jula87 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Wiem, ze na adopcje jeszcze za wczesnie ale jak co to najprawdopodobniej bedzie dla malej/go domek, jak jeszce nie maja zaklepanego domku to dajcie znac ja powiem o tym znajomemu. Jutro bede na wystawie w katowicach z moja sunia, moze bysmy sie jakos spotkaly?? pstrykla bym malej zdjecia Quote
piekielnyaniolek18 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 jula87. Szczeniaki mają dopiero miesiąc czyli potrzebują non stop opieki mała ciągle piszczy i chce na rączki.Z takimi maluchami to jak z małymi dziećmi. Nie wolno z nimi wychodzić na dwór a co za tym idzie szczeniak załatwia się w domu i potrzebuje być karmiony z 5-6razy dziennie. Ja nie jestem specem od maluchów ale pisze co widzę. dodatkowo pies to członek rodziny i decyzja o psie powinna być podjęta przez całą rodzinę a nie że ktoś wnuczkowi chce sprezentować psa to ten chce. Pies to obowiązek na więcej niż 10lat a jak małemu chłopcu się znudzi to co oddadzą go do schroniska lub co gorsza porzucą. Nie zrozum mnie źle, nie chcę nikogo zniechęcać ale jestem teraz odpowiedzialna za to maleństwo i oddam je tylko w najlepsze ręce. Dodatkowo przy adopcji psa musi być podpisana umowa adopcyjna oraz ważna jest wizyta przedadopcyjna by można było zobaczyć warunki w jakich piesek by mieszkał i porozmawiać z przyszłymi właścicielami jak oni to widzą czego oczekują i czy są gotowi na podjęcie takiej decyzji Quote
piekielnyaniolek18 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Niestety mimo najszczerszych chęci nie będę na wystawie bo nie zostawię małej a po drugie ona nie może wychodzić na dwór by czegoś nie złapała. Aha jeśli w poprzednim poście coś źle napisałam to niech osoby bardziej doświadczone sie wypowiedzą:roll: Quote
BIANKA1 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Milka , wszystko pięknie i mądrze napisałaś . Tak trzymaj :loveu: Quote
jula87 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Nie ma sprawy, wiem, ze z mala jeszcze nie mozna wychodzic. Wiem tez,ze teraz zajmujesz sie nia jak dzieciatkiem i chcesz aby miala najcudowniejszy dom pod sloncem(sama mam 5 psow i kota- wiec wiem jak to jest),bede obserwowala watek, porozmawiam jeszce dokladnie ze znajomym, w razie czego dajcie nac. A psince zycze duzo zdrowia Quote
piekielnyaniolek18 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Bianka dogadałaś się z meggi? Bo jakby co to jeszcze dziś podskoczę po małego tylko muszę zadzwonić do siostry.A do meggi zadzwonię wieczorem jak TZ przyjedzie bo komórka coś się psuje :roll: Quote
BIANKA1 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 [quote name='Milka87']Bianka dogadałaś się z meggi? Bo jakby co to jeszcze dziś podskoczę po małego tylko muszę zadzwonić do siostry.A do meggi zadzwonię wieczorem jak TZ przyjedzie bo komórka coś się psuje :roll:[/quote] Wczoraj napisała , że zabierze malca . Dzisiaj jej nie było na wątku :cool1: Quote
piekielnyaniolek18 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Zdjęcia z dzisiaj: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/184/7eab5f884284d60a.jpg[/IMG][/URL] już zaczynam gryźć:evil_lol: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/195/32ca81eb614b06e4.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/195/6a673925db25d4be.jpg[/IMG][/URL] spójrzcie jaka jestem mała a zarazem jaka dostojna: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images27.fotosik.pl/184/a558f92435e1e262.jpg[/IMG][/URL] A tu dla porównania ze Żabka vel Kruszynka jest naprawdę maleńka: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/185/e7f7e26833d9d8a9.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images32.fotosik.pl/195/7b2bc1c53ba55211.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/195/742df77ab4ffda75.jpg[/IMG][/URL] Quote
halbina Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Kontenerki odebrane przez Maggie 1971, więc transport pewny! Quote
piekielnyaniolek18 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Nie mogłam się oprzeć:oops: Zdjęcie jak mała śpi na łóżku dla porównania wielkości z kortówką(nie dostawiłam piłeczki malutka się po prostu przy niej położyła:loveu: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/196/eebe672a72584dc0.jpg[/IMG][/URL] Quote
