Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 921
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem po rozmowie z Panią Marią z Ostródy. Chce adoptować Dyzia. Mieszkanie w starej kamienicy 60 m , na 1 pietrze, bez dzieci, Pani na razie nie pracuje. Chcieli przygarnąć psa ze schroniska ale wyczytali ogloszenie o Dyziu, /nie na allegro !/ duzo spraw sobie omówiłysmy, jutro dokończymy rozmowę i jak dojdziemy do porozumienia to w niedziele chce zawieżć do niej Dyzia. Nie robieewizyty przedadopcyjnej bo sama tam pojadę i jak coś będzie nie tak psa zabiorę z powrotem. Popytam też dziewczyn z Ostródy jak już decyzja zapadnie i poznam adres pani.
Oby to byl taki domek jaki znalazam dla Malinki z Orzechowcow, własnie ją tam zawiozlam prosto po sterylce.:multi:

Posted

Właśnie skończyłam pisać z p Marysią. Dyzio śnil jej sie w nocy. Cały czas o nim mysli, mówi, że myslami sa razem. To bedzie jej pierwszy pies w życiu. Czyta książke o pielęgnowaniu psów, nie chce popełnić błędu.
W niedzielę po poludniu planuje zawieśc do Niej Dyzia. Rano łapiemy dzikie szczeniaka na sedalin . Czas mam zaplanowany co do godziny.
wezmę Dyzia prędzej , aby go u mnie wykąpać. Może oszczędzi moje palce albo ubiorę mu kaganiec. Przed chwila przytargalam następną jamiczą biedę do domu. Komu zmixowaną jamniczke ???

Posted

BAsiu...czekamy na wiadomości..bardzo czekamy..jak dalsza część rozmowy- bo dziś miałyście ją dokończyć z potencjalną Pania Dyzia???czekamy cierpliwie...:lol:

Posted

Ups..pisałyśmy razem..:lol:ale najważniejsze, ze wiadomości są póki co pomyślne a ja tam gorąco wierzę, że Basia Dyzia w złe łapki nie odda..oj, nie odda na pewno. Treaz tylko czekamy na happy end..Basiu..a skąd ten kolejny jamniczek??

Posted

Sprawdzam dokladnie każdy domek i staram sie dopasowywać psa do wymagań i warunków w jakim przyjdzie mu żyć..
Czekamy cierpliwie do niedzieli. Ja też sie denerwuje. Nichby już nasz generał grzal dupke przy piecu.
Jamniczke ktoś wyrzucil 2 tyg. temu przy trasie e-7.w nocy bylo zimno, padał śnieg. Spała na folii pod oborą. Płakała ale nikt sie nie zlitowal.
Wiem co to za wioska i mimo moich zaklinań , że już żadnego psa, pędem pojechalismy z TZ-tem po nią. Znalazlam trzęsące sie, mokre ciałko, ktore już w samochodzie uwijało sie jak w ukropie aby lizac mnie i Tz-ta na zmianę. W donu sprawdzila wszytkie pokoje , łóżka, fotele , teraz śpi ale nie wiem gdzie , chyba w jakimś łóżku !!! he, he..

Posted

Biedna jamnisia, ale na szczęście już bezpieczna. Jamniś na dworze :crazyeye:. Moja zmixowana jamnisia spi wyłącznie pod kołdrą ;).

Trzymam mocno kciuki za Dyzia i żeby był to już ten właściwy domek.

Posted

majqa napisał(a):
Basiu, Ty się nie opędzisz...:loveu:

Majga , na jutro gorsza sprawa. Pies pod golym niebem na łancuchu, przykuty do drzewa.
Potrzebna tu policja i jutro jedzie z nimi moja koleżanka bo ja pracuję
W niedzielę odławanie na sedalin szczeniakow po zabranej szczennej suce, potem Dyzio do nowego domu i modlę sie aby to bylo wszystko na ten tydzień.. Za to boksy dla psów rosną w oczach, znalazlam fajnego pana , pracuje 3 dzień i już widać konstrukcje ścianek. Psy nie będą przy budach :multi::multi::multi:

