Rodzice Maciusia :) Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 więc mamy 3 pechowe śliczne maleńkie pieski: Dyziunio, Kapselek (zreszta kiedyś była szansa że pójdą razem do adopcji) i Misio z mojego podpisu. Co z wami psiunki...? Quote
Gosiapk Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Ludzie otwórzcie oczy na Dyzia i małą MI! Quote
basia0607 Posted November 18, 2008 Author Posted November 18, 2008 Jestem po rozmowie z Panią Marią z Ostródy. Chce adoptować Dyzia. Mieszkanie w starej kamienicy 60 m , na 1 pietrze, bez dzieci, Pani na razie nie pracuje. Chcieli przygarnąć psa ze schroniska ale wyczytali ogloszenie o Dyziu, /nie na allegro !/ duzo spraw sobie omówiłysmy, jutro dokończymy rozmowę i jak dojdziemy do porozumienia to w niedziele chce zawieżć do niej Dyzia. Nie robieewizyty przedadopcyjnej bo sama tam pojadę i jak coś będzie nie tak psa zabiorę z powrotem. Popytam też dziewczyn z Ostródy jak już decyzja zapadnie i poznam adres pani. Oby to byl taki domek jaki znalazam dla Malinki z Orzechowcow, własnie ją tam zawiozlam prosto po sterylce.:multi: Quote
majqa Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 O jejku, oby to było to!!!!!!!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 nie cieszmy się żeby nie zapeszyć :p Basiu, dowiedz się z jakiego ogłoszenia, mi bardzo zależy na wyrobieniu sobie mniej więcej zdania które portale są najskuteczniejsze Quote
madcat1981 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ja już dzisiaj trzymam kciuki od samego rana :happy1: Quote
basia0607 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Właśnie skończyłam pisać z p Marysią. Dyzio śnil jej sie w nocy. Cały czas o nim mysli, mówi, że myslami sa razem. To bedzie jej pierwszy pies w życiu. Czyta książke o pielęgnowaniu psów, nie chce popełnić błędu. W niedzielę po poludniu planuje zawieśc do Niej Dyzia. Rano łapiemy dzikie szczeniaka na sedalin . Czas mam zaplanowany co do godziny. wezmę Dyzia prędzej , aby go u mnie wykąpać. Może oszczędzi moje palce albo ubiorę mu kaganiec. Przed chwila przytargalam następną jamiczą biedę do domu. Komu zmixowaną jamniczke ??? Quote
gonia66 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 BAsiu...czekamy na wiadomości..bardzo czekamy..jak dalsza część rozmowy- bo dziś miałyście ją dokończyć z potencjalną Pania Dyzia???czekamy cierpliwie...:lol: Quote
gonia66 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ups..pisałyśmy razem..:lol:ale najważniejsze, ze wiadomości są póki co pomyślne a ja tam gorąco wierzę, że Basia Dyzia w złe łapki nie odda..oj, nie odda na pewno. Treaz tylko czekamy na happy end..Basiu..a skąd ten kolejny jamniczek?? Quote
basia0607 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 Sprawdzam dokladnie każdy domek i staram sie dopasowywać psa do wymagań i warunków w jakim przyjdzie mu żyć.. Czekamy cierpliwie do niedzieli. Ja też sie denerwuje. Nichby już nasz generał grzal dupke przy piecu. Jamniczke ktoś wyrzucil 2 tyg. temu przy trasie e-7.w nocy bylo zimno, padał śnieg. Spała na folii pod oborą. Płakała ale nikt sie nie zlitowal. Wiem co to za wioska i mimo moich zaklinań , że już żadnego psa, pędem pojechalismy z TZ-tem po nią. Znalazlam trzęsące sie, mokre ciałko, ktore już w samochodzie uwijało sie jak w ukropie aby lizac mnie i Tz-ta na zmianę. W donu sprawdzila wszytkie pokoje , łóżka, fotele , teraz śpi ale nie wiem gdzie , chyba w jakimś łóżku !!! he, he.. Quote
EVA2406 Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Biedna jamnisia, ale na szczęście już bezpieczna. Jamniś na dworze :crazyeye:. Moja zmixowana jamnisia spi wyłącznie pod kołdrą ;). Trzymam mocno kciuki za Dyzia i żeby był to już ten właściwy domek. Quote
basia0607 Posted November 19, 2008 Author Posted November 19, 2008 majqa napisał(a):Basiu, Ty się nie opędzisz...:loveu: Majga , na jutro gorsza sprawa. Pies pod golym niebem na łancuchu, przykuty do drzewa. Potrzebna tu policja i jutro jedzie z nimi moja koleżanka bo ja pracuję W niedzielę odławanie na sedalin szczeniakow po zabranej szczennej suce, potem Dyzio do nowego domu i modlę sie aby to bylo wszystko na ten tydzień.. Za to boksy dla psów rosną w oczach, znalazlam fajnego pana , pracuje 3 dzień i już widać konstrukcje ścianek. Psy nie będą przy budach :multi::multi::multi: Quote
majqa Posted November 19, 2008 Posted November 19, 2008 Ręce i nie tylko, opadają. Dobrze, że chociaż trafił się dobry pracownik. Mimo wszystko takich wciąż ze świecą szukać. Quote
