Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='asiol']Trochę nieciekawe tło, za mało kontrastu, musiałabyś troszkę jeszcze się zniżyć na nogach :) To tak na moje amatorskie oko. P.S. Punkt pierwszy w tym wątku mówi o tym, by oceniać też zdjęcia innych- poprzedników. Myślę, ze fajnie byłoby wrócić do tej zasady, bo wklejanie zdjęć dla samego wklejania i nie otrzymania żadnej opinii jest bez sensu.wiem. Oświetlenie moje jeszcze zostawia dużo do życzenia. a niestety niżej już nie mogłam się schylić, bo za mną szafa jest. Ja sama się dziwię jak to tło u siebie w pokoju zmieściłam xD a tkie coś? Quote
asiol Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 To nie było do Ciebie, hehe :) Fajniejsze, ale strasznie krzywe. Chociaż takie kadry też mają swój urok, to tu chyba wg. mnie nie pasuje. Ale podkreślam- amator ze mnie. No i oczy wyglądają jak dwie czarne dziurki :P Quote
Korenia Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 U mnie na czułym lapie widzac że tło wymazywane :P Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Korenia napisał(a):U mnie na czułym lapie widzac że tło wymazywane :P u mnie? nic nie wymazywałam : P Quote
Unbelievable Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Chantell napisał(a):u mnie? nic nie wymazywałam : P jasssne.... ja też widzę, że wymazywane Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Unbelievable napisał(a):jasssne.... ja też widzę, że wymazywane myślałam, że ciemne Nic na tych zdjęciach nie wymazywałam. Poprawiłam jedynie kontrast, zmniejszyłam i podpisałam. Quote
asiol Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 U mnie nic nie widać, a się gimnastykowałam nieźle przed monitorem, ale no. Młodość ma już za sobą, nieskalibrowany jest, więc się nie wypowiadam. A co sądzicie o tym? Na innym forum dowiedziałam się już, ze za mała GO. W sumie racja, choć mi nieobiektywnie się nawet podoba, bo robione kitem i każde ładne rozmycie tła, czy zwykły bokeh mnie cieszy :P Quote
Korenia Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='Chantell']Nic na tych zdjęciach nie wymazywałam. Poprawiłam jedynie kontrast, zmniejszyłam i podpisałam. U mnie tak to wygląda, tam gdzie jest czerwony to u mnie widac takie nievbieko-fioletowe, jasne tło: Asiol - ładniuchna! Tylko szkoda, że wąsy troche obcięte ;) Lepiej by wyglądał mniejszy kadr z lewej, a szerszy z prawej ;) Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 koszatniczka jest śliczna. Mi się podoba. Szkoda tylko uciętych wąsików z prawej :loveu: EDIT to może jakiś odblask się zrobił, bo używałam różnych oświetleń. Sama nie wiem co to :roll: Quote
Korenia Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Chantell pozwoliłam sobie dodac filtr - wg mnie wygląda super:) Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 ja na razie stawiam na jak najmniejsze użycie programów graficznych : P Quote
betty_labrador Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 to kosztaki u Was dzikie biegaja? :D :evil_lol: Quote
mijakimi Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 kosztniczka jest super a ja mam takie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e869058b2e18bb78.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ccd1e4f01beee85.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e0f36bdb0caa2a02.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34f7bc7fac221040.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eed1250411f8c7b5.html Quote
Avaloth Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 mijakimi to z kałużą mi się podoba, acz podobne już tu kiedyś było. Jeśli o ptaszka chodzi, to ostrość chyba na gałęzie poleciała. a co sądzicie o tym: xd Quote
Illusion Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Shel']RC, puścił Ci ten adapter?[/QUOTE] Nie, chyba poszukam dzisiaj WD 40, czy jakoś tak i go tym potraktuję :evil_lol:. Quote
Shel Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='RCookie']Nie, chyba poszukam dzisiaj WD 40, czy jakoś tak i go tym potraktuję :evil_lol:.[/QUOTE] haha. Ja myślę zawsze o najgorszym, czyli serwisie ale zawsze jakoś mi się udaje ;) Quote
mijakimi Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 1 i 2 ok ale 3 do niczego A co myślicie o tym? Quote
Avaloth Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 doglov mi się pierwsze podoba mijakimi pierwsze dla mnie takie nijakie, ani wyraźnej ostrości, ani głębi. trzecie zwykłe, ale ładne. Czwarte jest fajne, ale czy z technicznej strony dobre to już nie wiem. A ja mam do Was pytanie. Mam za niedługo 18stkę i rodzina ma problem z prezentami xd. Generalnie ciotka ma na to ok. 400zł i nie wie co kupić. Tak się zastanawiam, czy coś z akcesorii fotograficznych wartego kupna w tej cenie się znajdzie ? Myślę o lampach albo obiektywie stałce/makro. Tyle że w tych kategoriach w ogóle się nie orientowałam i nie wiem czy jakaś stałka która kosztuje 400coś z canona jest w ogóle warta uwagi, czy lepiej sobie odpuścić i pozbierać samemu na lepszą. Coś ktoś mi może doradzić ? Quote
Justa Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Iś & Chester napisał(a): Mam za niedługo 18stkę i rodzina ma problem z prezentami xd. Generalnie ciotka ma na to ok. 400zł i nie wie co kupić. Tak się zastanawiam, czy coś z akcesorii fotograficznych wartego kupna w tej cenie się znajdzie ? Myślę o lampach albo obiektywie stałce/makro. Tyle że w tych kategoriach w ogóle się nie orientowałam i nie wiem czy jakaś stałka która kosztuje 400coś z canona jest w ogóle warta uwagi, czy lepiej sobie odpuścić i pozbierać samemu na lepszą. Coś ktoś mi może doradzić ? Nie wiem jak to ma się w Canonie.. Ale Nikkor 50mm/f1.8 kosztuje około 500zł i uważam że jest to jedyne warte szkło w tym przedziale cenowym. Jednak jak dla mnie krótkawy jest nieco. Do MAKRO za te pieniądze nic dobrego nie dostaniesz.. Quote
Recommended Posts