Posted

Nie będę pisała nic o ludziach(??????:mad::mad::mad::mad:) od jamniczki, bo nie chce śnić w nocy horrorów...o jamniczce tez nic nie napiszę, bo serducho mi pęka na samą myśl o niej w zimna noc(mam swoją jamniczkę)..za to nie pójdę spać, zanim nie napiszę o Tobie Basiu...Czy Ty masz czas na jedzenie???:eviltong:Jestem zadziwiona..właściwie to każdego dnia nie mogę wyjść z podziwu, bo spotykam tu takie osoby, że zatyka mi dech w piersiach..wiem też, ze dopóki takie właśnie osoby będą deptały po tym świecie, to świat się nie skończy..będzie trwał..tak jak w przypowieści biblijnej, gdy Bo chciał zniszczyć miasto i jeden z Jego umiłowanych sie targował, że to niesprawiedliwe..bo jesli znajdzie się 50 to dlaczego oni mają zginąć z grzesznikami...Bog postanowił nie karać miasta, choćby znalzł sie w nim chocby jeden sprawiedliwy..tam sie niestety nie znalazł(o ile dobrze pamiętam)..myślalam, że na ty świecie też juz sprawiedliwi i dobrzy ludzie wymieraja..ale NIE!!!!!!JUŻ WIEM ŻE ŻYJĄ!!!I TY BASIENKO JESTES JEDNYM Z TYCH LUDZIÓW!!I DZIEKUJĘ CI, ŻE JESTEŚ!!:multi::multi::multi:A Twoje Psinki i oczywiście naszego Dyziolka mocno ściskam i miziam na dobranoc za uszkiem wierząc gorąco, że znajdzie upragniony domeczke już niebawem:lol:

Posted

Za dużo tych pochwal na raz ! Aby mi sie w glowie nie poprzewracalo :lol:.
Mój tata mwi, ze już całkiem zeszlam na psy. Mam do pomocy kolezanke Różę i dwie robimy interwencje, poniewaz tylko my jestesmy zmotoryzowane i nie musimy pytać sie naszych facetów o zgode czy brać auto czy nie.
Mój biedny TZ, tylko rozpacza nad samochodem bo wymyje je, wypachni a ja do niego zaraz zaladuje albo cement albo baloty siana a najczęsciej psa-srula.
Jamniczka typowo domowa, szczeka kiedy chce na dwór, szczeka przy miskach.

Posted

BASIU- napisz ,co z Dyziem,ponieważ mam opłacone wyróznione do 23.11- nie wiem,czy robić to dalej ,czy odpuścic sobie....teraz czas na ZŁOTĄ-goldenkę...ale ile ma łona wiosen -napisz :lol:i daj mi jescze 2 foty-to ją wstawię:cool3:

Posted

Maria- Dyzio 17:46:51
oj szkoda ze pani nie ma na gg
Maria- Dyzio 17:47:46
chcialam sie pochwalic ze Dyzio ma kupione legowisko, kocyk z polaru, 2 miseczki, smyczke i puche jedzonka <jupi>
Maria- Dyzio 17:48:00
juz sie nie moge go doczekac
Maria- Dyzio 17:48:19
jak pani bedzie miala chwilke to prosze sie odezwac na gg bo chce zapytac o 2 rzeczy
Ja 19:09:39

Tyle mam do powiedzenia w tej sprawie. ! Dyzio jest bardzo oczekiwany , hhhhhhhhhhhhhhhhhhura, hura, hura :multi::multi::multi:
Dyzia wiozę w niedzielę .

Posted

Dziewczyny, przytargalam dzisiaj następne 2 psy, pomóżcie mi tak jak z Dyziem . Jamniczkę dajmy do nowego domu, dożyce i resztę, w ilosci 40 sztuk. Bo następne psy czekają w kolejce do zabrania :placz: Psy na wsiach mają straszne życie. Moja Róża jadąc dziś przez wies zobaczyła psa ze zlamną . oskórowana łapą , szedl za swoją pania , ktora powiedziała, że nie ma pieniedzy na jedzenie a co dopiero na leczenie psa.Róża zabrala go , zawiozła do weta a potem do mnie do sklepu, Cały dzień siedzial przy grzejniku, tylko od czasu do czasu zbierało mu sie na amory bo czuł ode mnie moje suki. :evil_lol:.

Posted

basia0607 napisał(a):
Dziewczyny, przytargalam dzisiaj następne 2 psy, pomóżcie mi tak jak z Dyziem . Jamniczkę dajmy do nowego domu, dożyce i resztę, w ilosci 40 sztuk. Bo następne psy czekają w kolejce do zabrania :placz: Psy na wsiach mają straszne życie. Moja Róża jadąc dziś przez wies zobaczyła psa ze zlamną . oskórowana łapą , szedl za swoją pania , ktora powiedziała, że nie ma pieniedzy na jedzenie a co dopiero na leczenie psa.Róża zabrala go , zawiozła do weta a potem do mnie do sklepu, Cały dzień siedzial przy grzejniku, tylko od czasu do czasu zbierało mu sie na amory bo czuł ode mnie moje suki. :evil_lol:.

DZIĘKUJĘ RÓŻO I BASIU!!!:loveu: