buri91 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 jestem z mazowieckiego sunia jest sliczna ale nawet jezeli by doszlo do adopcji to nie mam jak po nia przyjecha;/ Quote
hanek Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 Dałam ślicznotkę na razie na: http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=24351 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=24353 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=24354 Quote
Ulaa Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 buri91 napisał(a):jestem z mazowieckiego sunia jest sliczna ale nawet jezeli by doszlo do adopcji to nie mam jak po nia przyjecha;/ Dowóz to żaden problem!!! Psy z dogo po całym świecie podrozuja (dosłownie, nawet i do Canady próbowały :evil_lol:) Jesli tylko domek jest tego wart............ Quote
Ada-jeje Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Buri mozemy podjac probe transportu ale zanim nam odpowiesz czy sie zgadzasz to musimy zadac pytnie nr.1 czy zgadzasz sie na sterylke suni? Pytanie nr. 2 czy zgadzasz sie na rozmowe przedadopcyjna z kims z dogo u ciebie w domu? A juz teraz chcemy chetnie wiedziec w jakich warunkach sunia miala by mieszkac, dom z ogrodem? kojec z buda? jezeli buda i lancuch to odpada zupelnie, czy tez mieszkanie w bloku? Quote
buri91 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 zgadzam sie na rozmowe tez(tylko ze ja jestem osoba nie pelnoletnia wiec papiry adopcyjne bediz epodpisywac moja babcia wlascicielak podworka) na lancuch nigdy bedzie to kojec z buda jest to dom z ogrodem jezeli trzeba to moge zrobic zdjecia Quote
Ada-jeje Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Buri chetnie zobaczymy zdjecia, ale tu nasuwa sie nastepne pytanie, czy sunia mialaby byc caly czas w kojcu 24 godziny na dobe? czy bedzie miala mozliwosc opuszczac kojec i pobiegac po podworku i kto bedzie wychodzil z sunia na spacery? Quote
buri91 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108813 to jest link na ktorym poszukiwalam psa ja bede go wyprowadzac na spacery bo biegam wieczorami i nie lubie siedziec w domu w kojcu bedzie tylko kilka godzin w dniu mam juz jednego psa wiec nie bedzie sie czula samotna a ten pies jest malutki Quote
Ada-jeje Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Buri odpisalam na watku do ktorego podals mi link ze niestety ale nasza sunia nie dla ciebie z powodu kotow ktore tez sa na posesji a ta sunia nie lubi kotow. :mad: Quote
buri91 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 a myslalam ze moej poszukiwania juz sie skonczyly a jednak wciaz musze czekac na tego jedynego psiaka ;/;/ napewno znajdzie sie jeszcze jakas bidulinka ktora pokocham:) Quote
psiareczka78 Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 czyli co- możnaby ją poogłaszać w necie? a jakiś dokładniejszy opis by się dało czy nie macie więcej danych? Quote
hanek Posted April 2, 2008 Author Posted April 2, 2008 [quote name='psiareczka78']czyli co- możnaby ją poogłaszać w necie? a jakiś dokładniejszy opis by się dało czy nie macie więcej danych? Możesz ją poogłaszać :multi:, ja na razie dałam ją tylko na www.kupiepsa.pl, np: http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=24354 -tu są najważniejsze informacje, jak się ktoś zainteresuje to szczegóły (koty, nie na łańcuch, sterylka) się poda w rozmowie telefonicznej. Quote
psiareczka78 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 ok, no to suczynka ma ogłoszenia na: 4lapy.pl animalia.pl anonse.kazimierzdolny.pl . E-mail podawałam na siebie, wrazie czego będe przekierowywać. Quote