piekielnyaniolek18 Posted March 28, 2008 Author Posted March 28, 2008 Dogadałam się z Maggie(wcześniej w jej nicku zrobiłam literówki:oops:) jak będzie wyjeżdżać z Gliwic zadzwoni i wtedy podjadę pod schronisko i przekażę jej psiaka:multi: Maggie1971 Bianka1 jesteście cudowne dziękuję:loveu: Quote
maggie1971 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Jadę , jadę nie martwcie się , jak obiecałam to dotrzymam słowa. Quote
BIANKA1 Posted March 28, 2008 Posted March 28, 2008 Cieszę się , że udało się wszystko dograć :lol: Quote
piekielnyaniolek18 Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 podnoszę na dzień dobry:multi: Nie wiadomo co z psiakiem byłam u nich z rana ale nikogo nie było:shake: po 12 jeszcze raz się przejdę. Nie mam jak się z dziewczyną skontaktować bo nie ma komórki:shake: Quote
BIANKA1 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 [quote name='Milka87']podnoszę na dzień dobry:multi: Nie wiadomo co z psiakiem byłam u nich z rana ale nikogo nie było:shake: po 12 jeszcze raz się przejdę. Nie mam jak się z dziewczyną skontaktować bo nie ma komórki:shake:[/quote] Oj , to nie fajnie :shake: Mogłaś wczoraj go zabrać . Jak gdzieś pojechali ...............:roll: Quote
piekielnyaniolek18 Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 No i niestety nadal nikogo w domu nie ma:shake: wiem mogłam iść wczoraj przepraszam:shake: No nic w takim razie muszę odwołać transport od maggie a miało być dobrze wszystko już dograne i taka lipa:shake: Przepraszam, mam tylko nadzieje że psiak jeszcze jest cały i zdrowy Quote
maggie1971 Posted March 29, 2008 Posted March 29, 2008 Fatalnie ,że nie poszłaś wczoraj :-(, druga okazja transportu może się nie powtórzyć , to jednak kawał drogi. Dziwna trochę ta sytuacja, nie powiedziałaś im wczoraj ,że zabierasz psiaka ? Nie rozumiem dlaczego. przecież ja na transport zodziłam się już przedwczoraj:angryy: I co teraz będzie z tym biednym psiakiem? Quote
piekielnyaniolek18 Posted March 29, 2008 Author Posted March 29, 2008 Wczoraj powiedziałam siostrze by powiedziała tej dziewczynie że przyjdę w sobotę do południa odebrać pieska. Powiedziała mojej siostrze że ok i że będzie w domu. Ale jej niema, nikogo w domu niema a dziewczyna nie ma komórki i siostra widuję się z nią w szkole i na dworze.Dziś się z nią nie widziała. wiem że to kawał drogi i transport może się nie powtórzyć:shake:.Przepraszam pójdę do nich później no i tak czy inaczej wezmę psiaka i po prostu zostanie u mnie bo innej możliwości na razie nie widzę, a nie chcę by psiakowi coś się stało. Jak tylko odbiorę pieska od razu napiszę Quote
Tola Posted March 30, 2008 Posted March 30, 2008 Ale zrobiło sie cicho:roll: Czy cos juz wiadomo? Quote
emilia2280 Posted March 31, 2008 Posted March 31, 2008 Milka kiedy mozesz pojechac po tego drugiego psiaka? Quote
piekielnyaniolek18 Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Nareszcie Przepraszam was ale nie miałam neta:angryy: Piesek jest już u mnie odebrałam go w niedziele popołudniu bo z rana ich nie było w domu, tak że psiak jest już bezpieczny. Zaraz wybieramy się do weta bo wydaje mi się ze mogą już zostać zaszczepione jak myślicie? Aha małemu może będzie się szykował domek ale to jeszcze nic pewnego. Interesuje się nim znajoma od mamy TZ tylko ma wątpliwości jak jej 13letnia suczka jamnika zaakceptowałaby szczeniaka:roll:. Dziś wieczorem jeszcze zrobię maluchom allegro. Powiem szczerze że obawiałam się tego jak sobie poradzę z dwoma szczeniakami ale nie jest źle jakoś daję radę choć więcej sprzątania jest i całą moją uwagę im poświęcam. Wczoraj moja suczka leżała na łóżku a maluchy obok niej i nagle patrzę a Żabka ssie jej cycocha a sucz tylko się dziwnie temu przygląda. Zdjęcia postaram się wkleić wieczorem. Quote
halbina Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Mówiłąm, ze z dwoma różnica nieduża... a będą sie wspierać i bawić... Quote
piekielnyaniolek18 Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Bawić to się bawią ale....w nocy:mad: i na siebie szczekają. Oba śpią na łóżku ze mną więc sobie wyobraźcie, jednoosobowe łóżko a na nim śpię ja moja sucz(ponad 25kg) i dwa szczeniaki jeden obok ramienia a drugi nad głową. No ale co poradzić wygodnie nie jest ale da się przeżyć. Do tego dochodzi jeszcze pobudka w nocy 3 razy z czego ten jeden raz koło 2 w nocy daje im jeść, chwile się pobawią i dalej idziemy spać Quote
Recommended Posts