bognik Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='orsini']ano wlasnie Cie zaskocze;-))) poczytalam sobie opinie o tym nowym kicie z VRka i sa rewelacyjne! jedyny minus, ze plastikowy bagnet, ale jak ktos napisal, za taka cene to nawet mozna za te 2-3 lata wywalic do kosza i zal nie bedzie. Szklo za te cene jest swietne. wiec tak, wlasnie takie chce;-)))ale mowie o tym nowym z VR-a VR tez dziala super podobno A ja czytałam, że Nikon w ten kit 'wsadził' najtańszą stabilizację, która nie zadowala :mad: echh, różnych komentarzy można poczytać (i w co tu wierzyć) ... :roll: Jednak kit to kit. Dostałam dzisiaj Nikon'a F-601 razem z Sigmą 28-200mm 3.8-5.6 :-) Pozdrawiam! Quote
Nicka* Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Słuchajcie, ma ktoś pomysł jak można sfotografować oklepaną syrenke warszawską... tak inaczej ? :shake: Quote
Likaa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Po długich miesiącach wyczekiwań wróciłam :evil_lol: Może ktoś pamięta jak juz kilka dobrych miesięcy temu miałam mieć Nikona D200 ;) A dzisiaj przychodzę się pochwalić Nikonem D300, który dopiero dzisiaj został dostarczony.. Jako, że z biegiem czasu palny się nieco pozmieniały to zamiast Nikona D200 wybrałam 300-setkę :) w zestawie z dwoma obiektywami 70-300 mm 1:4 -5.6 , Tamronem 28-80 mm 1: 3.5-5.6, Torbą, i karta pamięci. A jako, że nie mam instrukcji :roll: Bardzo trudno mi go rozgryźć i jakkolwiek się po nim poruszać ... Także pilnie poszukuje instrukcji :evil_lol: W ogole przesiąść się z cyfrówki na lustrzankę to faktycznie ciężka sprawa. :diabloti: No to na tyle :eviltong: Niedługo może sie pochwale jakimiś fotkami, bo jak narazie to aż wstyd to co pocykałam pokazywac :lol: :evil_lol: Pozdrawiam Quote
Waxy Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 orsini napisał(a):18-55 z VRka??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: czy bez AF-S DX NIKKOR 18-55 mm VR No no Lika no to czekamy na twoje zdjęcia :razz: Quote
gops Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 waldek mi sie podoba ;) doszedl mi aparat ale czym wiekszy zoom tym bardziej mi sie rozmazuje i juz nawet na malym zoomie zdjecie jest jakby za mgla niemam pojecia jak to zmienic..czytam teraz cala instrukcje obslugi :roll: myslalam ze bedzie wiekszy a jest naprawde maly i ma wielki wyswietlacz , proste menu tylko guziki jakos nie wygodnie poustawiane no ale przyzwyczaje sie :roll: zobaczymy jak juz dojde co jest nie tak to porobie zdjecia ;) Quote
LeCoyotte Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Likaa, D300 i takie słabe obiektywy?? to się będzie ze sobą gryzło jak niebieski z czerwonym:evil_lol: gops, moze masz włączony MF;) Quote
gops Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 z czym ? :oops::oops: ja jeszcze malo wiem...dopiero doszlam do tego gdzie sie kabelek wklada w nim..:roll: intrukcja jakas slaba sama bede musiala do wszystkiego dojsc :roll: Quote
gops Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 co to mf i co to exify? :oops: zara bede probowala cos zmieniac :roll: posty przeskakuja Quote
dog_master Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 Likaa, Bognik - gratulacje! Teraz czekamy na fotki! ;p Gops, wrzuc zdjecia, z exifami. // Waldka nie komentuje, bo sliczne jak zawsze, a ja nie lubie sie powtarzac ;) ;p Quote
bognik Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='Waxy']AF-S DX NIKKOR 18-55 mm VR Niemożliwe :-) Likaa - zazdroszczę, czekamy na zdjęcia! :razz: Kot piękny Waldku ;) Likaa, Bognik - gratulacje! Teraz czekamy na fotki! ;p Dzięki. Na moje zdjęcia długo poczekacie, dopiero kupiłam film (bo to kolejny analog do kolekcji) ;) Pozdrawiam! Quote
