bognik Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 basia bonnie napisał(a): Bognik, właśnie o tym Olympusie czytałam, że szumi, ma wolny AF i że przy dużym zoomie zrobienie ostrego zdjęcia graniczy z cudem... A tego Sony ma właśnie koleżanka i chwaliła :)) Nie uważam sony z serii ,,h'' za dobre aparaty, jednak jeżeli bym miała wybierać pomiędzy H7 a SP-550, wybrałabym H7 ... Popatrz na Canon'a S5 IS, cały czas tanieje ;) Pozdrawiam! Quote
gops Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 bognik napisał(a):Uważając H7 za lepszy aparat możesz wtedy, kiedy znasz oba aparaty, które porównujesz ;) A co do wielkości - zależy co kto lubi, ja wolę duże aparaty, stabilniej leżą w dłoni :-) Pozdrawiam! no nigdy nie robilam zdjec tym olimpusem ale widzialam go i tez rozwazala jego zakup wiec czytalam sporo ale jednak wybralam sony H9 i mysle ze dobrze zrobilam chociaz dalam 300zl wiecej ;) Quote
bognik Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 gops napisał(a):no nigdy nie robilam zdjec tym olimpusem ale widzialam go i tez rozwazala jego zakup wiec czytalam sporo ale jednak wybralam sony H9 i mysle ze dobrze zrobilam chociaz dalam 300zl wiecej ;) Wygląd to nie wszystko, ale jeżeli czytałaś o nim etc., to spoko ;) Pozdrawiam! Quote
gops Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 bognik napisał(a):Wygląd to nie wszystko, ale jeżeli czytałaś o nim etc., to spoko ;) Pozdrawiam! oczywiscie ze wyglad to nie wszysko ;) ja kupilam h9 srebrnego chociaz duzo bardziej podobaja mi sie czarne ale ich juz zabraklo :crazyeye: pan z tego sklepu powiedzial ze bylo bardzo duze zainteresowanie i wszystkie czarne szybko sie sprzedaly ;) mi nie przeszkadza ten kolor najwazniejsze ze ma wszysko co chcialam zeby mial :razz: a za karte 2 gb dalam 85zl w vobisie (niewiem czy wy macie taki sklep) ;) Quote
Paulina. Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Ja mam Sony H3 od października. Jako, że to mój pierwszy poważniejszy aparat, więc zdecydowałam się na coś mniej zaawansowanego i łatwiejszego w obsłudze. Ale tak szczerze mówiąc, to teraz możliwości tego aparatu przestały mi wystarczac i żałuję, że nie wzięłam wtedy lustra, albo chociaz bardziej zaawansowanej hybrydy. Ale ogólnie polecam te aparaty - można się na nich wiele nauczyc, a zdjęc złych też nie robią :cool3: Więc gops, jak się nauczysz tego aparatu to powinnaś byc zadowolona :p Quote
basia bonnie Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 bognik napisał(a):Nie uważam sony z serii ,,h'' za dobre aparaty, jednak jeżeli bym miała wybierać pomiędzy H7 a SP-550, wybrałabym H7 ... Popatrz na Canon'a S5 IS, cały czas tanieje ;) Pozdrawiam! A mnie ten H7 się podoba :) Ale możliwość kupna tego canon'a też rozpatrzę! :) Dzięki!! Quote
gops Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Paulinaaa napisał(a):Ja mam Sony H3 od października. Jako, że to mój pierwszy poważniejszy aparat, więc zdecydowałam się na coś mniej zaawansowanego i łatwiejszego w obsłudze. Ale tak szczerze mówiąc, to teraz możliwości tego aparatu przestały mi wystarczac i żałuję, że nie wzięłam wtedy lustra, albo chociaz bardziej zaawansowanej hybrydy. Ale ogólnie polecam te aparaty - można się na nich wiele nauczyc, a zdjęc złych też nie robią :cool3: Więc gops, jak się nauczysz tego aparatu to powinnaś byc zadowolona :p juz coraz wiecej wiem i kombinuje , wlasnie to tez moj taki bardziej powazny aparat ale mysle ze bede zadowolona bo juz jestem ;) basia bonnie ten canon tez jest fajny :razz: nie widzialam go na zywo ale z tego co przeczytalam to duzo osob jest zadowolonych ;) Quote
Polna Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Ja byłam zadowolona z dsc-H1. Spisywał się bardzo fajnie, ale zaczynało mi brakowac nowych możliwości. ;) Polecam zajrzeć http://benas.atspace.com/gallery.html Quote
Wiza Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Wiza napisał(a):Jak myslicie, bo w domu lezy sobie canon analogowy.. I chcialabym sobie go wyprobowac tylko: Czy jak sie poprosi o zgranie na płyte zdjec z analogu to traci zdjecie kolory,ostrosc detale etc? ludzie ja tu tez żyje :placz: Quote
bognik Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Napisał Wiza Jak myslicie, bo w domu lezy sobie canon analogowy.. I chcialabym sobie go wyprobowac tylko: Czy jak sie poprosi o zgranie na płyte zdjec z analogu to traci zdjecie kolory,ostrosc detale etc? A dlaczego ma tracić np. ostrość? Szukaj dobrego zakładu foto, a wszystko z jakością będzie OK ;) I jak najszybciej zabieraj się za tego analoga, jaki masz obiektyw / obiektywy do niego? :-) Pozdrawiam! Quote
gops Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 [quote name='dog_master']Gops, błagam, OLYMPUS! :] wiem jak sie pisze z pospiechu ten blad ;) Quote
Wiza Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 bognik napisał(a):A dlaczego ma tracić np. ostrość? Szukaj dobrego zakładu foto, a wszystko z jakością będzie OK ;) I jak najszybciej zabieraj się za tego analoga, jaki masz obiektyw / obiektywy do niego? :-) Pozdrawiam! Obiektyw mam podstawowy..i Tamron stary taki, ale on jest do d.. :razz: Quote
bognik Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 [quote name='Polna']Tak jakoś centralnie... :evil_lol:http://img229.imageshack.us/img229/9558/fraaaavn8.jpg Jaka głębia, to z 18-70mm? ;) [quote name='Wiza']Obiektyw mam podstawowy..i Tamron stary taki, ale on jest do d.. :razz: Bez dobrych szkiełek myślę, że nie ma co się zabierać za fotografowanie, jeżeli masz lepsze obiektywy do Twojego cyfrowego lustra (a może będą one pasować do analoga?) ;) [quote name='dogomanka_']Co sądzicie.? Zuzia. http://img.epuls.pl/members/pictures/38524/38524466_l.jpg Bałagan w tle, widać, że użyłaś lampy błyskowej ... Mina Zuzi fajna :-) Pozdrawiam! Quote
Polna Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 bognik napisał(a):Jaka głębia, to z 18-70mm? ;) 70-300 ;) ( i 10 znaków :evil_lol:) Quote
Kamila Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 bognik napisał(a):Bałagan w tle, widać, że użyłaś lampy błyskowej ... Mina Zuzi fajna :-) Pozdrawiam! I niepotrzebnie ucieta glowa wedlug mnie ;) Quote
kingilka Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Polna ! Boskie foto ! Że ten pies umiał tak na miejsu usiedzieć :) Quote
requiem. Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 hihihi a mnie tak zabrało na fuji :P co myslicie? Quote
dog_master Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 cocker napisał(a):hihihi a mnie tak zabrało na fuji :P co myslicie? Zalezy o ktorym ;) S5 Pro? :D Quote
Wiza Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Bez dobrych szkiełek myślę, że nie ma co się zabierać za fotografowanie, jeżeli masz lepsze obiektywy do Twojego cyfrowego lustra (a może będą one pasować do analoga?) ;) Pozdrawiam! do cyfrowego mam sigme ex apo 70-200mm f 2.8 ale ogolnie malo jej uzywam bo nie pozwalaja :mad: Quote
Justa Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Wiza napisał(a):do cyfrowego mam sigme ex apo 70-200mm f 2.8 ale ogolnie malo jej uzywam bo nie pozwalaja :mad: Nie pozwalają ? :-o Quote
Recommended Posts