Weronikaa Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 A sunia już na DS zostanie u pani Ariadny ??? Quote
hanek Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Ada-jeje napisał(a):W tej chwili mozna tylko podawac zastrzyki przeciw bolowe. Pani Lucynka też podała jej zastrzyk przeciwbólowy, ale wypisała receptę na tabletki (Meloksam, 14,37 zł). Zaniosę je dzisiaj pani Ariadnie, póki co powinny wystarczyć. Weronika13 napisał(a):A sunia już na DS zostanie u pani Ariadny ??? Zobaczymy, na razie nie wiadomo. Quote
Ulaa Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Ostrożnie z Meloksamem, tyra wątrobę i błonę śluzową żołądka. Dobrze by było podawać coś osłonowo, jeśli miałaby brać go dłużej. Moje sunie też to brały :razz: Quote
hanek Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Ulaa napisał(a):Ostrożnie z Meloksamem, tyra wątrobę i błonę śluzową żołądka. Dobrze by było podawać coś osłonowo, jeśli miałaby brać go dłużej. Moje sunie też to brały :razz: O brr:shake: A kiedy planowany jest wyjazd do dr Gierka? Wiadomo już coś? I czy ewentualne niższe koszta operacji u niego nie zostaną zniwelowane przez koszty dojazdu do Katowic i koszty wizyty? Quote
Ada-jeje Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jak do tej pory to sunia jest 80 zl. na minusie, zdjecia RTG wysle do jednej z Katowickich dziewczyn zeby sie pofatygowaly do dr. Gierka a my co najwyzej bazarki dla malej robic mozemy, w przeciwnym bowiem razie nie bedzie czym zaplacic, jeszcze boksio tez na operacje czeka i tez nie ma kasy. Bylo sporo kasy na Kostusia ale okazuje sie ze pojdzie wszystko. Z daru przeznaczonego przez roz 2 na Aze tez nic nie zostanie. Quote
dominik_a Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 No Ada ładnie przedstawiła sytuacje, a umawiałyśmy się, że to ja napisze a p.Jola uzupełni :roll::oops::oops::oops: No to ja mogę dodać, że ta suczunia jest bardzo miła, ma boskie futerko, i doszłyśmy do wniosku, że jest to bernardyn w wersji mini :p To czekamy na opinie z Katowic, a póki co to trzeba kombinować z bazarkami :cool3: Quote
ANETTTA Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Ada-jeje napisał(a):Jestesmy po wizycie, z Kiarka sprawa nie przedstawia sie rozowo, za zrobienie dotatkowych zdjec RTG zaplacilysmy 50 zl. Z zdjec wynika ze Kiarka ma okolo 9 miesiecy i nigdy juz nie bedzie mogla biegac tak jak inne psy, wolny spacerek zadnego forsowania lapki. Dr. nie do konca stwierdzil czy to zlamania czy tez zwichniecie a ze psiak mlodziutki to kosci krzywo rosna. Mozna sunie poddac operacji na ktorej trzeba by wyciac kawalek kosci w ksztalcie trojkata po to zeby wyprostowac lapke. Oczywiscie i w tym przypadku trzeba by zalozyc plytke jak rowniez gwozdzie. Ale za operacje zaspiewali sobie 700 zl. normalnie nie do przeskoczenia. Sprobujemy te zdjecia pokazac jeszcze w Katowicach dr. Gierkowi moze u niego by bylo taniej :crazyeye: bo szkoda zeby sunie zostawic w takim stanie az do starosci. W tej chwili mozna tylko podawac zastrzyki przeciw bolowe. a u czogały na brynowie Quote
Ada-jeje Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Aneta to jest sprawa dla chirurga, u dr. Gierka bylysmy juz z jednym z naszych psow i za zabieg zaplacilismy 250 zl. o dr. Czogale cwierkaja ze jest bardzo drogi. Quote
Ulaa Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Drogi swoją drogą. Ja bym już ze swoim psem na Brynów nie poszła, a szczególnie w poważniejszej sprawie. Ewentualnie dr Derkowski w Krakowie (mój od Abry), ale trzeba by negocjować cenę. Quote
ANETTTA Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 4 lata temu u czogaly moj dragon mial pectimectonie i odnerwienie ....cena byla przyzwoita z zastrzykami przez tydzien cos ok 400 Quote
Ulaa Posted April 1, 2008 Author Posted April 1, 2008 Że krzywa to nic. Najgorsze, że boli :shake: Quote
Ada-jeje Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Jutro ida zdjecia do cioci kako, ktora zgodzila sie isc z nimi do dr. Gierka.:loveu: Quote
dominik_a Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 :multi::multi::multi:Super Kako :multi::multi::multi: Dziekujemy!!! Quote
ANETTTA Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 sunia sunia co z ta łapeczka piszcie ajk tylko cos bedziecie wiedziec Quote
Ada-jeje Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 Zdjecia wyslane teraz poczekamy na odbior zdjec przez Kako i czekamy na jej relacje od dr. Gierka. Quote
emilia2280 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 No to od Azy przyszlam do tej Suczuni. Poczekam na wiesci. Suczunia byla na minusie 80zl, czy cos sié zmienilo? Quote
Ulaa Posted April 3, 2008 Author Posted April 3, 2008 Z tego co wiem, nadal tak jest. Ale poczekajmy na Adę-jeje. Quote
Ada-jeje Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Poniewaz Emilia zadecydowala przeniesc swoja wplate 88,38 zl. od Azy na Kiare, nie mamy juz dlugu i pozostalo jeszcze na zas 8,38 zl. na dobry poczatek do dalszego leczenia suni. Quote
kako80 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 zdjecia jeszcze do mnie nie dotarly..ach ta poczta. Quote
Recommended Posts