Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Shel napisał(a):
No tak robiłam.. za każde spojrzenie na mnie klik, potem przy nodze jak się spojrzal - klik (oczywiście po kliku smak i pochwała) i tak cały, cały czas, bez ciągłego kontaktu tylko tak raz po raz... albo wcale

najpierw pies siedzi przed tobą, wtedy za każde spojrzenie - klik. Później stopniowo wydłużasz czas po którym klikasz kiedy pies jest przed Tobą, żeby dłużej utrzymywał kontakt. Jak już będzie w takim ustawieniu dłużej się w Ciebie wpatrywał, spróbuj zrobić to samo tylko, żeby Ares siedział/stał przy Twojej nodze, na razie bez chodzenia. Jak już to super opanujecie zacznij trenować z nim w ruchu :) ja tak bym uczyła

M&T, Twój Mickey jest piękny :loveu:

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Shel napisał(a):
No tak robiłam.. za każde spojrzenie na mnie klik, potem przy nodze jak się spojrzal - klik (oczywiście po kliku smak i pochwała) i tak cały, cały czas, bez ciągłego kontaktu tylko tak raz po raz... albo wcale

Feigned napisał(a):
najpierw pies siedzi przed tobą, wtedy za każde spojrzenie - klik. Później stopniowo wydłużasz czas po którym klikasz kiedy pies jest przed Tobą, żeby dłużej utrzymywał kontakt. Jak już będzie w takim ustawieniu dłużej się w Ciebie wpatrywał, spróbuj zrobić to samo tylko, żeby Ares siedział/stał przy Twojej nodze, na razie bez chodzenia. Jak już to super opanujecie zacznij trenować z nim w ruchu :) ja tak bym uczyła

Shel, zrób dokładnie tak jak napisała Feigned :) Też właśnie tak robiłam :D Żeby pies zrozumiał, że ma się patrzeć na Ciebie dłużej niż sekundę to wydłużaj moment przed kliknięciem :) I dopiero jak opanujecie to, gdy pies siedzi to wtedy przejdźcie do równania ;)

M&T, Twój Mickey jest piękny :loveu:

Dzięki :)

Posted

Tyle, ze on praktycznie wcale nie patrzy się na moją twarz, nawet ine reaguje na swoje imię dobrze, bo nie wiem jakie miał wcześniej...
A jak się spojrzy gdy wydaję dziwne dźwięki, klikam, smak i nic, a nie mogę przedłużyć, bo on dosłownie na sekundę tylko odwraca wzrok...

Posted

[quote name='Shel']Tyle, ze on praktycznie wcale nie patrzy się na moją twarz, nawet ine reaguje na swoje imię dobrze, bo nie wiem jakie miał wcześniej...
A jak się spojrzy gdy wydaję dziwne dźwięki, klikam, smak i nic, a nie mogę przedłużyć, bo on dosłownie na sekundę tylko odwraca wzrok...

Ech, musiałabym was na żywo zobaczyć, żeby Ci bardziej pomóc ;)

[quote name='Katarama']W poprzedni weekend byłam u Was w Gdyni, w Gdańsku i Sopocie. Nie wzięłam lapka i nie miałam kontaktu do Ciebie ;( a chciałam Was na spacerka wyciągnąć.

No niieeeeeee! Byłaś w 3mieście i się nie spotkałyśmy! Skandal :( Następnym razem mnie uprzedź!

[quote name='Mudik']Mimo,że pies się kamufluje w tle to ma cudny klimat i ciepło to zdjęcie Super!

http://i675.photobucket.com/albums/vv115/tofisiek/z%20Kora%2008-04-10/tn_DSC_0424.jpg

Dzięki :D

Posted

Bartiśkowa_ napisał(a):
Gdzie dokładniej :cool3:>?

Mickey piękny i jak on sie wpatruje w Ciebię :loveu:

Góry Sowie ^ ^

Dzięki ;)

Posted

Shel napisał(a):
Eee nie znam. W takim razie to pewnie jakieś zadupie :diabloti::evil_lol:

Jak można nie wiedzieć gdzie są góry Sowie? :O A może to po prostu moje skrzywienie jako maturzystki z gegry :eviltong:

Posted

M&T napisał(a):
Jak można nie wiedzieć gdzie są góry Sowie? :O A może to po prostu moje skrzywienie jako maturzystki z gegry :eviltong:

Ja nie znam:shake: może słyszałam, ale się tym nie przejęłam, jak większością :loveu::diabloti:
(dobrze,że moja nauczycielka z gegry tego nie czyta :eviltong:)

Posted

Shel napisał(a):
Ja nie znam:shake: może słyszałam, ale się tym nie przejęłam, jak większością :loveu::diabloti:
(dobrze,że moja nauczycielka z gegry tego nie czyta :eviltong:)

A kraj własny powinno się znać! :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

Przez przypadek trafiłam do Waszej galerii :cool1: I cieszę się, że Mickey dalej taki roześmiany - wyczochraj go ode mnie :loveu:
Rozumiem, że w Góry Sowie jedziesz z kudłaczem. Parę lat temu trochę tam łazikowaliśmy z Yagusią. Gdybyś potrzebowała sprawdzonej kwatery dla psiarzy, to polecam Niedźwiedzicę i Chatę Misia: http://chatamisia.prv.pl/oferta.html (komfort może nienajwyższy, teren nieogrodzony, ale gospodyni, jedzenie i okolica miodzio !).

Posted

[quote name='MonikaSz']Przez przypadek trafiłam do Waszej galerii :cool1: I cieszę się, że Mickey dalej taki roześmiany - wyczochraj go ode mnie :loveu:
Rozumiem, że w Góry Sowie jedziesz z kudłaczem. Parę lat temu trochę tam łazikowaliśmy z Yagusią. Gdybyś potrzebowała sprawdzonej kwatery dla psiarzy, to polecam Niedźwiedzicę i Chatę Misia: http://chatamisia.prv.pl/oferta.html (komfort może nienajwyższy, teren nieogrodzony, ale gospodyni, jedzenie i okolica miodzio !).

Hej hej :D W góry jade sama, do pracy jako wychowawca kolonijny ;) Ale dzięki, przyda się na przyszłość :D

• 2 weeks later...