Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NA KOGO PODAWAĆ W OGŁOSZENIACH NAMIARY ???? Bez namiarów nie ma ogłoszeń, bez ogłoszeń MUfka nie znajdzie domu...
Zyraffa, podaj swój numer telefonu, żeby dziewczyny mogły robić ogłoszenia!
Akitko, zgadzasz się na to, by w ogłoszeniach nadal pojawiał się Twój numer?

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maciaszek']NA KOGO PODAWAĆ W OGŁOSZENIACH NAMIARY ???? Bez namiarów nie ma ogłoszeń, bez ogłoszeń MUfka nie znajdzie domu...
Zyraffa, podaj swój numer telefonu, żeby dziewczyny mogły robić ogłoszenia!
Akitko, zgadzasz się na to, by w ogłoszeniach nadal pojawiał się Twój numer?

Nie mam nic przeciwko, tylko ja w tygodniu od 8 do 15 raczej telefonu nie odbieram.

Posted

Jestem :placz:
Sytuacja jest bardzo nieciekawa. Pozwala sobie na coraz więcej (kwestia przyzwyczajenia do nas myślę :roll:) niemożna jej zostawić samej w domu :shake: wszystko co leży na wierzchu to rozpanoszy po całym mieszkaniu ciuchy, buty gazety na strzępy wszystko muszę chować przed nią :shake: Wczoraj (zresztą nietylko) okoopowała całe mieszkanie oraz opawiowała, nawet na łóżku na które jej niepozwalamy wchodzić :-o Na łóżku to akurat TZ widział jak wrócił z pracy i myślał, że zawału dostanie zwłaszcza, że zobaczył robaki :-o Niemówiąc o plamach na łóżku i dywanie które teraz trzeba wyszorować :-(
Jedyne rozwiązanie to zamykać ją w łazience ale się dobija i piszczy :shake:
Przepraszam ale dłużej jej niemożemy trzymać niemamy ani czasu ani warunków dla niej :placz:
Jedyne co mogę zaproponować na szybko to hotelik na początek mogę dać na niego 50 zł :roll:
Przepraszam :-(

Posted

Żyrafko, nie masz za co przepraszać, na szczeniaka trzeba mieć czas inaczej ani on ani opiekunowie nie są szczęśliwi. jeśli ma robale to trzeba tabletki jak najszybciej. czy ona jest szczepiona? hotelik chyba wymaga zaświadczenia o wściekliżnie?

Posted

Cholera...
Gdzie by ją umieścić? Zaraz rzucę okiem na mapę dogo, może ktoś się zlituje...

Koniecznie trzeba ją odrobaczyć.
Zyraffa, czy to były glisty?

Jeśli chodzi o szczepienia to była szczepiona w schronisku, powinien być wpis w książeczce.

Posted

maciaszek napisał(a):

Koniecznie trzeba ją odrobaczyć.
Zyraffa, czy to były glisty?

Jeśli chodzi o szczepienia to była szczepiona w schronisku, powinien być wpis w książeczce.

Ja słyszałam, że podobno była odrobaczona noto juz niewiem :niewiem:TZ mówi że były 2 glisty około 3 cm :-o ale jak on przyszedł do domu to już było brudno więc niewiem czy martwe były... Mówił mi, że kiedyś kolega miał zarobaczonego psa i też po odrobaczeniu tak pawiował razem z glistami... Może to jest sposób na pozbycie się martwych :niewiem:

Niewiedziałam, że była szczepiona :niewiem:

Posted

zyraffa napisał(a):
Ja słyszałam, że podobno była odrobaczona noto juz niewiem :niewiem:TZ mówi że były 2 glisty około 3 cm :-o ale jak on przyszedł do domu to już było brudno więc niewiem czy martwe były... Mówił mi, że kiedyś kolega miał zarobaczonego psa i też po odrobaczeniu tak pawiował razem z glistami... Może to jest sposób na pozbycie się martwych :niewiem:
Była odrobaczana (podobno) w schronisku, ale w tej sytuacji koniecznie odrobaczenie trzeba powtórzyć!
Owszem po odrobaczeniu psiak pozbywa się robali, ale nie taki okres po odrobaczeniu. Podejrzewam, że ona wciąż robale ma :(.

zyraffa napisał(a):
Nie wiedziałam, że była szczepiona :niewiem:
A nie masz jej książeczki (wydanej razem z Mufką ze schroniska)? Jeśli masz to sprawdź.

Posted

maciaszek napisał(a):

A nie masz jej książeczki (wydanej razem z Mufką ze schroniska)? Jeśli masz to sprawdź.

