Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Helga&Ares']tak, to on;)
Obiektywu nie można wymienić, to hybryda, czyli bez wymiennej optyki, a jeśli chcesz się pobawić w makro to możesz dokupić specjalne soczewki makro.
Jak chcesz wymieniać obiektywy to LUSTRO:cool3:
Ten aparat ma głównie służyć do focenia Brutuska...czy w ruchu nie będą zamazane fotki ?

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dog_master napisał(a):
Przeczytaj pierwszy post w tym temacie... :]

coś nie coś mi to wyjaśniło...ale ja jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o aparat..chcę mieć po prostu w miarę dobry aparat aby robił ładne zjdęcia :p dzisiaj jadę do media coś zobaczyć...w jakich sklepach można jeszcze coś kupić ?

Posted

Rinuś napisał(a):
coś nie coś mi to wyjaśniło...ale ja jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o aparat..chcę mieć po prostu w miarę dobry aparat aby robił ładne zjdęcia :p dzisiaj jadę do media coś zobaczyć...w jakich sklepach można jeszcze coś kupić ?

zdjęcia robi fotograf, nie aparat

Posted

Rinuś napisał(a):
Ten aparat ma głównie służyć do focenia Brutuska...czy w ruchu nie będą zamazane fotki ?

To zależy od tego jakie będą warunki oświetleniowe, jak jasny obiektyw będzie miał ów aparat, czy będziesz mogła manewrować czasem i przysłoną..

Rinuś; napisał(a):
chcę mieć po prostu w miarę dobry aparat aby robił ładne zjdęcia

No to możesz się rozczarować..

Posted

Chciałam taki sklep gdzie mogłabym na co najmniej 2 razt rozłożyć zakup...
tutaj muszę zadzwonić i się zapytac o co chodzi bo nie bardzo rozumiem...
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/104311_kredyt/ nigdy nie miałam z tym do czyniena.

myslicie, że tutaj można wziąć na raty,ale za wysyłką? tzn że nie muszę osobiście jechać do sklepu?
http://www.euro.com.pl/cyfrowe-aparaty-kompaktowe/canon-powershot-s5-is.bhtml

Posted

Tinka:) napisał(a):
zdjęcia robi fotograf, nie aparat

tak wiem , że zanim zacznę robić dobre zdjęcia to trochę potrwa...ale przymierzam się do zakupu już jakiś czas i chyba nadszedł ten czas :p tylko nie mam nikogo ze znajomych kto by mi mógł doradzić tak na żywo ,dlatego Was tutaj molestuję :cool1:

Posted

dog_master napisał(a):
Do zdjec w ruchu to jakiekolwiek lustro + jasne tele... A to cenowo duzo. Z innymi aparatami mozna sie bawic, ale mozna tez sie ostro... zdenerwowac :razz:

http://www.euro.com.pl/cyfrowe-aparaty-kompaktowe/canon-powershot-s5-is.bhtml

ale w tym jest lustro tak ? dzisiaj jade zobaczyć na żywo te dwa aparaty...tzn canon S5 i 400D eos...cenowo jest niezła rozbieżność,ale zobaczymy co dadzą mi na raty :evil_lol:

Posted

Tinka:) napisał(a):
s5 to kompakt, 400d to lustro...

ok rozumiem...jestem w gorącej wodze kąpana i najchętniej już bym kupiła aparat...ale muszę to przemysleć, bo to jednak nie jest 500zł...

Posted

Nicka* napisał(a):
S5 też się da cuś fajnego zrobić ( jak chcesz to fotki z S5 mam w linku w podpisie ) , ale wiadomo lustro, to lustro...

Podobają mi się, ale z moim talentem to może być ciężko...

Chyba lepiej wydac więcej kasy i od razu kupić lustro co ? niż kupić taki zwykłt i np za rok kupić lustro...jak myślicie?czy dla początkującego lepszy będziesz ten S5?

Posted

BBeta napisał(a):
Rinuś, poczytaj najpierw troche i zastanów się dobrze czego potrzebujesz tak żebyś potem nie żałowała ;)

Najgorsze jest to, że czytam ,czytam i sama nie wiem czego chcę :shake::shake:
nie umiem do siebie nic dobierać...ja to muszę mieć człowieka do tego bo jak sama coś dobiorę to na bank będę żałowała...

Posted

Rinuś napisał(a):
Chyba lepiej wydac więcej kasy i od razu kupić lustro co ?

Pamiętaj, że samo body to nie wszystko, najważniejszy jest dobry obiektyw ;)

A ja nadal czekam na Tamrona 70-200 z mocowaniem do Nikona :placz:

Posted

Rinuś napisał(a):
Podobają mi się, ale z moim talentem to może być ciężko...

Chyba lepiej wydac więcej kasy i od razu kupić lustro co ? niż kupić taki zwykłt i np za rok kupić lustro...jak myślicie?czy dla początkującego lepszy będziesz ten S5?

Powiem tak... ja wzięłam S5 bo wydawało mi się, że w moich rękach lustro będzie się marnować. Po czym się wkręciłam i żałuje... zależy czego chcesz... przecież wszystkiego możesz się nauczyć :)

Posted

Nicka* napisał(a):
Powiem tak... ja wzięłam S5 bo wydawało mi się, że w moich rękach lustro będzie się marnować. Po czym się wkręciłam i żałuje... zależy czego chcesz... przecież wszystkiego możesz się nauczyć :)

ale lustro to większe koszty, no bo rzadko kto zostaje przy kicie.. więc z tym trzeba też się liczyć

P.S. ja już niedługo nabędę Canona 30D :loveu: