masienka Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 no ma nieostre :lol: napuszony byl taki, ze mi sie w GO nie miescil :evil_lol: Quote
dog_master Posted August 14, 2008 Author Posted August 14, 2008 Masienka, wilkow nie widzialam... Mialam przerwe w lekturze ;) Ale zaraz poszukam :) Ptak super, szkoda GO :(, a kadr... Ja sie nie znam ;p. Susly [?] fajne :) A co na to powiecie? Wazzup man? Lilla: Quote
Vectra Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 wyślę do faktu :diabloti: jak wstawiają pity złe , to przynajmniej niech będa dobre :evilbat: Quote
Vectra Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 i tak dla kontrastu ;) że od małego TTB to samo zło :diabloti: Quote
Anashar Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Dog_Master - drugie fajne :) Vectra - masz kolejnego TTB?:crazyeye: Quote
Anashar Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 No to niezłą masz teraz gromadkę. To jej zdjęcie w podpisie - cudne!!! :loveu: Skoro już tak mewowo się zrobiło... Quote
Justa Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 http://images34.fotosik.pl/346/1b352925ab4a7550.jpg pieski preriowe świetne :loveu: szkoda, że ten drugi wyszedł z ostrości, ale jak mniemam walczyłaś o każdy promyk światła. kolory fajne, moment też fajnie złapany, ostrość na pierwszym super :loveu: jestem na TAK. a co do tego ptaszyska mało urodziwego na poprzedniej stronie - z kadrem jest coś nie tak ewidentnie. kraty w tle pod kątem zaburzają równowagę. za dużo tego pierza na pierwszym planie. źle się ptaszysko ustawiło do zdjęcia i tyle. Quote
Illusion Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Nawiedzam Was z kolejnym pytaniem :evil_lol:. Co sądzicie o Nikonie Coolpix P80? Czytając opis wcześniej wymienionego Nikona wywnioskowałam, że jest lepszy od Canona S5, ale czy są jeszcze jakieś aparaty w podobnej cenie co ten Nikon, tylko może lepsze? Quote
Kida i Olo Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Canony górą! :diabloti: Ja na Twoim miejscu brałabym S5 IS i nie kombinowała. Ja mam S3 IS i jestem megazadowolona:p Jak chcesz mogę Ci pokazać dla przykładu kilka ostatnio cykniętych przeze mnie fot. Quote
Illusion Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Kida i Olo napisał(a):Canony górą! :diabloti: Ja na Twoim miejscu brałabym S5 IS i nie kombinowała. Ja mam S3 IS i jestem megazadowolona:p Jak chcesz mogę Ci pokazać dla przykładu kilka ostatnio cykniętych przeze mnie fot. W takim razie poproszę kilka przykładowych zdjęć ;), ale zdanie innych również chciałabym poznać. Quote
Kida i Olo Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Zdjęcia pomniejszane przez imageshack, więc ostrość może być troszkę słabsza. I są trochę ciemne, ze zględu na oświetlenie, niestety nie mogę tego poprawić, bo chwilowo nie mam programu. Quote
Kida i Olo Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Jakie zdjecia chcesz jeszcze zobaczyć - ruch, makro? Quote
Illusion Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Dzięki ;) Ciekawa jestem jakie zdjęcia robi ten Nikon :hmmmm:. Weszłam na pewną stronę, gdzie ludzie wrzucają swoje fotografie i wpisałam nazwy obu aparatów, ale nie jestem do końca pewna, czy wynikami wyszukiwania są zdjęcia, które z nich "wyszły". Quote
Kida i Olo Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Możesz sprawdzić w Efixie ;) PS - Małe sprostowanie. Aparat nie robi zdjęć, robi je człowiek! :p Quote
dog_master Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 dpreview.com pbase [com chyba, moze org?] pl.pixel-peeper [nie wiem, com org etc] fotopolis.pl canon-board [info?] Quote
Illusion Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Kida i Olo napisał(a): PS - Małe sprostowanie. Aparat nie robi zdjęć, robi je człowiek! :p Wiem, wiem ;) Chodziło mi o jakość fotografii :). A co do pytania dot. co chciałabym jeszcze zobaczyć, to poproszę jeszcze ruch, makro i krajobrazy jeśli masz ;). Quote
BBeta Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Malina., http://www.pbase.com/cameras/nikon/coolpix_p80 Quote
Illusion Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 [quote name='BBeta']Malina., http://www.pbase.com/cameras/nikon/coolpix_p80 Dziękuję ;). Kurcze, te zdjęcia niezbyt mi się podobają, wyglądają jakby były robione jakimś najprostszym aparatem :shake:, chociaż te oglądane na flickr były zupełnie inne (tylko nie mam pewności, czy były robione właśnie tym nikonem :niewiem:). W sumie niektóre z tych robionych canonem też są jakieś dziwne (mam na myśli zdjęcia zamieszczone na stronie, którą podałaś) :hmmmm:. BBeta, a gdybyś Ty miała do wyboru Canona S5 lub Nikona coolpix P80, to co byś wybrała? :cool3: Quote
BBeta Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Malina. napisał(a):BBeta, a gdybyś Ty miała do wyboru Canona S5 lub Nikona coolpix P80, to co byś wybrała? :cool3: Oczywiście, że Nikona :loveu: :diabloti: Mam coolpix'a (inny model) i jest bardzo fajny ;) Quote
Kida i Olo Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 [quote name='Malina.']Dziękuję ;). Kurcze, te zdjęcia niezbyt mi się podobają, wyglądają jakby były robione jakimś najprostszym aparatem :shake:, chociaż te oglądane na flickr były zupełnie inne (tylko nie mam pewności, czy były robione właśnie tym nikonem :niewiem:). W sumie niektóre z tych robionych canonem też są jakieś dziwne (mam na myśli zdjęcia zamieszczone na stronie, którą podałaś) :hmmmm:. BBeta, a gdybyś Ty miała do wyboru Canona S5 lub Nikona coolpix P80, to co byś wybrała? :cool3: Malina. Na pewno z tego Nikona tudzież Canona można wiele wyciągnąć, zależy to jednak w DUŻYM, OGROMNYM (!!!) stopniu od umiejętności osoby fotografującej dany obiekt. A, że akurat umiejętności tych osób były takie a nie inne...:p Popatrz na różnych portalach, wtedy będziesz mogła dopiero obiektywnie ocenić. A co do pytania dot. co chciałabym jeszcze zobaczyć, to poproszę jeszcze ruch, makro i krajobrazy jeśli masz Jasne, już zgrywam. Ruch: Mam jeszcze ruch innych tworów niż pies, jak chcesz też mogę pokazać:]. Quote
dog_master Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Co do ruchu to zobacz pierwszy post w tym temacie. Quote
Kida i Olo Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Tak, do zamrożenia ruchu potrzebna jest odpowiednia ilość światła, ale aparat też się z pewnością liczy, moim Olympusem prawieże nigdy nie udało mi się zrobić ostrego zdjęcia w ruchu:shake: Quote
dog_master Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Przeczytaj ten punkt do konca... :] Quote
Recommended Posts