Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam po raz pierwszy w tym dziale. Też bym chciała poznać opinię innych :razz: Pewnie będzie dużo krytyki, ale ja jestem początkująca i jeszcze nie odkryłam wszystkich opcji w aparacie, więc nawet nie wiem co i jak poprawiać w przyszłości :shake: No i jestem totalnie ślepa i niekiedy nawet nie widzę co jest źle :oops:

http://img236.imageshack.us/my.php?image=obraz306by9.jpg lawenda

http://img66.imageshack.us/my.php?image=obraz257jq7.jpg groszek

http://img45.imageshack.us/my.php?image=obraz409xf8.jpg i jakaś trawka :eviltong:

reszta w linkach, bo na zmneijszonych chyba by brzydko wyglądało.

Posted

Albo wpisz w Google.com... :/

Nie wiem, jaka Ci opcje chodzi, bo zostawianie jednego elementu kolorowego na b&w zdjeciu to troche zabawy, recznej. Jakos nie widze, jak mozna by to latwiej zautomatyzowac... ;)

Obiektywy? 17-50/2.8 - tani, 80-200/2.8 - ten juz troszke drozszy.

Posted

eria napisał(a):
z białym jest gorzej :lol:
kurcze najbardziej fotogeniczne są rude i czarne podpalane:evil_lol:

A mowy nie ma! Focę ostatnio czesto rudego psa i nigdy nie umiem dobrac "stopnia rudowatosci" - raz mam plowego, raz mahonia... :D

Posted

dog_master napisał(a):
A mowy nie ma! Focę ostatnio czesto rudego psa i nigdy nie umiem dobrac "stopnia rudowatosci" - raz mam plowego, raz mahonia... :D

Mój Franio jest idealny :diabloti: co światło , to ma iny kolor :cool3: plus białe znaczenia ...

Czarne się dobrze foci , ale warunek musi być , jak było napisane , tło .. jasne ale niezbyt jaskrawe ;) i żeby było widać szczegóły , słońce musi padać (napiszę jak mi najlepiej ;)

pies z przodu , ja za psem , a słońce zaraz po mojej prawej ręce .. tak jest idealnie , tyle że moim prosiakom ciężko wytłumaczyć , gdzie mają sie ganiać :mad:

Białe tylko w cieniu umiem :shake: inaczej pali , przebarwia ....

tu gdzie te białe ufocone ...moich czarnych dam by widać nie było ;)

Posted

kamila-dog napisał(a):
Czy gimpa da sie sciagnac za darmo z internetu?Czy Xnview tez ma taka opcje?
Waldek-boskie :loveu:

bradzo Ci dziękuję za docenienie urody portretu tej pięknej kotki :D , gorąco pozdrawiam ...

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Kamila- sciągnij gimpa na dobreprogramy.pl :)

dogomanka_ napisał(a):
albo na instalki.pl ;PP.

Zaraz bede tam patrzec.

dog_master napisał(a):
Albo wpisz w Google.com... :/

Nie wiem, jaka Ci opcje chodzi, bo zostawianie jednego elementu kolorowego na b&w zdjeciu to troche zabawy, recznej. Jakos nie widze, jak mozna by to latwiej zautomatyzowac... ;)

Obiektywy? 17-50/2.8 - tani, 80-200/2.8 - ten juz troszke drozszy.

No chodzilo mi czy w moim programie tez sie tak da z kolorami pobawic.Bo jesli tak to nie ma sensu sciagac gimpa.
A co do obiektywow to czy moge prosic o pelna nazwe? :oops: Bo jak na ebay tak wpisze to nie wiem czy mi cos wyskoczy.

LeCoyotte napisał(a):
Kamila, o ile dobrze pamiętam to juz kiedyś ściagałaś Gimpa i nie chciał sie zainstalować

Oj nie pamietam :roll:

Posted

kamila-dog napisał(a):
Z

No chodzilo mi czy w moim programie tez sie tak da z kolorami pobawic.

Pewnie tak! Gimp to taki uproszczony PS:cool1: a co masz za program?

Posted

Jim, borderek na forum niestety za duzy [musialam podlinkowac], ale super :)

Ja robie b&w na kanalach, ale mi strasznie szumi... :( Kumpel mial fajny sposob - robil chyba z filtrem czerwonym - ladnie wychodzilo :)

kamila-dog napisał(a):
No chodzilo mi czy w moim programie tez sie tak da z kolorami pobawic.Bo jesli tak to nie ma sensu sciagac gimpa.
A co do obiektywow to czy moge prosic o pelna nazwe? :oops: Bo jak na ebay tak wpisze to nie wiem czy mi cos wyskoczy.

Tamron 17-50mm f/2.8 i Nikkor 80-200 f/2.8 ;p Tylko, ze ten Nikkor jest w bodajze 2 wersjach, tu nie pomoge, jest procz niego Sigma 70-200 f/2.8, a zamiast Tamrona mozesz kupic pewnie jakiegos jasnego Nikkora, aczkolwiek nie wiem, jak optycznie i cenowo. A pisownia moze byc rozna ;)