tisane Posted April 1, 2008 Posted April 1, 2008 Czy suczka moglaby byc w ogrodzie w ocieplonej budzie , przynajmniej na tymczas ,oczywiscie wolno puszczona ? Mieszkalaby z fajna rodzina , dbajaca o zwierzaki .Dom ten zgadza sie na sprawdzenie, umowe i sterylke. Dom jest polozony obok lasu , dobrze ogrodzony, sunia tez chodzilaby na spacery .;) Napewno dobre warunki na dojscie do zdrowia Bimby . Kontakt, gg 1888833 (caly czas jestem na niewidocznym) Dorota ;) Quote
lewkonia Posted April 2, 2008 Posted April 2, 2008 mariolka napisał(a):u nas dostaje karmę suchą royal canin dla szczeniat onków i do tego mięsko. Nigdy nie dajemy mleka psom! pewnie troche potrwa zanim dojdzie do normalnego stanu... Royal canin działa - bo w kolejnych postach pisałaś, ze sierśc jej odrasta.:multi::multi::multi: To musi być skaza białkowa. Niestety wielu ludzi uważa, że szczeniak ma mleko dostawać.:shake: Co najwyżej z bułką.:angryy: Zupełnie zapominają, że pies jest drapieżnikiem i krów doić nie umie!:evil_lol: Quote
asiaf1 Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 proszę o kontakt telefoniczny jutro-0-601-92-56-96 mam Pana chętnego na moją sunie ale ona najprawdopodobniej jutro jedzie do domu a Pan chce młodego psa bo ma 1,5 dzieco. Mieszka w Skierniewicach i z tego co pamietam ma dom z ogrodem. Mówiłam Panu o suni i przesyłam jej wątek. Będę czekać na odpowiedź tego Pana. Quote
tisane Posted April 3, 2008 Posted April 3, 2008 Acha , to wspolczuje psom , dla ktorych szukasz domów , niech dalej siedza w schronach.. ( Taki miala by super dom:shake: ) No coz.. Quote
lewkonia Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 mariolka napisał(a):nie dajemy zwierząt do bud. No to mam przechlapane:diabloti:..... bo moje dwie ONkowate mieszkają w budach. Cóż z tego, że do dyspozycji mają wielgachny ogród bez grządek... Cóż z tego, że maja zapewniony kontakt z domownikami... Cóż z tego, że przy mrozach śpią w wiatrołapie, lub w domu... Sądzę, że jedynym przeciwskazaniem dla psów o gęstej sierści jest boks. Nie rozumiem dlaczego mają mieszkać w domu, gdy ich szata zapewnia im doskonałe samopoczucie na świeżym powietrzu? Quote
pumcia02 Posted April 4, 2008 Author Posted April 4, 2008 i coz to daje jak zwierze idzie z budy do budy? Bimba u nas jest w pomieszczeniu, a teraz nagle miałaby iść do budy na dwór. inna sprawa jak pies ma sobie "sam wybrac" gdzie chce byc, i miec ciagly dostep do domu. Quote
lewkonia Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Widać jeszcze nie nauczyłam się czytać ze zrozumieniem. W pierwszym poście przeczytałam, ze sunię znaleziono w kontenerze na śmieci, a nie w budzie..... Quote
tisane Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 mariolka napisał(a):i coz to daje jak zwierze idzie z budy do budy? Bimba u nas jest w pomieszczeniu, a teraz nagle miałaby iść do budy na dwór. inna sprawa jak pies ma sobie "sam wybrac" gdzie chce byc, i miec ciagly dostep do domu. A Ty nie widzisz roznicy schron a dom z rodzina ? No i co ze buda , pies bylby wpuszczany do domu , mialby spacery ,chodzil by sobie gdzie chce , spal by tylko w budzie , pelna miche , opieke weterynaryjna , i przedewszystkim kochajacy dom, no ale coz buda to buda dla ciebie.. Niech dalej siedzi i czeka Quote
beka Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Mariolka możesz zrobić nowe zdjecia? mam dwa fajne domki ichce ja pokazać. Domki z ogrodem do mieszkania w domu. Quote
