Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 666
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem kiepska z ras, ale może by zgłosić Boryska na wątek (forum) nowofunlandów, wydaje sie bardzo podobny...?
Przepraszam jeśli już ktoś to zrobił, przebrnąć przez cały wątek jest bardzo trudno, a mój net chodzi jakby chciał a nie mógł:oops:

Posted

Słuchajcie, problem jest coraz większy. W naszej okolicy zaczynają ginąć psy z posesji. Dzisiejszej nocy jednej z Dogomaniaczek zginął ONek długowłosy. Pies nie uciekał, był dość agresywny i nagle znoknął bez śladu. Całodzienne poszukiwania nic nie dały. Jedynie dowiedzieliśmy się, że to nie pierwszy taki przypadek. Zwykle są to psy dość silne i dobrze utrzymane. Dlaczego takie psy..................pewnie już wiecie :-( :placz:.

I teraz ten problem Teresy : z jednej strony brak ogrodzenia ( rozwaliło się całkowicie). Dzisiaj sąsiedzi powiedzieli, że powiadomią policję, bo psy wychodzą z terenu. Gdy pies wyjdzie Teresa biega za nim aż go złapie, ale to straszne ryzyko.
Musimy jej pomóc, bo sama nie da rady :shake:
A Borysek tak dobrze się czuje, że nawet domku nie chce mu się szukać.
Borysku, szukaj domku, szukaj !

Posted

Eva, kurczę z dnia na dzień nie znajdziemy siatki i osoby, która zrobi ogrodzenie. Ale od czegoś trzeba zacząć.
Czy można jutro podskoczyć i zobaczyć, jak wygląda ten płot?

Posted

Boryskowi skończyło się Allegro, jutro wystawię znowu, tylko pozmieniam zdjęcia na nowsze. Zawsze ma obserwatora i na tym zainteresowanie psiakiem się kończy :-(. Nie lubię obserwatorów!!!!!!!!

Posted

czarna_zaba napisał(a):
Jestem kiepska z ras, ale może by zgłosić Boryska na wątek (forum) nowofunlandów, wydaje sie bardzo podobny...?
Przepraszam jeśli już ktoś to zrobił, przebrnąć przez cały wątek jest bardzo trudno, a mój net chodzi jakby chciał a nie mógł:oops:

Na pewno nie zaszkodzi

Posted

A ja poznałam Boryska :p Jeszcze piękniejszy, niż na zdjęciach :)
Na fotkach wydaje się gruby, ale teraz, jak zaczął wychodzić z niego zimowy podszerstek, odzyskuje chłopak linię. Strasznie przyjacielski do ludzi, łasy na pieszczoty. Do innych dużych psów stosunek ma nie bardzo przyjacielski :shake: Mniejsze nie przeszkadzają.

Niestety brakuje pieniędzy na szczepienia - te przeciwko wirusówkom i p.wściekliźnie, nie mówiąc nawet o kastracji takiego olbrzyma :-(
Bardzo prosimy o pomoc dla biedaka - on musi zostać zaszczepiony - to podstawa. Dobrze byłoby go wykastrować - być może choć odrobinę zmniejszy to jego niechęć do innych dużych samców.

Płot jest w opłakanym stanie, ale na tymczasowe ogrodzenie jest masa desek. Potrzebujemy więc kilku panów, którzy poradzą sobie z wykopaniem dołka, wkopaniem słupka i przybiciem deski do słupka. To rozwiązanie tymczasowe, ale lepsze, niż żadne. Jak najszybciej trzeba zabezpieczyć działkę, żeby nieszczęścia nie było.

Posted

Brawo, dziewczyn! Panowie, zgłaszać się do pomocy! Jak płot będzie w porządku, odpadnie połowa (no 1/3) problemów. Na początku maja postaram się dorzucic parę zł. Nie zapomnijcie podać nr konta! Pozdrawiam.

Posted

A gdzie jest powiedziane, że dziewczyny nie potrafią gwoździ wbijać? Znam kilka, co pewniej młotek trzymają w garści niż niejeden chłop. Ale do kopania dołków facet jest niezbędny.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Ja już przestałam wierzyć w tych obserwatorów. Jak ktoś naprawdę by chciał Boryska, to zaraz by zadzwonił, a nie czekał i obserwował.

Ja to już nawet nie zawracam sobie nimi głowy. Napisałam o tym ot, tak sobie, dla informacji. Ale nie wiążę żadnych nadziei z obserwatorami, niestety.

Posted

Nie traćmy wiary ani nadziei. Borysku, ja nie tracę. Wierzę, że jak nie Allegro, to cud pomoże albo Człowiek. Albo cokolwiek. Nie przyjmuję do wiadomości, że nie znajdziesz domu. Tak przy okazji, bo nie jestem zorientowana - czy dzięki Allegro dużo psów znajduje domy?
Jeszcze jedno - czy takie osoby jak pani Teresa mogą liczyć na jakąkolwiek pomoc ze strony władz miasta Warszawy? I co trzeba zrobić, żeby ją dostały. A gdyby pani Teresa zaprosiła panią Prezydent na kawkę? Ot, takie żarty mnie się trzymają.