M&T Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Hej :) Uh, uh! Mamy "super" zadanie domowe na PP :roll: pt. "Model państwa idealnego" ... Razem z moimi kumpelami wymyśliłyśmy, że zrobimy to w formie strony WWW, żeby mieć wyższą ocenę :evil_lol: Na razie strona jest jeszcze nieskończona, ale jakbyście chcieli looknąć to podaję adres ;) http://hollafalk.republika.pl Quote
Pinesk@ Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 PP? a na jakim Ty jesteś profilu? :hmmmm: A schroniskowe fotki śliczne i takie smutne :-? Stronka spoko ;) To jest dobre :lol: : "Głowy państwa: - Martyna Piekoś - Paulina Szpańska - Beata Waloszczyk" Głowy państwa :diabloti: Ciekawe co będzie w zakładce "kontakt" :p hehe Quote
M&T Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Jestem na hist-geo, ale to nie znaczy, że nie mogę mieć PP, no nie? :eviltong: Głowy państwa :diabloti: Reszta ciała na wakacjach :evil_lol: A co do kontakt to...nie wiem xDD Quote
Russellka Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Fajna stronka :loveu: a czemu w świętach nie ma Bożego Narodzenia i Wielkanocy?:mad: I proszę o fotki Mikusia :razz: Quote
Pinesk@ Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 M&T napisał(a):Jestem na hist-geo, ale to nie znaczy, że nie mogę mieć PP, no nie? :eviltong: A możesz, możesz :eviltong: Z ciekawości pytam :p M&T napisał(a):Reszta ciała na wakacjach :evil_lol: haha xDD :evil_lol: Quote
ewka i haker Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 szkoda:-( myślałam ze jako widz chociaż będziesz Quote
M&T Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Russellka napisał(a):Fajna stronka :loveu: a czemu w świętach nie ma Bożego Narodzenia i Wielkanocy?:mad: I proszę o fotki Mikusia :razz: Jest "Gwiazda wszystkich religii" :evil_lol: a wielkanoc jest katolicka ;) Fotek na razie ni ma, ale jak przyjdą nowe szeleczki Mickiego to go w nich obfocę :cool3: ewka i haker napisał(a):szkoda:-( myślałam ze jako widz chociaż będziesz Chciałam z Mickim przyjechać, żeby go socjalizować z takim tłumem ludzi i psów, ale niestety nie uda się :placz: Quote
Atkaaaa Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 stronka zarąbista :D To ja poproszę na wschód:cool3:(ile tam borderków mogłoby sobie biegać:diabloti:) Quote
Izabela124. Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Super zdjęcia ze schroniska :loveu: Stronka też zarąbista. Pozdrawiam Quote
Feigned Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 no świetna ta strona :loveu: ja jak ostatnio zrobiłam na informatykę stronę to wyglądała jakby dziecko z 3 kl. podstawówki zrobiło :evil_lol: Quote
M&T Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Po co ja pracuję z tym durnym psem jak i tak kur** to nic nie daje!!! Nie mam już siły do niego :angryy: Quote
Feigned Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 M&T napisał(a):Po co ja pracuję z tym durnym psem jak i tak kur** to nic nie daje!!! Nie mam już siły do niego :angryy: nie denerwuj się, będzie ok. ;) ja na mojego szajbusa też czasami nie mam sił, żebyś zobaczyła jak on sie zachowuje jak innego psa zobaczy.. Ostatnio ledwo dał cokolwiek powiedzieć dziewczynom na kursie tak szczekał. :lol: Mickey to bardzo mądry pies, przecież sama mówiłaś, że robicie postępy jeśli chodzi właśnie o skupianie uwagi. ;) nie przejmuj się! Quote
Pusiakowa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Hej :multi: . co tam u was? :) wymiziaj Mikiego :loveu::loveu: Quote
Atkaaaa Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 ejj co jest?! Przecież nie szło Wam dzis tragicznie na agility!Dobrze było. Ciesz się, że Mickowy jest bez jajowy i Laby nie wyczuł;) Quote
M&T Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Co z tego, że się skupia jak po przebiegu ma mnie w dupie, nie chce się bawić i ogólnie to ma totalną zlewkę na mnie :angryy: Ale bardziej wkurzam się na siebie, że nie wiem co mam robić :angryy: Do tego jeszcze mi dzisiaj na osiedlu uciekł jak wracaliśmy z treningu i po prostu tak się wkurwiłam, że myślałam, że coś mu zrobię. A najgorsze jest to (choć dla niego to akurat szczęście), że w końcu po 10-15 minutach przybiegł do mnie ( bo ja nie mogłam go złapać sama, bo ciągle uciekał) to musiałam go NAGRODZIĆ!!! :angryy: No bo w końcu przyszedł, więc trzeba nagradzać :angryy: I musiałam trzymać nerwy na wodzy, dopóki go do domu nie doprowadziłam. Nie mam siły, naprawdę, nie wiem, co mam z nim robić, mam wrażenie, że nie chce mu się ze mną pracować, a ja nie umiem sprawić, żebym była dla niego atrakcyjna. Dupa, dupa, dupa. :angryy: Quote
