Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym zacząć swoją "karierę" z lustrzanką.
Głównie zastanawiam się nad Nikonem D60.
I chciałabym się dowiedzieć co o nim sądzicie?
Może moglibyście mi polecić jakąś lustrzankę dla typowego laika?

I mam taką prośbę , znacie jakąś stronę internetową , gdzie jest
coś niecoś o obiektywach?

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagoodkaxd napisał(a):
Chciałabym zacząć swoją "karierę" z lustrzanką.
Głównie zastanawiam się nad Nikonem D60.
I chciałabym się dowiedzieć co o nim sądzicie?
Może moglibyście mi polecić jakąś lustrzankę dla typowego laika?

I mam taką prośbę , znacie jakąś stronę internetową , gdzie jest
coś niecoś o obiektywach?

z racji tego, że d80 nie ma już w sklepach zakupiłam d60 i nie narzekam.Wzięłam bez kita.Dokupiłam nikkora 18 - 105 i jest wystarczający :razz: puszka 1400zł obiektyw 1100zł do tego torba lowepro,filtr, osłonka krystaliczna na ekran przylepna pod d60 i 2 karty 4 GB ok 300zł
Jestem zadowolona:multi:
ps. Trzeba pamiętać, żeby obiektyw do d60 był z silniczkiem, bo d60 nie ma wbudowanego AF.

Posted

Figafiga napisał(a):

ps. Trzeba pamiętać, żeby obiektyw do d60 był z silniczkiem, bo d60 nie ma wbudowanego AF.

i to jest jego ogromna wada:p

infers, powoli zbliżasz się do makro:eviltong:

Posted

infers napisał(a):
baaardzo powoli;)

a czym to robione? jak nie masz obiektywu, który da powiększenie potrzebne do uchwycenia takiej małej muchy, to lepiej foć coś wiekszego;)

Posted

LeCoyotte napisał(a):
a czym to robione? jak nie masz obiektywu, który da powiększenie potrzebne do uchwycenia takiej małej muchy, to lepiej foć coś wiekszego;)

Mam nikkora 18-105.Nie jestem z tego obiektywu wcale zadowolony, psa w ruchu mi nie zrobi, ładnego makro też nie zrobi. Portrety takie sobie wychodzą.
Postaram się jak najszybciej sprawić sobie jakieś porządne szkiełko;).

Posted

infers napisał(a):
Mam nikkora 18-105.Nie jestem z tego obiektywu wcale zadowolony, psa w ruchu mi nie zrobi, ładnego makro też nie zrobi. Portrety takie sobie wychodzą.

mi na razie musi wystarczyć ten obiektyw. W mojej galerii str. 29 pies w ruchu lotnym nad ziemią.:diabloti:

Posted

infers napisał(a):

to przecież bardzo dobry obiektyw:cool3: może po prostu musisz się go nauczyc obsługiwać?;)
Ja mam 18-70 i nadaje się do zdjęć w ruchu i do portretów;) Oczywiście nie do makro

Posted

infers napisał(a):

Ja proponuję kurs fotografii, ceny podobne, a obiektyw jest :thumbs:

Posted

Ile masz kasy?

Słuchaj, zadajesz już któryś raz tutaj takie pytanie, że aż nie wiadomo, co odpisać... Przecież do Olympusa teleobiektywów nie jest wiele... Napisz, ile masz kasy i jakie obiektywy rozważasz.

Albo kup 12-60 oraz 50-200.