaś poszalałaś. I z kontrastem zarazem też. Do tego nalożyło się światło - pełne słońce. Aż bolą oczy od oglądania ;) Upssss :oops: Ale czy chodzi ci o wszystkie zdjecia czy nr 3? Quote
goldenka245 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 kamila-dog napisał(a):Upssss :oops: Ale czy chodzi ci o wszystkie zdjecia czy nr 3? Większość zdjęć jest poprzepalana ;) Jeśli jest ostre światło to nie rób zdjęć, bo wszystko się 'zjara'. Najlepiej rano i wieczorem. Ja dziś poszłam ok. 17 na spacer, labedzie byly na samym brzegu, myslalam, ze bede miec fajne zdjecia, a bylo tak ostre slonce, ze powychodzily biale plamy:evil_lol: wiec schowałam aparat:eviltong: Quote
LeCoyotte Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 bognik napisał(a):Mi podgląd by się przydał ale tylko do makro, tak to jest zbędny m/z (o ekraniku nie wspomnę). bardziej przydatny dla mnie byłby wizjer kątowy z powiększeniem, ale conieco kosztuje.. Quote
bognik Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 LeCoyotte napisał(a):bardziej przydatny dla mnie byłby wizjer kątowy z powiększeniem, ale conieco kosztuje.. Też by mógł być ;) Ostatnio w niemieckiej gazecie fotograficznej natknęłam się na Live View, który można dokupić :razz: Pozdrawiam! Quote
Justa Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 bognik napisał(a):Też by mógł być ;) Ostatnio w niemieckiej gazecie fotograficznej natknęłam się na Live View, który można dokupić :razz: Pozdrawiam! Kto by kiedyś pomyślał o tych waszystkich bajerach.. :cool1: Ja i tak uważam że najbardziej klimatyczne zdjęcia można uzyskać w fotografii analogowej ;) Ah te sentymenty. Quote
Polna Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Zamknięte życie... W zoo była przypadkiem... nie lubie strasznie tego miejsca. :/ Quote
Recommended Posts