Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='basia0607']Dyzio tak śmiesznie chodzi na wyprostowanych nóżkach, jest najmniejszy z naszych psów i chyba wtedy wydaje mu sie , że jest wyższy. Mówimy na niego general a na Bobisia Krzyczkowego prezes ![/quote]
No, no, no... ale doborowe towarzystwo u Państwa same generały i prezesy! :lol:

• Replies 921
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basieńko, jestem z toba. u mnie następne bidy w kojcu, ale jest dobrze.
Dzisiaj obroniłam się na nauczyciela kontraktowego. w domu też zmiany.
Trzymam kciuki za Dyzia.

Posted

Agata69 napisał(a):
Basieńko, jestem z toba. u mnie następne bidy w kojcu, ale jest dobrze.
Dzisiaj obroniłam się na nauczyciela kontraktowego. w domu też zmiany.
Trzymam kciuki za Dyzia.

Brawo Agata! Gratualcje! :loveu:

Posted

Wczoraj byla u naszychy psiaków wetka , Magda u ktorej Dyzio dochodzil do zdrowia. Zadwonila do mnie, ze jest w szoku widząc odmiane u psa. Dyziulek cieszyl sie na jej widok , podskakiwal do góry/ on ostatnio tak robi/.Sierść mu odrasta , jasniejsza, delikatna.Podobały jej też się budy, które odnowil tata Rybci. Milo jest sluchac takich komplementów, bo tylko my wiemy i to pracy , nerwów aby wszystko gralo i starczylo kasy.

Posted

Ja Ciebie i Iwonke zawsze mocno podziwiam za to co robicie. Prawie dzienne interwencje. kilkanascie psow. Małe stowarzyszenie, ktorego nikt nie zna i ta presja i walka o jutro. A do tego dochodza walki z pijanym plebsem, naciski z kazdej strony, kłotnie z zautomatyzowanymi urzednikami i przede wszystkim chyba ludzie, ktorzy mysla, ze wystarczy zadzwonic do pani z organizacji i ona zalatwi wszystko. ma zawsze czyste i cieple miejsce, benzyne tryskajaca ze studni w ogrodzie, fure panstwowej kasy plus od prywatnych nadzianych darczyncow, armie policjantow na telefon i oczywiscie tłumy czekajace w kolecje na kolejnego bezdomnego psa. Jacy dumni sa potem, ze zadzwonili i poinformowali..o nastepnym rozwalonym psie na autostradzie.. ach

No i bylabym zapomniala. Kliniki uniwersyteckie, ktore wyprowadza takiego wlasnie psiaka wzietego z ulicy,odzywionego, wyleczonego, odchuchanego przed sterylka na spacer i go sobie po prostu zgubia w obcym miejscu, w obcym miescie. nie poinformuja i rozloza raczki...:angryy:

Posted

basia0607 napisał(a):
Wczoraj byla u naszychy psiaków wetka , Magda u ktorej Dyzio dochodzil do zdrowia. Zadwonila do mnie, ze jest w szoku widząc odmiane u psa. Dyziulek cieszyl sie na jej widok , podskakiwal do góry/ on ostatnio tak robi/.Sierść mu odrasta , jasniejsza, delikatna.Podobały jej też się budy, które odnowil tata Rybci. Milo jest sluchac takich komplementów, bo tylko my wiemy i to pracy , nerwów aby wszystko gralo i starczylo kasy.

BRAWO dla Basi, pani Vet i reszty ciężko pracujących osób!!!

A czy jest jakaś szansa na nowe zdjęcia Dyziulka?

Czy sa jakieś wieści o przyszłej pani Dyzia?

Posted

Jest tak jak pisze Charly. Ludzie zdzwonia do mnie, spelniając swoj chrześcijański obowiązek i są szczesliwi uważając sią za dobrych. Doszlo wręcz do tego, że w różny sposób wywieraja na nas presje. Nie obchodzi ich , że Przytulisko powstalo dzięki naszej pracy i my je utrzymujemy i my decydujemy, ktorym psom pomóc. Potafią przynieśc widzące juz kocieta lub szczeniaki mówiąc ,ze jak ich nie wezniemy to je usmiercą. I bierzemy , bo co innego mozna zrobic !
Lisio nadal jest u nas.

Posted

Dyzio super, dał mi się wziąść na ręce ale potem się zirientował i musialam go trzymać przez kocyk bo wyrabial piruety. Dalej nie ma domu a to taki fajny psiak !
Mamy w przytulisku parwo , jeden szczeniaczek leczony inne na razie bez objawow i brak kasy na surowicę. Dzisiaj udalo mi sie zlapać szczeniaka od suki 3 tygodnie temu zastrzelonej w lesie. Powinien być jeszcze drugi szczeniaczek ale od paru godzin niewidziany ! Boję się o jego los.
Po za tym pokręcily mnie korzonki i chyba nadaje się tylko na bakutil.
Ani spać ani jechać samochodem nie mowiąc o bólu.:placz:

Posted

Małgosiu z checia im podpowiem ! chorobie sie niedaje, 5 lat nie bylam u lekarza , boje sie co teraz tam wynajdzie. Upadam na zdrowiu. Ale póki co pieski i kotki sprawa najwazniejsza.

Posted

basia0607 napisał(a):
Małgosiu z checia im podpowiem ! chorobie sie niedaje, 5 lat nie bylam u lekarza , boje sie co teraz tam wynajdzie. Upadam na zdrowiu. Ale póki co pieski i kotki sprawa najwazniejsza.

Basiu, ale szczególnie dla nich musisz być zdrowa. Weź się za siebie :mad:. Zrób to dla tych biedaków, jeśli nie chcesz dla siebie. Co im po chorej pani :shake:

Posted

basia0607 napisał(a):
Dyzio super, dał mi się wziąść na ręce ale potem się zirientował i musialam go trzymać przez kocyk bo wyrabial piruety. Dalej nie ma domu a to taki fajny psiak !
Mamy w przytulisku parwo , jeden szczeniaczek leczony inne na razie bez objawow i brak kasy na surowicę. Dzisiaj udalo mi sie zlapać szczeniaka od suki 3 tygodnie temu zastrzelonej w lesie. Powinien być jeszcze drugi szczeniaczek ale od paru godzin niewidziany ! Boję się o jego los.
Po za tym pokręcily mnie korzonki i chyba nadaje się tylko na bakutil.
Ani spać ani jechać samochodem nie mowiąc o bólu.:placz:

Strasznie Ci współczuję, to okropny ból. :shake:

Posted

EVA2406 napisał(a):
Basiu, ale szczególnie dla nich musisz być zdrowa. Weź się za siebie :mad:. Zrób to tych biedaków, jeśli nie chcesz dla siebie. Co im po chorej pani :shake:

Tak! tak! Podpisuję się obiema rękami!

Posted

[quote name='basia0607']Mialam gości ze Sląska, mogli Dyzia zabrać ale pani sie nie odezwala.

I cos czuję że się nie odezwie juz.
Nic na siłę. Przyjdzie czas i na Dyzia.

Posted

mam wyniki >9 wynik ujemny od 9-11 wątpliwy <11 dodatni
ja mam 9 ale myślę, że bolieriozy nie mam. Mam napewno rwę kulszową bo już z plecow zeszla mi do kolana. Boli jak cholera.Najgorzej jak prowadzę auto. Wynik odebralam dzisiaj, nie bylam z nim jeszcze u lekarza.