Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy suczka moglaby byc w ogrodzie w ocieplonej budzie , przynajmniej na tymczas ,oczywiscie wolno puszczona ? Mieszkalaby z fajna rodzina , dbajaca o zwierzaki .Dom ten zgadza sie na sprawdzenie, umowe i sterylke.

Dom jest polozony obok lasu , dobrze ogrodzony, sunia tez chodzilaby na spacery .;)

Napewno dobre warunki na dojscie do zdrowia Bimby .

Kontakt, gg 1888833 (caly czas jestem na niewidocznym)
Dorota ;)

Posted

mariolka napisał(a):
u nas dostaje karmę suchą royal canin dla szczeniat onków i do tego mięsko. Nigdy nie dajemy mleka psom!
pewnie troche potrwa zanim dojdzie do normalnego stanu...

Royal canin działa - bo w kolejnych postach pisałaś, ze sierśc jej odrasta.:multi::multi::multi:
To musi być skaza białkowa.

Niestety wielu ludzi uważa, że szczeniak ma mleko dostawać.:shake: Co najwyżej z bułką.:angryy:
Zupełnie zapominają, że pies jest drapieżnikiem i krów doić nie umie!:evil_lol:

Posted

proszę o kontakt telefoniczny jutro-0-601-92-56-96
mam Pana chętnego na moją sunie ale ona najprawdopodobniej jutro jedzie do domu a Pan chce młodego psa bo ma 1,5 dzieco. Mieszka w Skierniewicach i z tego co pamietam ma dom z ogrodem.

Mówiłam Panu o suni i przesyłam jej wątek.
Będę czekać na odpowiedź tego Pana.

Posted

mariolka napisał(a):
nie dajemy zwierząt do bud.

No to mam przechlapane:diabloti:..... bo moje dwie ONkowate mieszkają w budach.

Cóż z tego, że do dyspozycji mają wielgachny ogród bez grządek...
Cóż z tego, że maja zapewniony kontakt z domownikami...
Cóż z tego, że przy mrozach śpią w wiatrołapie, lub w domu...

Sądzę, że jedynym przeciwskazaniem dla psów o gęstej sierści jest boks. Nie rozumiem dlaczego mają mieszkać w domu, gdy ich szata zapewnia im doskonałe samopoczucie na świeżym powietrzu?

Posted

i coz to daje jak zwierze idzie z budy do budy?
Bimba u nas jest w pomieszczeniu, a teraz nagle miałaby iść do budy na dwór. inna sprawa jak pies ma sobie "sam wybrac" gdzie chce byc, i miec ciagly dostep do domu.

Posted

mariolka napisał(a):
i coz to daje jak zwierze idzie z budy do budy?
Bimba u nas jest w pomieszczeniu, a teraz nagle miałaby iść do budy na dwór. inna sprawa jak pies ma sobie "sam wybrac" gdzie chce byc, i miec ciagly dostep do domu.

A Ty nie widzisz roznicy schron a dom z rodzina ? No i co ze buda , pies bylby wpuszczany do domu , mialby spacery ,chodzil by sobie gdzie chce , spal by tylko w budzie , pelna miche , opieke weterynaryjna , i przedewszystkim kochajacy dom, no ale coz buda to buda dla ciebie.. Niech dalej siedzi i czeka

Posted

moze sie zle wyraziłam z tymi budami, ale zbytnio czasu nie miałam.

Bimba jest ładnym szczeniakiem i mysle ze beda zainteresowani nią ludzie, w takiej sytuacji jest o wiele lepszy dom gdzie bedzie w domu a nie w budzie. do bud dajemy tylko skrajne przypadki, i tych przypadkow mozna sie doliczyc na palcach. Nie uwazam zeby pies bedacy tylko i wylacznie na podwórku byl szczesliwy. tymbardziej szczeniak ktory potrzebuje socjalizacji szkolenia nauki itd.

Beka tak jak asik napisała jutro bedziem robic fotki. wrocilam do wawy, jutro bede w azylu wiec beda jakies nowe wiesci ;)

Posted

Tisane nasze schronisko to nie moloch na 600 psow tam kazdy pies ma imie,kazdy ma kontakt z czlowiekiem,wiekszosc(te ktore moga)wychodza na spacery,wszystkie maja opieke lekarzy,kompletnie nie rozumiem Twojego oburzenia,nasze psy nie umieraja z zimna czy glodu...mamy taka polityke jaka mamy i nie dajemy psow do bud czy 1000km od Azylu(moze gdyby to byl swietny dom swoje wytyczne bysmy nagieli ale zdarza sie to rzadko)

skoro tak bardzo chcesz pomoc skontaktuj sie z dziewczynami z krzyczek gdzie psy potrzebuja na juz domow i mozna je upychac aby upchnac-my tak nie robimy bo nie to jest naszym celem...

tym bardziej mlodego pieknego szczeniaka-to jakas kompletna pomylka

Posted

Kostek napisał(a):
Tisane nasze schronisko to nie moloch na 600 psow tam kazdy pies ma imie,kazdy ma kontakt z czlowiekiem,wiekszosc(te ktore moga)wychodza na spacery,wszystkie maja opieke lekarzy,kompletnie nie rozumiem Twojego oburzenia,nasze psy nie umieraja z zimna czy glodu...mamy taka polityke jaka mamy i nie dajemy psow do bud czy 1000km od Azylu(moze gdyby to byl swietny dom swoje wytyczne bysmy nagieli ale zdarza sie to rzadko)

skoro tak bardzo chcesz pomoc skontaktuj sie z dziewczynami z krzyczek gdzie psy potrzebuja na juz domow i mozna je upychac aby upchnac-my tak nie robimy bo nie to jest naszym celem...

tym bardziej mlodego pieknego szczeniaka-to jakas kompletna pomylka

To bardzo sie ciesze , ze takie schronisko istnieje(oby wiecej takich !!) , do tej pory (po przeczytaniu informacji z roznych schronisk), mialam wrazenie , ze wszystkie schroniska sa takie same , czylie ogolnie psy nie maja tam najlepiej :-(

Odnosnie bud , to buda nie oznacza , zawsze lancucha i braku zainteresowania psem , najpierw trzeba sprawdzic warunki w jakich pies by mieszkal , a dopiero pozniej osadzac ;) Ja tez nie dalabym psa , do byle jakiej budy i bylejakich ludzi , byle tylko dac psa.

Pozdrawiam , i przepraszam jesli kogos urazilam :oops: