Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

basia bonnie napisał(a):

Bognik, właśnie o tym Olympusie czytałam, że szumi, ma wolny AF i że przy dużym zoomie zrobienie ostrego zdjęcia graniczy z cudem... A tego Sony ma właśnie koleżanka i chwaliła :))

Nie uważam sony z serii ,,h'' za dobre aparaty, jednak jeżeli bym miała wybierać pomiędzy H7 a SP-550, wybrałabym H7 ...

Popatrz na Canon'a S5 IS, cały czas tanieje ;)

Pozdrawiam!

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bognik napisał(a):
Uważając H7 za lepszy aparat możesz wtedy, kiedy znasz oba aparaty, które porównujesz ;)

A co do wielkości - zależy co kto lubi, ja wolę duże aparaty, stabilniej leżą w dłoni :-)

Pozdrawiam!

no nigdy nie robilam zdjec tym olimpusem ale widzialam go i tez rozwazala jego zakup wiec czytalam sporo ale jednak wybralam sony H9 i mysle ze dobrze zrobilam chociaz dalam 300zl wiecej ;)

Posted

gops napisał(a):
no nigdy nie robilam zdjec tym olimpusem ale widzialam go i tez rozwazala jego zakup wiec czytalam sporo ale jednak wybralam sony H9 i mysle ze dobrze zrobilam chociaz dalam 300zl wiecej ;)

Wygląd to nie wszystko, ale jeżeli czytałaś o nim etc., to spoko ;)

Pozdrawiam!

Posted

bognik napisał(a):
Wygląd to nie wszystko, ale jeżeli czytałaś o nim etc., to spoko ;)

Pozdrawiam!

oczywiscie ze wyglad to nie wszysko ;) ja kupilam h9 srebrnego chociaz duzo bardziej podobaja mi sie czarne ale ich juz zabraklo :crazyeye: pan z tego sklepu powiedzial ze bylo bardzo duze zainteresowanie i wszystkie czarne szybko sie sprzedaly ;) mi nie przeszkadza ten kolor najwazniejsze ze ma wszysko co chcialam zeby mial :razz: a za karte 2 gb dalam 85zl w vobisie (niewiem czy wy macie taki sklep) ;)

Posted

Ja mam Sony H3 od października.
Jako, że to mój pierwszy poważniejszy aparat, więc zdecydowałam się na coś mniej zaawansowanego i łatwiejszego w obsłudze.
Ale tak szczerze mówiąc, to teraz możliwości tego aparatu przestały mi wystarczac i żałuję, że nie wzięłam wtedy lustra, albo chociaz bardziej zaawansowanej hybrydy.
Ale ogólnie polecam te aparaty - można się na nich wiele nauczyc, a zdjęc złych też nie robią :cool3:
Więc gops, jak się nauczysz tego aparatu to powinnaś byc zadowolona :p

Posted

bognik napisał(a):
Nie uważam sony z serii ,,h'' za dobre aparaty, jednak jeżeli bym miała wybierać pomiędzy H7 a SP-550, wybrałabym H7 ...

Popatrz na Canon'a S5 IS, cały czas tanieje ;)

Pozdrawiam!

A mnie ten H7 się podoba :)

Ale możliwość kupna tego canon'a też rozpatrzę! :)
Dzięki!!

Posted

Paulinaaa napisał(a):
Ja mam Sony H3 od października.
Jako, że to mój pierwszy poważniejszy aparat, więc zdecydowałam się na coś mniej zaawansowanego i łatwiejszego w obsłudze.
Ale tak szczerze mówiąc, to teraz możliwości tego aparatu przestały mi wystarczac i żałuję, że nie wzięłam wtedy lustra, albo chociaz bardziej zaawansowanej hybrydy.
Ale ogólnie polecam te aparaty - można się na nich wiele nauczyc, a zdjęc złych też nie robią :cool3:
Więc gops, jak się nauczysz tego aparatu to powinnaś byc zadowolona :p

juz coraz wiecej wiem i kombinuje , wlasnie to tez moj taki bardziej powazny aparat ale mysle ze bede zadowolona bo juz jestem ;)

basia bonnie ten canon tez jest fajny :razz: nie widzialam go na zywo ale z tego co przeczytalam to duzo osob jest zadowolonych ;)

Posted

Wiza napisał(a):
Jak myslicie, bo w domu lezy sobie canon analogowy.. I chcialabym sobie go wyprobowac tylko:
Czy jak sie poprosi o zgranie na płyte zdjec z analogu to traci zdjecie kolory,ostrosc detale etc?

ludzie ja tu tez żyje :placz:

Posted

Napisał Wiza
Jak myslicie, bo w domu lezy sobie canon analogowy.. I chcialabym sobie go wyprobowac tylko:
Czy jak sie poprosi o zgranie na płyte zdjec z analogu to traci zdjecie kolory,ostrosc detale etc?

A dlaczego ma tracić np. ostrość? Szukaj dobrego zakładu foto, a wszystko z jakością będzie OK ;)
I jak najszybciej zabieraj się za tego analoga, jaki masz obiektyw / obiektywy do niego? :-)

Pozdrawiam!

Posted

bognik napisał(a):
A dlaczego ma tracić np. ostrość? Szukaj dobrego zakładu foto, a wszystko z jakością będzie OK ;)
I jak najszybciej zabieraj się za tego analoga, jaki masz obiektyw / obiektywy do niego? :-)

Pozdrawiam!

Obiektyw mam podstawowy..i Tamron stary taki, ale on jest do d.. :razz:

Posted

[quote name='Polna']Tak jakoś centralnie... :evil_lol:http://img229.imageshack.us/img229/9558/fraaaavn8.jpg
Jaka głębia, to z 18-70mm? ;)

[quote name='Wiza']Obiektyw mam podstawowy..i Tamron stary taki, ale on jest do d.. :razz:
Bez dobrych szkiełek myślę, że nie ma co się zabierać za fotografowanie, jeżeli masz lepsze obiektywy do Twojego cyfrowego lustra (a może będą one pasować do analoga?) ;)

[quote name='dogomanka_']Co sądzicie.?

Zuzia.
http://img.epuls.pl/members/pictures/38524/38524466_l.jpg
Bałagan w tle, widać, że użyłaś lampy błyskowej ... Mina Zuzi fajna :-)

Pozdrawiam!

Posted

bognik napisał(a):
Bałagan w tle, widać, że użyłaś lampy błyskowej ... Mina Zuzi fajna :-)

Pozdrawiam!

I niepotrzebnie ucieta glowa wedlug mnie ;)

Posted

Bez dobrych szkiełek myślę, że nie ma co się zabierać za fotografowanie, jeżeli masz lepsze obiektywy do Twojego cyfrowego lustra (a może będą one pasować do analoga?) ;)

Pozdrawiam!

do cyfrowego mam sigme ex apo 70-200mm f 2.8 ale ogolnie malo jej uzywam bo nie pozwalaja :mad: