asiamm Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 pies to zwierzę stadne i inteligentne, cierpi w samotności, w schronisku miała ciagły kontakt chociażby z innymi psami, a poza tym w porach karmienia też z człowiekiem, i co ważne w tym przypadku nie była więziona na łańcuchu. łańcuch to tortura psychiczna. po co im pies na łańcuchu na działce? ja nie rozumiem :shake: a to fragment umowy adopcyjnej z Azorka: Quote
ata Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 przeczytałam wAtek......ręce opadają.....taka delikatna sunia i łańcuch....:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
ata Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 przepraszam ale nie moge sie oprzec ......jaka ona kochana grzeczniutka, lezy i czka na lepsze życie ......a tu taki cios......:-(:-(:-( ŁAŃCUCH.... sunia jest przeniesiona do działu w nowym domu:shake:co to za dom:shake: Seti oczekuje na wypisanie dokumentów. Będzie mieszkała na działce na którą państwo przenosza sie na okres letni. Quote
Poker Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 taka piesia na łańcuchu? :mad: koszmar.Nie wiem czy w tej sytuacji jest lepiej niż w schronie? czym się to różni? Quote
ata Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 siedze przed kompem i tak sobie myśle...czy te podkopy to aby nie z nudów....(jeżeli wierzyć ludziom na słowo...)... przezecież to jest niezgodne z prawem, trzymanie psa samego na działce np. letniskowej.....:shake: Quote
asiamm Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Poker napisał(a):taka piesia na łańcuchu? :mad: koszmar.Nie wiem czy w tej sytuacji jest lepiej niż w schronie? czym się to różni? tym, że w schronisku nie była na łańcuchu, pewnie miała więcej kontaktu z człowiekiem niż tam, no i poza tym przynajmniej kontakt z innymi psami a nie sama jak palec Quote
Lionees Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Właśnie dostałam maila od zupełnie nieznanej mi osoby,która mnie tez pewnie nie zna,tylko wysyła maile "jak leci",oby tylko najwięcej osób się zainteresowało.Oto treść-kopiuję z poczty mailowej łącznie z zapodanym od tej osoby linkiem do wątku: Witaj!! Tak to w polsce wygl±da......taka delikatna sunia i na ³añcuchu....a w schronisku sie czesz±, ¿e siê psa pozbyli..... http://www.dogomania.pl/forum/f85/sochaczew-seti-ma-dom-108493/index8.html#post11890571 Jednym słowem zrobiło się o Seti głośno,pewnie niedługo zaczną walić na wątek tłumy,które dostały taką wiadomość na maila.... Quote
luka1 Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Kogoś zupełnie porąbało. Trzeba mieć niezły przekret pod fryzurą żeby takie wiadomosci rozsyłac. Może ten ktoś sprawdzi dokładnie sprawe i dopiero swoje opinie rozgłasnia. Seti mieszka na działce gdzie jest dom w któryn do niedawna ktos mieszkal. Nie wiem czy teraz mieszka, ale na pewno ktos tam kazdgo dnia przebywa, bo sąsiad powiedział gdy tam byłam przed wieczorem " o tej porze juz ich nie ma, przyjada rano" Rozmawiałam z właścicielem psa i on mówil że są tam kazdego dnia - nie mam podstaw mu nie wierzyć. Nie byłam tam o innej porze bo nie mam aż tak wiele czasu - jesli ktos ma , prosze jachać i zobaczyc. Czy lepiej miała w schronisku? - pewnie ta. Na 4m /kw , na wiecznie mokrym betonie, pod dachem ciemnej wiaty. Widziała ludzi raz na dzień gdy sprzatali boks i sypali karme. i siedziala z dwoma tak samo szczęśliwymi jak ona psami. A może zabierzemy wszystkie psy z powrotem do schroniska . Po co pozbawiac ich takiego szcześcia.? Quote
asiamm Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 luka1 napisał(a):...A może zabierzemy wszystkie psy z powrotem do schroniska . Po co pozbawiac ich takiego szcześcia.? do schroniska psy trafiają m.in. właśnie z takich miejsc i jak schronisko znowu przekazuje psa w takie miejsca to nie wiem jakie są jego założenia i cele :roll: zwłaszcza że SAMI ŁAMIĄ SWÓJ WEWNĘTRZNY REGULAMIN ABY TYLKO POZBYĆ SIĘ PSA, bo w regulaminie wyraźnie jest napisne, że pies nie może zostać uwiązany na łańcuch. a z tym mailem to ktoś się mocno spóźnił, bo obecnie Seti ma właściciela i nikt mu jej nie odbierze :cool1: Quote
asiamm Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Ziutka napisał(a): Raz dwa brać telefoniki w łapki i powiadamiajcie schron ;) niech jadą odbierać psa... Dzwońcie!!!! nie ma na co czekać : 692 005 758, lub 668 432 419, lub 692659 026 Czekamy na wieści jak sprawa się ma :roll: Kpisz czy o drogę pytasz? sama wiesz jak jest w schronisku i że świadomie wydają psy na łańcuch. bardzo Ci się udał dowcip Quote
Ziutka Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 [quote name='asiamm'] Chyba ktoś przeoczył ten post w którym widnieje punkt 4 umowy adopcyjnej schroniska... Skoro widzicie, że ludzie nie stosują się do umowy (macie przecież zdjęcia - to wystarczające dowody chyba dla Was), którą podpisali to czemu jeszcze żadna z Was nie powiadomiła o tym schroniska ? :crazyeye: widocznie pracownicy nie czytają akurat wątku Seti i nie wiedzą co się z psem dzieje. Raz dwa brać telefoniki w łapki i powiadamiajcie schron ;) niech jadą odbierać psa... Dzwońcie!!!! nie ma na co czekać : 692 005 758, lub 668 432 419, lub 692659 026 Czekamy na wieści jak sprawa się ma :roll: Quote
Recommended Posts