siekowa Posted April 5, 2008 Posted April 5, 2008 Nowe zdjęcia Bimby pewnie będą jutro wieczorem. :) Quote
pumcia02 Posted April 5, 2008 Author Posted April 5, 2008 moze sie zle wyraziłam z tymi budami, ale zbytnio czasu nie miałam. Bimba jest ładnym szczeniakiem i mysle ze beda zainteresowani nią ludzie, w takiej sytuacji jest o wiele lepszy dom gdzie bedzie w domu a nie w budzie. do bud dajemy tylko skrajne przypadki, i tych przypadkow mozna sie doliczyc na palcach. Nie uwazam zeby pies bedacy tylko i wylacznie na podwórku byl szczesliwy. tymbardziej szczeniak ktory potrzebuje socjalizacji szkolenia nauki itd. Beka tak jak asik napisała jutro bedziem robic fotki. wrocilam do wawy, jutro bede w azylu wiec beda jakies nowe wiesci ;) Quote
Kostek Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Tisane nasze schronisko to nie moloch na 600 psow tam kazdy pies ma imie,kazdy ma kontakt z czlowiekiem,wiekszosc(te ktore moga)wychodza na spacery,wszystkie maja opieke lekarzy,kompletnie nie rozumiem Twojego oburzenia,nasze psy nie umieraja z zimna czy glodu...mamy taka polityke jaka mamy i nie dajemy psow do bud czy 1000km od Azylu(moze gdyby to byl swietny dom swoje wytyczne bysmy nagieli ale zdarza sie to rzadko) skoro tak bardzo chcesz pomoc skontaktuj sie z dziewczynami z krzyczek gdzie psy potrzebuja na juz domow i mozna je upychac aby upchnac-my tak nie robimy bo nie to jest naszym celem... tym bardziej mlodego pieknego szczeniaka-to jakas kompletna pomylka Quote
siekowa Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Myślałam,że Bimba jest większa a to taka mini wersja onka. :) Quote
Kostek Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 to nasz wybuchowy szczurek azylowy-prawda ze przepiekna?nalezy jej sie to co najlepsze Quote
tisane Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Kostek napisał(a):Tisane nasze schronisko to nie moloch na 600 psow tam kazdy pies ma imie,kazdy ma kontakt z czlowiekiem,wiekszosc(te ktore moga)wychodza na spacery,wszystkie maja opieke lekarzy,kompletnie nie rozumiem Twojego oburzenia,nasze psy nie umieraja z zimna czy glodu...mamy taka polityke jaka mamy i nie dajemy psow do bud czy 1000km od Azylu(moze gdyby to byl swietny dom swoje wytyczne bysmy nagieli ale zdarza sie to rzadko) skoro tak bardzo chcesz pomoc skontaktuj sie z dziewczynami z krzyczek gdzie psy potrzebuja na juz domow i mozna je upychac aby upchnac-my tak nie robimy bo nie to jest naszym celem... tym bardziej mlodego pieknego szczeniaka-to jakas kompletna pomylka To bardzo sie ciesze , ze takie schronisko istnieje(oby wiecej takich !!) , do tej pory (po przeczytaniu informacji z roznych schronisk), mialam wrazenie , ze wszystkie schroniska sa takie same , czylie ogolnie psy nie maja tam najlepiej :-( Odnosnie bud , to buda nie oznacza , zawsze lancucha i braku zainteresowania psem , najpierw trzeba sprawdzic warunki w jakich pies by mieszkal , a dopiero pozniej osadzac ;) Ja tez nie dalabym psa , do byle jakiej budy i bylejakich ludzi , byle tylko dac psa. Pozdrawiam , i przepraszam jesli kogos urazilam :oops: Quote
pumcia02 Posted April 14, 2008 Author Posted April 14, 2008 jest cudna i wspaniała! ale domu jak nie bylo, tak nie ma :( Quote
beka Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 A ja byłam pewna że ona juz w domu.... cos musiałam pomylić :( Quote
Recommended Posts