bognik Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 [quote name='Justa']bognik Nikon F601? A co to za cudo? :cool3: Lustrzanka małoobrazkowa produkowana od jesieni 1990 roku :-) A mój kolega być może odebrał już dzisiaj D80 ... Co do obiektywu - mam do tego lustra Sigmę 28-200mm, i to 200mm jest mi za mało, faktycznie (miałyście rację dziewczyny) ;) Pozdrawiam! Quote
Likaa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Likaa, D300 i takie słabe obiektywy?? to się będzie ze sobą gryzło jak niebieski z czerwonym:evil_lol: Cóż, od czegoś trzeba zacząć :evil_lol: ;) Bognik jeszcze trochę i doczekasz się swojego aparaciska ;) Dog master jak tylko sie uporam z obsługa tego cuda i trochę popraktykuje to na pewno cos wstawie ;) Pozdrawiamy ps. teraz próbuje znaleźć chociaż instrukcje w języku angielskim :mad: Quote
Vectra Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Waldek , pierwsze super , drugie jaies takie mdłe trochę .. ja lubię Twoje foty , jak już pisałam - ciasne kadry i jak są takie "błyszczące" ;) to drugie nie jest błyszczące ino matowe :) wiesz o co chodzi ? Gratuluje nowych aparatów :multi: Co do obiektywu - mam do tego lustra Sigmę 28-200mm, i to 200mm jest mi za mało, faktycznie (miałyście rację dziewczyny) ;-) Czasem trzeba słuchać starszych :diabloti: ;) Quote
kingilka Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 oo fajny wątek :) długo zdjęć nie robię, jak kupili aparat to sie jakoś tak zaczęłam udzielać... ostatnio mam wenę na kwiatki, jakieś takie inne.... mogę pokazać kilka zdjęć... tylko sie nie przeraźcie :) oto i moje "dzieła" :) tutaj z tyłu tego "czegoś" sie trochę prześwietliło :( ja mam aparat SONY DSC - S650, 7,2 MP, 3xzoom, ISO 1000, obiektyw : f=5.8-17.4mm 1:2.8-4.8 Uważam że ten aparat nie jest zły.. chociaż marzy mi sie lustrzanka.... ;) Quote
bognik Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Justa napisał(a):Kurcze, a co z D80?! Spokojnie :eviltong: Tata dzisiaj zadzwonił do mnie i powiedział, że ma prezent dla mnie (byłam pewna, że D80 :cool1:), jednak jak przyjechał, to wyjął F-601 :diabloti: Nie powiem, że trochę się zawiodłam, ale mama widząc to powiedziała: ,,ale D80 też dostaniesz" :multi: Likaa napisał(a): Bognik jeszcze trochę i doczekasz się swojego aparaciska ;) Wiem, kwestia czasu :multi: Vectra napisał(a): Czasem trzeba słuchać starszych :diabloti: ;) Nigdy nie mówiłam, że nie :cool3: Pozdrawiam! Quote
polciuaa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Likaa napisał(a): ps. teraz próbuje znaleźć chociaż instrukcje w języku angielskim :mad: Ja do swojego nie mam do tej pory instrukcji żadnej,a parat mam już od wrzesnia mniej więcej.:evil_lol: Quote
bognik Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Justa napisał(a):Ale skąd ten pomysł na F601? :p To był spontan! Tata ma klienta - fotografa, który ma zakład foto. Posiada masę aparatów, sam ostatnio kupił sobie Canon'a 40D z 2 fajnymi szkiełkami, kiedyś jeszcze zamawiał Canon'a S5 IS. Byłam parę razy u niego (wywołuję tam zdjęcia), chciał mi dać cyfrówkę Fuji (taki zaawansowany kompakt) :lol: Tata dzisiaj był u niego a on powiedział, że ten aparat leży nieużywany, więc jak mogę zrobić z niego pożytek, to tata ma go wziąć dla mnie :razz: Ale mam dobrze, co? :eviltong: Pozdrawiam! Quote
Justa Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Oooooooj dobrz dobrze ! I na pewno zrobisz z niego użytek :loveu::multi: Quote
Recommended Posts