Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bimba została znaleziona w kontenerze na śmieci 19.03.08r. Wspaniali ludzie wyciągnęli ją i zawieźli od razu do lecznicy. Ma pobraną zeskrobinę, została odrobaczona, dostała duplocylinum, które trzeba powtórzyć 2 razy, Ponolog do uszków oraz Poroxyvet do kąpieli.
Następnego dnia została przywieziona do schroniska. Suczka wygląda strasznie! Jednak prawdopodobnie jej braki w sierści to nie choroba skórna, lecz po prostu zaniedbanie. Niunia jest tez bardzo wychudzona.
Nie drapie się, ani nie ma ranek. Uszka brudne, trzeba czyścić i wpuszczać preparat.
Niunia jest bardzo wesołym psem, który cały czas podgryza nas w nogi ;)
Grzeczna, przychodzi na zawołanie. Po jej zachowaniu nie widać, żeby było coś nie tak. Jest wszystkożerna :D Wet określił jej wiek na 5 miesięcy. Ma potężne łapki, długą sierść (tą która została) i taka onkowata ;) i głośno szczeka :)

Mam kilka fotek niestety kiepski aparat wiec nie sa najlepsze.

Kąpiel

tak wygląda brzuszek

i po kąpieli :)

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zły stan skóry spowodowany jest najprawdopodobniej fatalnym jedzeniem, które nie dość że było skąpe, to jeszcze ją uczuliło. To wygląda na skazę białkową - "bułka z mlekiem" - znacie takie żywienie:angryy:???

Sunia musi dostać mięso. Żadnego krowiego mleka.

Posted

u nas dostaje karmę suchą royal canin dla szczeniat onków i do tego mięsko. Nigdy nie dajemy mleka psom!
pewnie troche potrwa zanim dojdzie do normalnego stanu...

edit:
zdjecia z 06.04. wstawiam tu bo pierwszy post sie strasznie dlugo laduje

Posted

Anetka83 dzieki wielkie :)

Beka Bimba jest w Azylu pod Psim Aniołem. a na nużycę to nie wyglada. czekamy na wyniki. (nie wiem jak bedzie w tym przypadku, ale ja w przypadku mojego psa czekałam prawie 3 tyg...)