Ze schroniska to mam jedynie smycz z obrożą :shake:

Posted

Cholerka.... to gdzie jest ta książeczka? Jak tu teraz sprawdzić jakie mała robione szczepienia? Kurcze...
To nie masz nawet zaświadczenia, że ona na wściekliznę jest szczepiona?

Akitka, a Ty nie masz książeczki?
Napisałam też do Amikat, może ona ma...

Zyraffa, jesteście w stanie gdzieś zdobyć tabletki na odrobaczenie dzisiaj? Dobrze by było małą odrobaczyć jak najszybciej!

Posted

maciaszek napisał(a):

To nie masz nawet zaświadczenia, że ona na wściekliznę jest szczepiona?

Zyraffa, jesteście w stanie gdzieś zdobyć tabletki na odrobaczenie dzisiaj? Dobrze by było małą odrobaczyć jak najszybciej!

Niemam żadnego zaświadczenia :shake:
Byłam teraz na dworze robiła koo i niezauważyłam robaków :shake: parę dni temu też patrzyłam i tez niezauważyłam ona się widocznie pozbyła martwych przez żołądek to tylko wczoraj ją tak zebrało, niewiadomo co to za tabletkę dostała w schronisku może powolno działającą.

Posted

maciaszek napisał(a):
Akitka, a Ty nie masz książeczki?
Napisałam też do Amikat, może ona ma...

Amikat nie miała czasu, żeby być przy tym, jak sunię zabierałam z Brynowa. Nic nie dostałam. Żadnej książeczki. Przy wskazaniach powiedziano mi o tym, żeby psa wykąpać (jedna pani), bo śmierdzi, a druga, żeby nie kąpać jeszcze, bo szwy. No i żeby zapłacić za hotel, bo to kosztuje przecież.

U mnie nie zauważyłam robaków. :shake:

Posted

zyraffa napisał(a):
No kurcze ja też nie :roll: może Tz-towi sie przewidziało :niewiem:

Pisała do mnie p. Dorota z Warszawy zainteresowana Mufką. Podałam jej numer do Izy. Jedyny na razie problem to: transport.

Posted

Dzwoniła do mnie babka zainteresowana suczką, która już ma domek. Zaproponowałam jej Mufkę. Zaraz wysyłam do niej maila z info o suni i fotkami. Podam jej Twój numer Izo. Może coś z tego będzie.
Ale szukamy dalej.

Odrobaczyć trzeba koniecznie!!!

Posted

My jak brałyśmy dziewczyne ze schroniska to książeczki nie dostałyśmy, dostałyśmy tylko zaświadczenie o szczepieniu na wścieklizne. Książeczke to powinien chyba dać weterynarz, w którą powinien wpisać sterylizacje. A co do odrobaczenia to u szczeniaków standardowo odrobacza się raz i tu w zależności od leku jakim się to wykonuje albo raz albo trzy dni pod rząd, a potem trzeba jeszcze powtórzyć odrobaczenie po 2 tygodniach.

Posted

O jakie roztrzesienie :evil_lol:
Dzwoniła już do mnie ta pani z Warszawy najlepsze, że ja nic nieumiałam powiedzieć :roll: mam jej wysłać info i zdjęcia suczki. Maciaszek masz jakieś zdjęcia Mufki jeszcze? Kto coś wie o suczce ile waży jakie szczepienia miała pani się pytała czy przepuklina może wrócić... Maciaszek info z początku wątku wysłałaś? Ja właściwie to nic niewiem o Mufce :niewiem:

Posted

zyraffa napisał(a):
O jakie roztrzesienie :evil_lol:
Dzwoniła już do mnie ta pani z Warszawy najlepsze, że ja nic nieumiałam powiedzieć :roll: mam jej wysłać info i zdjęcia suczki. Maciaszek masz jakieś zdjęcia Mufki jeszcze? Kto coś wie o suczce ile waży jakie szczepienia miała pani się pytała czy przepuklina może wrócić... Maciaszek info z początku wątku wysłałaś? Ja właściwie to nic niewiem o Mufce :niewiem:

Ja już nie mam więcej zdjęć. No ja kazałam Jej do Ciebie zadzwonić, bo jednak jest u Ciebie i ty ją obserwujesz na co dzień.

Posted

dziewczyny dostałam takie emaila w sprawie Mufki

Wiadomość od dolores3@vp.pl :

To jeszcze raz ja od nr 502072409 to jak będzie z tym dowozem Mufki? Ona będzie większa od latrelka mam nadzieję czy tak ?Dorota

to jest ta pani co o nią pytała?:roll: