Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bedzie dobrze. Troszenke go obserwowalam. Dyziek chce sam podchodzic. Ja bym skromnie nowemu domkowi radziła byc przy Dyziu, tzn. w tym samym pomieszczeniu, ale nie podchodzic za blisko nie probowac glaskac, tylko mowic. Magda jest spokojna osoba. Mowi raczej cichym glosem. Domek musi byc spokojny.

Domek musi niestety sobie odpuscic z przytulankami, kapaniem i czuloscia. Czule, ciche slowa i tyle na poczatek.Spokoj.

• Replies 921
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzis byłam u Liska i Magdy- Lisek na czas moich sterylek kocich siedział w łazience, zupełnie o nim zapomniałam. Jak już ułożyłam koty w transporterach, to od razu poleciałam zobaczyć, jak sie ma.
Natychmiast wybiegł zadowolony, bo nie lubi chyba być sam :D
W każdym razie przywitał sie ze mną machaniem ogonka. Sam podchodził, nastawiał główeczkę do pogłaskania. Nawet udało mi sie wyciągnąć mu z grzbietu dwa kołtuny futrzane :)
W gabinecie oprócz mnie i Magdy bylo jeszcze troje ludzi- Lisek czuł się sie w tłumie bardzo dobrze- chodził między nami, obwąchiwał nas, i podsuwał główeczkę :)
W ogóle jest niezmiernie ciekawski- kiedy przychodzi jakiś pacjent, on by chciał być w centrum zamieszania i widzieć co się dzieje.
Dlatego też często siedzi w łazience, bo nie wszystkie zwierzęta pałają mioscią do niego :)

W każdym razie od zeszłego tygodnia widać znaczną poprawę- chyba ciałko juz mniej go boli, z którego to powodu staje się coraz bardziej odważny.

Za Magdą biega w podskokach- szkoda,z e mam tylko zdjecia, a nie filmik- byłoby widac, jak biega za nia zarzucajac chudą pupką :)

Posted

Jutro skoro świt Magda przywozi mi Dyzia. Rozmawialam z panią o ktorej wiem , że to dobry domek. Pani sie obawia , ponieważ ma chorego męża. . Warunki dobre ale bardzo przezyła smierć i chorobę swojej jamniczki i nie chce znowu przeżywac tego samego. Umówilam sie , że Dyzio pójdzie do niej na 2 dni, do przyjazdu Magdy. Mam w tym interes bo mam nadzieje ,że pani go już nie odda. Jeżeli nie zechce go zostawic to trudno. Wizyta u mnie czy u pani to jeden stres dla psa, bo ani jej ani mnie nie zna. Byl u mnie krótko i byl małoprzytomny.
Cordonia dziekuje za zdjecia Dyzia.

Posted

Ojej :)

Trzeba koniecznie jej powiedzieć, tak jak pisała Charly,ze powinna na początek dać mu luz, a Lisek sam do niej będzie podchodził. Żadnych pieszczot na poczatek, i intensywnych głasków, ale to pewnie sama wiesz :)
Trzymam kciuki cały czas za Liseczka-Dyziulka.

Posted

Lisek jest już u mnie. Poprawa jest bardzo widoczna. Wesolo biega tzn. podskakuje jak zając bo ma przykurcz tylnych nóżek. Od uderzenia w glowe prawdopodobnie dostal wylewu. Nie widzi na jedno oczko. łapka tylna jakby krótsza. Mój jamik dziadek , zaatakowal Liska na ogrodku a ze nie ma zbyt duzo zębów to nic u nie zrobil. Obecnie Lisek zwiedza ogrodek , wącha i wciska sie pod krzaki. Nie wyjdzie bo nie ma takiej mozliwosci.
Dyzio gdy zobaczyl moje suczynki, wypiąl pierś do przodu , ogon zadarl do góry, uśmialam się z tego widoku.
Jest jeden problem Dyzio sika w domu i tego obawiam sie propnując go pani. Mąż pani jest też po wylewie, mają z Dyziem podobne objawy, może to bedzie atutem psa , zrozumieją się i pokochaja.

Posted

A ta Pani mieszka w bloku, czy w domu z ogródkiem?
Dobrze by byo.gdyby znalazł dom z możliwością wychodzenia do ogrodu.

Poza tym, tak sobie myśle,z e moze on w gabinecie sika, bo przychodzi do niego tyle konkurencji psiej i kociej, moze chce zaznaczyć, ze to jego obejscie.

Posted

Dyzia przed chwila zawiozlam do pani, ktora zastrzegła , ze przy chorobie mężą nie zdecydują sie na psa. Z powodu tego, iż mój Gucio rzuca sie na Dyzia, poprosilam panią o przetrzymanie psa do jutra. Zrobilo mi sie smutno po tym co usłyszalam bo domek idealny. 2 starszych ludzi, domek z ogrodkiem, kilka schodkow do pokonania. Państwo czekali na pieska z miseczką pelną mieska, kocyk polożony w kuchni. Dyzio nie dal sie wziąśc na ręce i aby wyjąś go z auta musialam zawinąc go w koc. W domu szybko zjadl co mu podano, poszedl zwiedzic pokoj i wyszedl na ogrod. Zobaczyl po sasiedzku psa, nastawil uszy i sie cały zademnonstrowal w pelnej krasie. Z tej krasy niewiele ma, drobne , zmaltretowane cialko. Przykurcz nożek, zachwiania rownowagi. Pani to widządz, prawie sie rozplakala.Zreszta powiedziala mi, że gdy przeczytala o Dyziu w gazecie bardzo plakala i nie mogla spać. Dyzio niesmialo podszedl do pani, ona delikatnie poglaskala po glowie i zastawila go w spokoju.
Martwi mnie tylko czy Dyzio nie bedzie sikal w domu bo domek wypieszczony, czyciutko i przyjemnie. Czekam na cud ! Wiecie jaki ?

Posted

.
Martwi mnie tylko czy Dyzio nie bedzie sikal w domu bo domek wypieszczony, czyciutko i przyjemnie. Czekam na cud ! Wiecie jaki ?[/quote]

Oj Baśka, Baśka, ja też mam nadzieję że się nie przeliczysz