hanek Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Zadzwoniła bardzo miła pani z okolic Wieliczki (wieś Sułów). Domek z ogródkiem. Poprzedniego psa, kundelka, stracili po pogryzieniu przez psy. Mieszkał z nimi w domu, chodził z panem na działkę, itp. W domu jest 5 osób, nie zostawałaby długo sama, dzieci pojawiają się w odwiedziny. Kotów i innych zwierząt państwo nie mają. Pani zgodziła się na wizytę przedadopcyjną i na sterylkę, moglibyśmy Azunię wysterylizować przed wydaniem, państwo poczekają. Quote
hanek Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 psiareczka78 napisał(a):czyli ogłoszeń już wystarczy??? Na razie się wstrzymajmy:) Quote
Ulaa Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Dzwonił pan spod Łodzi. Mieli przez 15 lat kundelka, odszedł niedawno i pan właśnie skończył sterylizować budę i wszystkie zakamarki lubiane przez psiaka (bo "każdy pies ma swoje bakterie, które innemu mogą zaszkodzić" - bardzo odpowiedzialne podejście). Pan wypytał o wszystkie szczegóły, porozmawia jeszcze z córką, bo prawdopodobnie to ona miałaby opiekować się pieskiem, oraz z resztą rodziny. Oczywiście także zgadzają się na wizytę przedadopcyjną oraz sterylkę, jednak nie wiem czy mają warunki na opiekę po zabiegu. Ciężko mi było pana usłyszeć, bo zaklatkowałam szczenięta i włączyła się syrena alarmowa. Quote
hanek Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 No to co robimy skoro dwa domki chętne? Oba sprawdzamy? Quote
Ulaa Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Ja temu panu powiedziałam, że jest jeszcze jeden domek chętny i raczej wybierzemy ten, który będzie w stanie zając się szybciej sunią po sterylce. Odległośc też ma znaczenie. Opowiedziałam panu także o czarnej suni "z dzisiaj", jednak nie wiadomo jaka ona urośnie i jak będzie wyglądac. Pan chyba byłby skłonny wziąc innego pieska, nie upierał się przy tej suni. Obiecał zadzwonic po koniec tygodnia, więc w międzyczasie można szukac kogoś, kto odwiedzi ten pierwszy domek :) Quote
Ada-jeje Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Nie wczesniej anizeli w przyszlym tagodniu, jezeli bedziemy miec kase. Trzeba skonczyc pomiary Kostusia, i zamowic wozek 550 zl. zakonczyc rudego kocurka, koszty na dzis nieznane. Wyjazd do Tychow chyba jeszcze w tym tygodniu ,boksio w czwartek Margolka w piatek w przyszla srode Katowice- Kiara. Pozniej dopiero zobaczymy jak wyglada nasza kasa. Bora tez jeszcze czeka w kolejce do sterylki. Quote
Ulaa Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 No to mamy problem, bo państwo nie są w stanie trzymać suni dłużej niż jeszcze kilka dni. Oni wogóle nie wypuszczają kotów, bo suczka by zagryzła. Bardzo poluje na koty. W związku z tym, koty siedzą całymi dniami w domu. Załatwiają się również w domu. Państwo nie mają już siły i bardzo proszą, by oddać już komuś suczkę. Quote
hanek Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Ada-jeje napisał(a):Nie wczesniej anizeli w przyszlym tagodniu, jezeli bedziemy miec kase. Trzeba skonczyc pomiary Kostusia, i zamowic wozek 550 zl. zakonczyc rudego kocurka, koszty na dzis nieznane. Wyjazd do Tychow chyba jeszcze w tym tygodniu ,boksio w czwartek Margolka w piatek w przyszla srode Katowice- Kiara. Pozniej dopiero zobaczymy jak wyglada nasza kasa. Bora tez jeszcze czeka w kolejce do sterylki. Domki dwa czekają w kolejce, moim zdaniem trzeba jej robić sterylkę jak najszybciej, najwyżej "na kreskę". Głupio, żeby termin zabiegu blokował adopcję, jeżeli uda nam się w tym tygodniu sprawdzić domki. Quote
Ada-jeje Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Nawet gdyby pozyczyc na sterylke od innej suni to przeciez sama Ulka wiesz ze na ten tydzien na sterylke nie ma juz wolnyh terminow. Quote
Recommended Posts