Feigned Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 M&T napisał(a):Co z tego, że się skupia jak po przebiegu ma mnie w dupie, nie chce się bawić i ogólnie to ma totalną zlewkę na mnie :angryy: Ale bardziej wkurzam się na siebie, że nie wiem co mam robić :angryy: Do tego jeszcze mi dzisiaj na osiedlu uciekł jak wracaliśmy z treningu i po prostu tak się wkurwiłam, że myślałam, że coś mu zrobię. A najgorsze jest to (choć dla niego to akurat szczęście), że w końcu po 10-15 minutach przybiegł do mnie ( bo ja nie mogłam go złapać sama, bo ciągle uciekał) to musiałam go NAGRODZIĆ!!! :angryy: No bo w końcu przyszedł, więc trzeba nagradzać :angryy: I musiałam trzymać nerwy na wodzy, dopóki go do domu nie doprowadziłam. Nie mam siły, naprawdę, nie wiem, co mam z nim robić, mam wrażenie, że nie chce mu się ze mną pracować, a ja nie umiem sprawić, żebym była dla niego atrakcyjna. Dupa, dupa, dupa. :angryy: mam tak samo, jak nie gorzej, naprawdę. ostatnio na kursie nic z Axelem nie zrobiliśmy, bo nie chciał nawet spojrzeć na mnie albo jedzenie. dla mnie powiedziała dziewczyna z kursu, żeby karmić psa tylko z ręki i tylko za coś, tzn. musi sobie zapracować. Bo mam dokładnie taki sam problem jak Ty. Dzięki temu pies ma zwracać na mnie większą uwagę, ale nie wiem jak to bedzie, bo dopiero zaczęliśmy. nie poddawaj się, jeśli tyle pracy w niego włożyłaś, pracuj z nim dalej. a ktoś tam od Was z klubu (tam gdzie trenujecie) nie może Ci pomóc? Quote
M&T Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Tylko, że ja nie powinnam z nim na żarcie ćwiczyć tylko rozwijać w nim pasję aportowania...Uch, strasznie trudne :( Pomoc z drużyny oczywiście mam i to naprawdę fajne rady tylko mam problem ze sobą, żeby się zmobilizować i pracować z nim tak jak trzeba ... Quote
C&B Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Chłopak przeżywa kryzys wieku młodzięczego:evil_lol: Tak samo miałam z Barym- chciałam gon czegoś nauczyć, a on nawet nie łaska na mnie zerknąć:mad: Ale kiedy zapuściłam focha i powiedziałam, że bawić się z nim nie będę i tak było to zaraz przyszedł i nawet udało mu się raz zrobić sztuczkę:evil_lol: Quote
Katarama Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Cześć Słoneczko :) Pamiętasz jakiś czas temu pisałam do Ciebie z takim samym problemem, a może nawet bardziej zaawansowanym "zlewaniem". Musze Ci powiedzieć, że u nas jest już dużo lepiej. Nie wiem co ma na to wpływ, bo ćwiczymy kilka rzeczy na raz, ale widzę efekty. Po pierwsze jednak wróciliśmy do piłki. Na hasło "piłka juz mam oczka na sobie ;D". No ale po kolei. Po pierwsze zero biegania luzem ( nałożyła nam się mała kontuzja więc był dodatkowy bodziec motywujący mnie) i kiedy pies się skupiał na czymś innym niż ja to się zatrzymywałam na tak długo, aż się skupił na mnie ;P Kilka razy na środku ulicy się zatrzymaliśmy i ciągle dostawałam pytania od przechosniów "co robię :P". Druga rzecz to zero zabawek, kostek itp. Tylko piłka, ale... piłką też przez jakiś czas się nie bawiliśmy. Machałam mu ją przed nosem, podrzucałam i bawiłam się sama ze sobą. Była ona niedostępna więc baardziej atrakcyjna i kusząca niż zwykle. Była zawsze u mnie w kieszeni, więc kiedy pies nie chciał się na mnie skupić zaczynałam się piłką bawić i nawet do niej rozmawiać i olewać psa. Jak się ładnie skupiał to zaczęłam wprowadzać zabawę tą "super wypasioną piłką" i to były jedyne momenty kiedy Shadow był puszczony luzem na polance. Jeszcze nie jest taki idealnie jak bym chciała ale pracujemy nad tym. Poza tym w przyszlym miesiącu dojdzie nam kastracja (wiem, że nie ma pewności, ale modle się by trochę się chłopak po niej ogarnął). W razie co wal śmiało. Coś wymyślimy :) A jak odbiore prawko to może nawet uda mi się do 3miasta wybrac :D 3mam kciuki i czekam na dalsze info. Najważniejsze nie poddawaj się. Może nawet zrób sobie kilka dni przerwy to pomaga. Quote
Recommended Posts