Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Helga&Ares']tak, to on;) Obiektywu nie można wymienić, to hybryda, czyli bez wymiennej optyki, a jeśli chcesz się pobawić w makro to możesz dokupić specjalne soczewki makro. Jak chcesz wymieniać obiektywy to LUSTRO:cool3: Ten aparat ma głównie służyć do focenia Brutuska...czy w ruchu nie będą zamazane fotki ? Quote
Helga&Ares Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 [quote name='Rinuś']Ten aparat ma głównie służyć do focenia Brutuska...czy w ruchu nie będą zamazane fotki ? zaraz dostaniesz PW Quote
taxelina Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Jak Wam sie to podoba? Chodzi mi o samo zlapanie chwili ;) Quote
dog_master Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Rinuś napisał(a):Ten aparat ma głównie służyć do focenia Brutuska...czy w ruchu nie będą zamazane fotki ? Przeczytaj pierwszy post w tym temacie... :] Quote
Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 dog_master napisał(a):Przeczytaj pierwszy post w tym temacie... :] coś nie coś mi to wyjaśniło...ale ja jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o aparat..chcę mieć po prostu w miarę dobry aparat aby robił ładne zjdęcia :p dzisiaj jadę do media coś zobaczyć...w jakich sklepach można jeszcze coś kupić ? Quote
dog_master Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 MediaMarkt to jeden z najdrozszych sklepow... Gdzie kupic -> skapiec.pl ceneo.pl opinieo.pl sklepy.allegro.pl Quote
Unbelievable Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Rinuś napisał(a):coś nie coś mi to wyjaśniło...ale ja jestem zupełnym laikiem jeśli chodzi o aparat..chcę mieć po prostu w miarę dobry aparat aby robił ładne zjdęcia :p dzisiaj jadę do media coś zobaczyć...w jakich sklepach można jeszcze coś kupić ? zdjęcia robi fotograf, nie aparat Quote
Justa Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Rinuś napisał(a):Ten aparat ma głównie służyć do focenia Brutuska...czy w ruchu nie będą zamazane fotki ? To zależy od tego jakie będą warunki oświetleniowe, jak jasny obiektyw będzie miał ów aparat, czy będziesz mogła manewrować czasem i przysłoną.. Rinuś; napisał(a):chcę mieć po prostu w miarę dobry aparat aby robił ładne zjdęcia No to możesz się rozczarować.. Quote
Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Chciałam taki sklep gdzie mogłabym na co najmniej 2 razt rozłożyć zakup... tutaj muszę zadzwonić i się zapytac o co chodzi bo nie bardzo rozumiem... http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/104311_kredyt/ nigdy nie miałam z tym do czyniena. myslicie, że tutaj można wziąć na raty,ale za wysyłką? tzn że nie muszę osobiście jechać do sklepu? http://www.euro.com.pl/cyfrowe-aparaty-kompaktowe/canon-powershot-s5-is.bhtml Quote
Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Tinka:) napisał(a):zdjęcia robi fotograf, nie aparat tak wiem , że zanim zacznę robić dobre zdjęcia to trochę potrwa...ale przymierzam się do zakupu już jakiś czas i chyba nadszedł ten czas :p tylko nie mam nikogo ze znajomych kto by mi mógł doradzić tak na żywo ,dlatego Was tutaj molestuję :cool1: Quote
dog_master Posted July 2, 2008 Author Posted July 2, 2008 Do zdjec w ruchu to jakiekolwiek lustro + jasne tele... A to cenowo duzo. Z innymi aparatami mozna sie bawic, ale mozna tez sie ostro... zdenerwowac :razz: Quote
Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 dog_master napisał(a):Do zdjec w ruchu to jakiekolwiek lustro + jasne tele... A to cenowo duzo. Z innymi aparatami mozna sie bawic, ale mozna tez sie ostro... zdenerwowac :razz: http://www.euro.com.pl/cyfrowe-aparaty-kompaktowe/canon-powershot-s5-is.bhtml ale w tym jest lustro tak ? dzisiaj jade zobaczyć na żywo te dwa aparaty...tzn canon S5 i 400D eos...cenowo jest niezła rozbieżność,ale zobaczymy co dadzą mi na raty :evil_lol: Quote
Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Tinka:) napisał(a):s5 to kompakt, 400d to lustro... ok rozumiem...jestem w gorącej wodze kąpana i najchętniej już bym kupiła aparat...ale muszę to przemysleć, bo to jednak nie jest 500zł... Quote
Nicka* Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 S5 też się da cuś fajnego zrobić ( jak chcesz to fotki z S5 mam w linku w podpisie ) , ale wiadomo lustro, to lustro... Quote
BBeta Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Rinuś, poczytaj najpierw troche i zastanów się dobrze czego potrzebujesz tak żebyś potem nie żałowała ;) Quote
Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Nicka* napisał(a):S5 też się da cuś fajnego zrobić ( jak chcesz to fotki z S5 mam w linku w podpisie ) , ale wiadomo lustro, to lustro... Podobają mi się, ale z moim talentem to może być ciężko... Chyba lepiej wydac więcej kasy i od razu kupić lustro co ? niż kupić taki zwykłt i np za rok kupić lustro...jak myślicie?czy dla początkującego lepszy będziesz ten S5? Quote
Rinuś Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 BBeta napisał(a):Rinuś, poczytaj najpierw troche i zastanów się dobrze czego potrzebujesz tak żebyś potem nie żałowała ;) Najgorsze jest to, że czytam ,czytam i sama nie wiem czego chcę :shake::shake: nie umiem do siebie nic dobierać...ja to muszę mieć człowieka do tego bo jak sama coś dobiorę to na bank będę żałowała... Quote
BBeta Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Rinuś napisał(a):Chyba lepiej wydac więcej kasy i od razu kupić lustro co ? Pamiętaj, że samo body to nie wszystko, najważniejszy jest dobry obiektyw ;) A ja nadal czekam na Tamrona 70-200 z mocowaniem do Nikona :placz: Quote
Matusz Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 proszę o konstruktywną opinię ;) co jest żle, co jest dobrze, co poprawić, etc, etc. mój pierwszy portret http://img377.imageshack.us/img377/9835/img0384kb6.jpg Quote
LeCoyotte Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Matusz napisał(a): mój pierwszy portret http://img377.imageshack.us/img377/9835/img0384kb6.jpg jakieś szare to zdjęcie;) ostrość chyba trafiła na czubek nosa, bo oczy wydaja się nieostre, szczególnie to po lewej Quote
Matusz Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 LeCoyotte napisał(a):jakieś szare to zdjęcie;) ostrość chyba trafiła na czubek nosa, bo oczy wydaja się nieostre, szczególnie to po lewej szare bo tak zrobił PS... tutaj w kolorze ;) http://img377.imageshack.us/img377/5503/img0384by7.jpg Quote
LeCoyotte Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Matusz napisał(a):szare bo tak zrobił PS... zdjęcie robi fotograf a nie PS/aparat ... konwersja do BW nie jest taka prosta w kolorze bardziej mi się podoba;) Quote
Nicka* Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Rinuś napisał(a):Podobają mi się, ale z moim talentem to może być ciężko... Chyba lepiej wydac więcej kasy i od razu kupić lustro co ? niż kupić taki zwykłt i np za rok kupić lustro...jak myślicie?czy dla początkującego lepszy będziesz ten S5? Powiem tak... ja wzięłam S5 bo wydawało mi się, że w moich rękach lustro będzie się marnować. Po czym się wkręciłam i żałuje... zależy czego chcesz... przecież wszystkiego możesz się nauczyć :) Quote
Helga&Ares Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Nicka* napisał(a):Powiem tak... ja wzięłam S5 bo wydawało mi się, że w moich rękach lustro będzie się marnować. Po czym się wkręciłam i żałuje... zależy czego chcesz... przecież wszystkiego możesz się nauczyć :) ale lustro to większe koszty, no bo rzadko kto zostaje przy kicie.. więc z tym trzeba też się liczyć P.S. ja już niedługo nabędę Canona 30D :loveu: Quote
Recommended Posts