gonia66 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 Nie będę pisała nic o ludziach(??????:mad::mad::mad::mad:) od jamniczki, bo nie chce śnić w nocy horrorów...o jamniczce tez nic nie napiszę, bo serducho mi pęka na samą myśl o niej w zimna noc(mam swoją jamniczkę)..za to nie pójdę spać, zanim nie napiszę o Tobie Basiu...Czy Ty masz czas na jedzenie???:eviltong:Jestem zadziwiona..właściwie to każdego dnia nie mogę wyjść z podziwu, bo spotykam tu takie osoby, że zatyka mi dech w piersiach..wiem też, ze dopóki takie właśnie osoby będą deptały po tym świecie, to świat się nie skończy..będzie trwał..tak jak w przypowieści biblijnej, gdy Bo chciał zniszczyć miasto i jeden z Jego umiłowanych sie targował, że to niesprawiedliwe..bo jesli znajdzie się 50 to dlaczego oni mają zginąć z grzesznikami...Bog postanowił nie karać miasta, choćby znalzł sie w nim chocby jeden sprawiedliwy..tam sie niestety nie znalazł(o ile dobrze pamiętam)..myślalam, że na ty świecie też juz sprawiedliwi i dobrzy ludzie wymieraja..ale NIE!!!!!!JUŻ WIEM ŻE ŻYJĄ!!!I TY BASIENKO JESTES JEDNYM Z TYCH LUDZIÓW!!I DZIEKUJĘ CI, ŻE JESTEŚ!!:multi::multi::multi:A Twoje Psinki i oczywiście naszego Dyziolka mocno ściskam i miziam na dobranoc za uszkiem wierząc gorąco, że znajdzie upragniony domeczke już niebawem:lol: Quote
basia0607 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Za dużo tych pochwal na raz ! Aby mi sie w glowie nie poprzewracalo :lol:. Mój tata mwi, ze już całkiem zeszlam na psy. Mam do pomocy kolezanke Różę i dwie robimy interwencje, poniewaz tylko my jestesmy zmotoryzowane i nie musimy pytać sie naszych facetów o zgode czy brać auto czy nie. Mój biedny TZ, tylko rozpacza nad samochodem bo wymyje je, wypachni a ja do niego zaraz zaladuje albo cement albo baloty siana a najczęsciej psa-srula. Jamniczka typowo domowa, szczeka kiedy chce na dwór, szczeka przy miskach. Quote
koss Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 BASIU- napisz ,co z Dyziem,ponieważ mam opłacone wyróznione do 23.11- nie wiem,czy robić to dalej ,czy odpuścic sobie....teraz czas na ZŁOTĄ-goldenkę...ale ile ma łona wiosen -napisz :lol:i daj mi jescze 2 foty-to ją wstawię:cool3: Quote
basia0607 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Maria- Dyzio 17:46:51 oj szkoda ze pani nie ma na gg Maria- Dyzio 17:47:46 chcialam sie pochwalic ze Dyzio ma kupione legowisko, kocyk z polaru, 2 miseczki, smyczke i puche jedzonka <jupi> Maria- Dyzio 17:48:00 juz sie nie moge go doczekac Maria- Dyzio 17:48:19 jak pani bedzie miala chwilke to prosze sie odezwac na gg bo chce zapytac o 2 rzeczy Ja 19:09:39 Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie. ! Dyzio jest bardzo oczekiwany , hhhhhhhhhhhhhhhhhhura, hura, hura :multi::multi::multi: Dyzia wiozę w niedzielę . Quote
gonia66 Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::lol::lol::lol:..nic więcej Dyziu..nic więcej...:lol::lol::lol::lol: Quote
basia0607 Posted November 20, 2008 Author Posted November 20, 2008 Dziewczyny, przytargalam dzisiaj następne 2 psy, pomóżcie mi tak jak z Dyziem . Jamniczkę dajmy do nowego domu, dożyce i resztę, w ilosci 40 sztuk. Bo następne psy czekają w kolejce do zabrania :placz: Psy na wsiach mają straszne życie. Moja Róża jadąc dziś przez wies zobaczyła psa ze zlamną . oskórowana łapą , szedl za swoją pania , ktora powiedziała, że nie ma pieniedzy na jedzenie a co dopiero na leczenie psa.Róża zabrala go , zawiozła do weta a potem do mnie do sklepu, Cały dzień siedzial przy grzejniku, tylko od czasu do czasu zbierało mu sie na amory bo czuł ode mnie moje suki. :evil_lol:. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 DYZIUCHNA bardzo zasługuje sobie na domeczek!! Ach, żeby już się dla tego małego rudasiątka wszystko pięknie skończyło!!:multi: Quote
Gosiapk Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 basia0607 napisał(a):Dziewczyny, przytargalam dzisiaj następne 2 psy, pomóżcie mi tak jak z Dyziem . Jamniczkę dajmy do nowego domu, dożyce i resztę, w ilosci 40 sztuk. Bo następne psy czekają w kolejce do zabrania :placz: Psy na wsiach mają straszne życie. Moja Róża jadąc dziś przez wies zobaczyła psa ze zlamną . oskórowana łapą , szedl za swoją pania , ktora powiedziała, że nie ma pieniedzy na jedzenie a co dopiero na leczenie psa.Róża zabrala go , zawiozła do weta a potem do mnie do sklepu, Cały dzień siedzial przy grzejniku, tylko od czasu do czasu zbierało mu sie na amory bo czuł ode mnie moje suki. :evil_lol:. DZIĘKUJĘ RÓŻO I BASIU!!!:loveu: Quote
basia0607 Posted November 21, 2008 Author Posted November 21, 2008 JAMNICZKA JUŻ W NOWYM DOMKU, ZARAZ BĘDZIE KĄPIEL I NOCKA WŁÓŻECZKU PAŃCI. !:multi: Quote
Recommended Posts